Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı çarpıcı dolar yorumları nedeni ile geçtiğimiz aylarda BBDK tarafından kendisine soruşturma açılmıştı. Ancak Selçuk Geçer, hala iddialarının arkasında. Dolar kurunun yıl sonunda en az 28 Türk lirası olacağını düşünen ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kur korumalı mevduat hesabı uygulamasının hazineye olan yükünü hatırlattı ve ekonominin daha da kötü bir yola gireceğini belirtti.

Kur korumalı mevduat hükümeti köşeye sıkıştırdı

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kur korumalı mevduat sistemin hükümeti köşeye sıkıştırdığını belirtti. Bununla beraber Merkez Bankası rezervlerinin büyük bir faizle başının belaya gireceğini söyleyen Ekonomist Selçuk Geçer, kur korumalı mevduatın yükselerek 600 milyar liraya ulaştığını belirtti. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Ya kur üzerinde çok ciddi bir baskı yaratmaya çalışacak ki bu mümkün değil. Merkez Bankası rezervlerinin de düştüğünü görüyoruz. Tekrar 16 milyar dolara geriledi. 15 milyar doları zorluyor. Negatif rezervlere baktığımız zaman, swap hariç rezervlere baktığımız zaman eksi 50 milyar dolara yaklaşmış durumdayız. Dolayısıyla sıkıntı büyük. Bir yandan da kur her an patlamaya hazır bir bomba. Şimdi yüzde 10 dediğimiz rakam aslına bakarsanız bugünkü 14.60’ın 15.80 seviyelerine falan gelmesi. Öyle çok uzak bir yerde değil. 20 liralara geldiği zaman zaten bütçe üzerindeki yükü daha da artıyor. Korkunç bir faiz yükü altına girmiş durumda bütçe.” ifadelerine yer verdi.

Sonbahardan sonra enflasyon tutulamayacak

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, sonbahara yaklaştıkça enflasyon oranlarının tavan yapacığını anlattı. Bunlar ile beraberde dolar kurunun da enflasyon oranlarına bağlı olarak yükseleceğine dikkat çekti. Sonbahara doğru dolar kurunun en az 20 Türk lirası seviyesine yükseleciğini anlattı.

Bütçe açığını kapatmak için zamlar uygulanacak

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı yorumlarda kur korumalı mevduat uygulamasının hazineye yüksek oranda bir faiz yükünün bindirdiğini söyledi. Bununla beraber de büyük bir bütçe açığının ortaya çıkacağını anlatan Ekonomist Selçuk Geçer, hayat pahalılığının artacağını belirtti. Bunlar ile beraber ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Bir yandan da bu bir enflasyonist etki yaratıyor. Bu bütçe açığını kapatmak için yeni zamlar, yeni vergiler, yeni ÖTV’ler falan uygulanmak zorunda kalınacak. Dolayısıyla bu bir enflasyonist etki ve hayat pahalılığı olarak bize yansımaya devam edecek. Yani yine vatandaşın sırtına binecek” yorumlarında bulundu.

İçinden çıkılamayacak

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, ekonomide yaşanan sıkıntıların içinden çıkılmayacak bir hale bürüneceğini vurguladı. Ayrıca Selçuk Geçer hükümetin kendini köşeye sıkıştırdığına dikkat çekerek “Bir de faiz çıpasını, biraz önce sevgili dostum Hakan Çelenk, faizin bir çıpa etkisinin olması gerektiğini söyledi. Kesinlikle doğru. Ama bizim hazine bakanı bununla övünüyor biliyorsunuz. Faizle arasındaki ilişkiyi koparttık diye seviniyor. Oysa sevinmemesi gerekiyor. Yarın öbür gün bu kuru bir şekilde tutmak istediğinizde baskılamak istediğiniz de kontrolden çıktığında elinizdeki tek şey faiz. Faizi yükseltseniz ne olacak bundan sonra?” yorumlarına yer verdi.

Selçuk Geçer, yapılan hamleler nedeni ile bir tarafta hiper faiz diğer tarafta ise hiper enflasyon olduğunu belirtti. Bunlar ile birlikte ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, bu durumun da ülke ekonomisinin kırılganlığının arttıracağını söyledi. Selçuk Geçer korkunç bir zaman sarmalında olduğumuzu belirterek “Faizi yükseltip, reel faizi pozitife geçirmeye kalksanız yüzde 50-55 oranında bir artış yapmanız gerekiyor. Bu da sizi hiper faize doğru sürüklemeye başlar. Yani bir tarafta hiper enflasyon bir tarafta hiper faiz… Bu da kırılganlıklarınızı arttırır. Yurt dışındaki risk primiz bir anda patlar binler zorlamaya başlar.”

Yastık altında dolar biriktirenler dikkat. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer dolar ile ilgili uyardı. Açlık sınırı açıklandı (28 Mart 2022)

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili yaptığı çarpıcı yorumları ile birçok kişinin gündemine girmeyi başardı. Yaptığı cesur yorumlar nedeni ile hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan soruşturma bile açılmıştı. Bunun da sebebi, ünlü Ekonomist Selçuk Geçer’in dolar 50 Türk lirası olur demesiydi. Ancak bu soruşturmalar nedeni ile de geri adım atmayan Selçuk Geçer, cesur yorumlarını yapmaya devam ediyor. Selçuk Geçer’in gündeminde ise yoksulluk sınırı ve doların ivmelenmesi var.

Nisan ayında 16 Türk lirasını göreceğiz

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, geçtiğimiz günlerde Meriç Köyatası ile birlikte yaptığı canlı yayında dolar kurunun Nisan ayında 16 Türk lirası seviyesine kadar çıkabileceğini vurgulamıştı. Bununla beraber Selçuk Geçer, bu yorumlarının hala arkasında. Enflasyon rakamlarının bu kadar yüksek olması sebebi ile dolar kurunun tutulamayacağına dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer, Nisan ayının ilk haftalarında dolar kurunda rallinin başlayacağını vurguladı.

Enflasyon sebebi ile dolar kurunun yükseleceğine dikkat çeken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, enflasyon rakamlarının düşmemesi halinde dolar seviyesinin düşmeyeceğini vurguladı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Benim bu gidişata göre nisanın ilk haftasında kurda gördüğüm nokta 16 TL. Ama burada durmayacak. 18 bandı mazide kalacak. Nisanın ilk haftasında ralli başlar diyorum mayısın ortasına kadar gider diyorum. Yılbaşında yaptığımız tahminlerde yıl sonu dolar kuru için 29-30 TL tahminimiz vardı. Ayrı ayrı hesaplayıp aynı sonucu almıştık.” ifadelerine yer verdi.

Yoksulluk sınırı adım adım 20 bin Türk lirası

Ülkemizde her gün farklı bir kaleme zam geliyor. Bu kadar zammın ardından da enflasyon rakamlarının yükselmesi oldukça normal. Bunlar ile beraber aynı zamanda açlık sınırı da yükseliyor. Şu an ülkemizdeki açlık sınırı, 5 bin 738 Türk lirası. olarak hesaplandı. Bu habere karşı eleştirilerde bulunan Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, KAMU-AR’ın verilerine göre, 2022 Mart’ta açlık sınırı 5 bin 738 TL olurken, yoksulluk sınırı 17 bin 349 TL’ye yükseldi. 20 bin liraya koşar adım.” ifadelerini Twitter aracılığı ile paylaştı.

İLGİLİ MAKALE  Kripto para yatırımcılarına müjde! Altın 1000 TL'den satılıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Perşembe günü için uyardı

Dolar borcu olanlar dikkat! Dolarda fırtına geliyor. Felaket tellalı Selçuk Geçer konuştu, akaryakıta yine zam (9 Mart 2022)

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yaşanan küresel gelişmelerden sonra dolar fiyatlarının nasıl olacağı hakkında yorumlarda bulundu. Her zamanki gibi yine doların yükselişe geçeceğini belirten Ekonomist Selçuk Geçer, yıl sonu için dolar tahminlerini daha erkene çekti.

Dolar 14 Türk lirasının altına inmeyecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun 14 Türk lirası altına beklentisine kapılmamamız gerektiğini belirtti. Bununla beraber doların yakın zamanda 14,90 türk lirası seviyelerine erişeceğini dile getiren Ekonomist Selçuk Geçer, 14,90 Türk lirası seviyelerinde doların biraz bekleyeceğini anlattı. Ancak kısa bir süre sonra da doların 14,90 Türk lirası seviyesini kıracağını anlatan Selçuk Geçer, dolar kurunun 15 Türk lirası seviyesini kıracağını söyledi.

Emtia fiyatları bu kadar yükselirken dolar sakin durmaz

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, her zamanki dolar yorumlarının arkasında durmakta. Dolar kurunun çok hızlı bir şekilde en az 18 Türk lirası seviyesine yerleşebileceğini söyleyen Ekonomist Selçuk Geçer, emtia ve petrol gibi kalemlerdeki fiyatların yükselmesi nedeni ile dolar kurunda da ciddi ataklar beklediğini vurguladı.

Akaryakıta yine zam

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ile birlikte akaryakıta bu gece de zam geleceğinin haberini verdi. Motorinin litre fiyatının 25 Türk lirasını aşacağını söyleyen Ekonomist Selçuk Geçer, “Ben hep 50 alıyom ama ışık sonmüyo…” sözleri ile dikkatleri üzerine topladı.

Akaryakıt fiyatlarının 7 gün boyunca her gün zamnlandığını belirten Ekonomist Selçuk Geçer, motorine 2 lira 25 kuruş benzine 79 kuruş zam geleceğinin haberini verdi. Asgari ücretli birinin 1 haftada 50 litre benzin kaybettiğine dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer, art arda benzin ile ilgili Tweet’ler atmaya başladı.

https://twitter.com/_selcukgecer/status/1501470017573072896

Selçuk Geçer’den çarpıcı dolar iddiası. Konut piyasaları tavan yapacak (18 Şubat 2022)

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru ile ilgili bomba iddialarda bulundu. Dolar kurunun aslında yanlış olduğunu ve piyasalarda dolar kurunun daha yüksekten hesaplandığını iddia eden ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların aynı zamanda kara borsaya da düşeceğini vurguladı. Kendi YouTube kanalında yayınladığı videoda ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, konut piyasaları ile alakalı tahminlerini de dile getirdi.

Dolar piyasalarda daha yüksek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, özellikle teknolojik ürünlerin fiyatlarındaki 18 dolardan hesaplandığını, fakat döviz bürolarında doların 13,50’den satıldığını söyledi. Bu durumun da yabancıların işine geldiğini dile getiren Ekonomist Selçuk Geçer, eğer bu şekilde dolar kuru ile oynanırsa sonuçlarının Türkiye ekonomisi için çok kötü olabileceğine dikkat çekti.

Konut piyasalarındaki son durum ne?

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yayınladığı YouTube videosunda konut piyasaları ile ilgili tahminlerini aktardı. Konut piyasalarının yükseleceğini vurgulayan Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun konut atışlarında 25 ürk lirasından gösterildiğini söyledi. Bu nedenle konut piyasalarında büyük bir fırsatçılığın döndüğünü düşünen Ekonomist Selçuk Geçer, konut sektörünün büyük bir balon yaşadığına dikkat çekti. Bütün bu sebepler yüzünden de gayrimenkul edinmek isteyen vatandaşlar, çok yüksek fiyat etiketleri ie karşılaşacak ve gayrimenkul alırken oldukça zorlanacak.

Dolar kara borsaya düşecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların artık döviz bürolarından satın alamayacağımızı vurguladı. Çünkü ülkemizde dolar banknotları azalacak. Bununla beraber dolara muhtaç olan insanlar döviz bürolarına dolar bulamayacağı için de kara borsadan dolar almak isteyecek. Fakat kara borsada olan dolarlar da vatandaşlara çok daha pahalıdan satılmaya başlanacak.

Selçuk Geçer’den otomobil sahiplerini üzecek açıklama. Akaryakıta dev zam gelecek (12 Şubat 2022)

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, otomobil sahiplerini üzecek açıklamalarda bulundur. Akaryakıt fiyatları ile ilgili değerlendirme yapan Selçuk Geçer, Rusya ve Ukrayna krizinin büyümesi akaryakıt ve Brent petrol fiyatlarını arttıracağını vurguladı. İşin içine dahil olan NATO ve Rusya’dan sert açıklamalar gelmesi halinde petrol fiyatlarına büyük yansımalar olacağını düşünen Ekonomist Selçuk Geçer, Brent petrol fiyatlarının gerilemesi herhangi bir yarar sağlamayacak diye düşünüyor.

Brent petrol fiyatları geriledi

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, güncel Brent petrol fiyatlarına dikkat çekti. Küresel piyasalarda 90 doların altını zorlayan Brent petrol fiyatları yüzünden indirim bekleyebilirsiniz. Ancak ukrayna krizinin derinleşmesi ile Rusya ve NATO sert açıklamalarda bulunabilir. Bütün bu durumları da göz önünde bulundurduğumuzda, akaryakıt fiyatlarına zam gelmesi muhtemel.

Selçuk Geçer mevcut hükümetin seçim zamanı ne yapacağını anlattı

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, mevcut hükümetin şu an için doları baskıladığını ve bu dolar kuru ile seçime gitmek istediklerini vurguladı. Ancak Ekonomist Selçuk Geçer’in yaptığı açıklamalara göre, dolar bu şekilde baskılanmaya devam ederse büyük kırılmaların yaşayabileceğini belirtti. Bununla beraber seçim zamanına kadar doları bu seviyelerde tutsalar bile seçimden en az 2 ay önce dolar, 25 Türk lirası seviyelerine çıkabilir. Bu yüzden de seçimi kazanma ihtimallerini ortadan kaldırabilir diye konuştu. Doların baskılanmasının büyük bir hata olduğunu düşünen Selçuk Geçer, bu şekilde baskı devam ederse dolar kuru bu yıl içerisinde 26 Türk lirası seviyelerine kadar çıkabilir.

FED faiz kararına dikkat

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, FED faiz kararının gelişmekte olan ülkeleri etkilediğini vurguladı. Buunla beraber FED faiz kararları yüzünen de Arjantin ve Türkiye gibi ülkelerin oldukça etkilendiğini dile getirdi. Ekonomist Selçuk Geçer’e göre de FED faiz arttırmaya devam ederse, Türkiye’yi olumsuz etkileyeceğini düşünmekte. Öte yandan Ekonomist Selçuk Geçer sözlerine şöyle devam etti: Bizimkiler bütün güçleriyle dolar satarak, elde avuçta ne varsa harcayarak, kaldıraçları kullanarak, başka yöntemleri kullanarak doları şimdilik burada tutabilirler. Bu geçici bir eylem olur. Kırılganlığı arttırır.” dedi.

İLGİLİ MAKALE  Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer doların 28 lira olacağı tarihi söyledi. Dolar kurunda büyük kırılma bizleri bekliyor!

Ekonomist Selçuk Geçer’den dolar yorumu. 26 lira imkansız (4 Şubat 2022)

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, TÜİK’in enflasyon rakamını açıklamasının ardından dolar kuru hakkında yorumlarda bulundu. Önceki yorumları hakkında da güncelleme yapan Selçuk Geçer, dolar kurunda 26 Türk lirasının bile imkansız olduğunu belirtti.

TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı

Türkiye’de enflasyon oranları son 19 yılın zirvesini gördü. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ise yüzde 48,69 olarak hesaplandı. Ocak ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında dolar kurundaki yükseliş sınırı kaldı ve 13,50 Türk lirası seviyelerinde dengelendi. Ekonomist Selçuk Geçer Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon rakamları sonrası yayınladığı videoda, yüksek enflasyona dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Yüksek enflasyona da dikkat çekerek dolar yatırımcısını uyaran Ekonomist Selçuk Geçer, yıl sonu için dolar tahmininin az olduğunu belirtti. Bu rakamlarla doların 26 Türk lirası seviyesini geçeceğini düşünen Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun tahmininden de çok yüksek olacağını düşünmekte.

Selçuk Geçer’den şaşırtan hareketler

Ekonomist Selçuk Geçer, bu enflasyon rakamları ile dolar kurunun dengede kalmasına şaşırdı. Bunun için de mevcut hükümeti tebrik eden Ekonomist Selçuk Geçer, Dalga geçmediğini ve bu durumun büyük bir başarı olduğunu dile getirdi.

Yıl sonu dolar tahmini güncellendi

Ekonomist Selçuk Geçer, yıl sonunda dolar kurunun en az 26 Türk lirası seviyelerinde olacağını belirtmekteydi. Ancak TÜİK’in yayınladığı enflasyon rakamlarından sonra bu tahminini güncellediğini açıkladı. Bu rakamlarla birlikte bile dolar kurunun 26 Türk lirası olmasının imkansız olarak nitelendiren Ekonomist Selçuk Geçer, artık rakamların çok daha yukarıda olacağını vurguladı. “Dolar sene sonunda 25-26 Lira olacak diyordum. Bu rakamlarla dolarda 26 Lira bile neredeyse imkansız. Artık rakamlar çok daha yukarı seviyeye işaret ediyor. Gün gelecek göreceğiz. Sistemle ve ekonomiyle dalga geçersen, sektörlerini darmadağın edersin.” şeklinde bir yorumda bulundu.

EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan yatırım ve finans bilgileri, Ekonomistlerin açıklamalarıdır. Bu yüzden haberlerde yer alan tavsiyelere göre herhangi bir yatırım yapmamalısınız. Bu haberde yer alan bilgiler YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Selçuk Geçer ve Atilla Yeşilada’dan dolar tahmini. Dev vergiler gelecek (24 Ocak 2022)

Sosyal medyada oldukça revaçta olan Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru hakkındaki yorumlarına bir yenisini daha ekledi. Bir diğer Ekonomist Atilla Yeşilada ise enflasyon ve Türk lirası hakkında yorumlarda bulundu. Aynı zamanda büyük oranda vergilerin kapıda olduğunu vurgulayan Ekonomist Selçuk Geçer, sermaye kaybeden bankalara para aktarıldığını ekledi.

Bankalar sermaye kaybediyor

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, hükümet baskısı nedeniyle düşük faizde konut kredisi verdiğini anlattı. Bu yüzden bankaların büyük oranda sermaye kaybı yaşadığını da ekleyen Ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin bankalara arka çıktığını söyledi. Devlet hazinesinden banka kasalarına sermaye aktarımı gerçekleştiğini ve bu yüzden devlet kasasındaki para miktarının oldukça azaldığını, bu yüzden de mevcut hükümetin birçok yeni vergileri yürürlülüğe koyacaktır. Ekonomist Selçuk Geçer, gelecek vergiler ile birlikte tekrardan devlet hazinesindeki paranın arttırılmasının sağlanmasının planlandığını vurguladı.

Enflasyon yükselecek

Ekonomist Selçuk Geçer, TÜİK rakamlarının bile yüzde 40’lara ulaşabileceğini belirtti. Bu yüzden market ve pazardaki ürünlerin fiyatı bir hayli yükselecek ve vatandaşın alım gücü büyük oranda düşecek. Artı olarak bankalara aktarılan sermayeler yüzünden de artacak vergiler, vatandaşın cebini bir hayli zorlayacaktır.

Dolar 25 lira olacak

Bütün piyasalar 25 Ocak 2022 günü yapılacak olan FED faiz toplantısına odaklanmış duruda. Ancak ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, FED’in faiz arttırmasını beklemekte. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri’ndeki enflasyon rakamları yüzde 7’ye ulaşmış durumda. Bu yüzden FED, faiz arttırımına gidecek ve faiz arttırımı demek de daha güçlü bir dolar kuru demek olduğunu vurguladı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, FED’in faiz arttırımından sonra dolar kurunun 14 lira seviyesini kıracağını belirtti. Daha sonra ise dolar kurunun 18 lira olacağını ve yıl sonunda ise dolar kurunun 25 lira olacağını ekledi.

FED’in faiz karalarından sonra dolar kurunu artacağını düşünen ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların en iyi ihtimalle 16 Türk lirası olacağını duyurdu. Dolar 50 lira 30 lira olur çıkışından sonra BBDK tarafından soruşturma açılan Selçuk Geçer, FED’in faiz kararı ile bütün kırılmaların gerçekleşebileceğini belirtmekte.

Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, enflasyon ve Türk lirası için neler söyledi?

Bir diğer Ekonomist Atilla Yeşilada ise bu yıl enflasyonun oldukça yükseleceğini belirtti. Atilla Yeşilada yıl sonunda enflasyonun yüzde 45’lere kadar yükselebileceğini ve bu durumunda vatandaşları oldukça zor duruma sokacağını anlattı. Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, Türk lirasının 2022 yılında en az yüzde 35 oranında bir değer kaybı yaşayacağını belirtti. Türk lirasının yaşayacağı değer kaybı ve yükselicek olan enflasyon oranlarının vatandaşları önümüzdeki günlerde oldukça zorlayacağını vurgulayan Atilla Yeşilada, yatırımcıların şimdiden dolar yatırımı yapmaları gerektiğini ekledi. Çünkü Atilla Yeşilada, FED’in faiz kararından sonra doların en az 18 Türk lirası seviyelerine çıkabileceğini anlattı.

18’de görüşürüz

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, 12 Ocak 2022 tarihinde doların 18 lira olacağına dair bir Tweet atmıştı. Söylediklerinin arkasında duran Selçuk Geçer, dolar kurunun 30 liraları bile görebileceğini vurgulamakta. Hükümetin yaptığı ekonomik hamleleri eleştiren Selçuk Geçer, enflasyon ile mücadele ederken Türk lirasının hızla değer kaybettiğini belirtti.