Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanlı üzerinden yayınlamış olduğu videolar ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Bunlara ek olarak Selçuk Geçer, geçtiğimiz aylarda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından soruşturma geçirmişti. Fakat yine de uçuk dolar tahminilerine devam eden Selçuk Geçer, son zamanlarda ise dolar kurunun yıl sonunda nasıl bir seviyeye ulaşacağı hakkında bilgilendirmeler yapan Selçuk Geçer, dolar kurunun yaşanan gelişmeler sonrasında kırılmasının mümkün olduğunu aktardı. Dolar kurunun neden bu kadar uçuk seviyelere çıkacağını anlatan Selçuk Geçer, Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmeleri sıraladı.

Dolar yıl sonunda kaç TL olacak?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda kaç TL seviyelerine gelebileceğini anlattı. Dolar kurunun kademeli bir şekilde yükseleceğinin altını çizen Selçuk Geçer, dolar kurunun ilk hedefinin 19 Türk Lirası olduğunu açıkladı. Ancak kademeli bir şekilde artmaya devam edecek olan doların yıl sonuna kadar 28 TL seviyesine kadar yükselebileceğini belirtti.

Dış ticaret açığı gün geçtikçe artıyor

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yükselmesinin ardındaki en önemli sebeplerden birini artan dış ticaret açığı olarak belirtmektedir. İthalat ile ihracat arasındaki makas aralığının çok hızlı bir şekilde artmaya başladığını ifade eden Selçuk Geçer, bu açığı kapatabilmek için hükümetin Merkez Bankası’ndaki rezervleri tüketeceğini belirtti. Merkez Bankası’ndaki rezervlerin harcanmasının ardından da vatandaşların bile döviz büfelerinde dolar bulamayacaklarını vurguladı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor.” ifadelerine yer verdi.

Doların yükselmesi birçok sorunu beraberinde getirecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yükselmesi ile brilikte vatandaşların birçok farklı sorun ile karşı karşıya kalacağını vurguladı. Dolar kurunun yükselmesi ile birlikte enflasyonun yükseleceğini belirten Selçuk Geçer, enflasyonun yükselmesi ile birlikte insanların alım güçlerinin oldukça düşeceğini anlatan Selçuk Geçer, Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye’deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı.” sözlerini sarfetti.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ne zaman gram altın alınması gerektiğini açıkladı. Altın kahini, kripto para yatırımcılarına hayat kurtaracak tüyolarda bulundu

Dolarda yüzde yüzlük artış gelebilir

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda yaşanacak bir kırılma ile birlikte yüzde 100 oranında bir artış görülebileceğini anlattı. Bu kırılmanın gerçekleşmesi ile brilikte insanların ekonomik olarak çok zor bir döneme gireceğini anlatan Selçuk Geçer, yaşanan dış ticaret açığının bu kırılmada etkili olabileceğini vurguladı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100’lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz.” açıklamasını yaptı.