Son yıllarda kripto para piyasası oldukça canlı. Bununla beraber de insanlar kripto paraları, çok değerli bir yatırım amacı olarak görmeye başladı. kripto para piyasasının bu denli yükselişi sebebi ile yeni birçok Altcoin piyasaya sürülmeye başlandı. Doğru kripto paralara yatırım yapan kişiler de oldukça fazla kar elde etmeye başladı ve hala da kar etmeye devam ediyor. Bu yazımızda sizlere, 2023 yılında yükseliş trendi gösterecek ve sizi zengin edecek Altcoin’lerden bahsettik.

Yapay zeka ise bunu söylüyor

Her yatırımcının risk ve beklentileri farklıdır, bu nedenle belirli bir Altcoin’in tüm yatırımcılar için en iyi seçenek olmayabilir. Bununla birlikte, piyasadaki popüler ve potansiyel görülen bazı Altcoin’ler şunlardır:

  1. Ethereum (ETH)
  2. Cardano (ADA)
  3. Binance Coin (BNB)
  4. Dogecoin (DOGE)
  5. Polkadot (DOT)

Ancak, herhangi bir yatırım yapmadan önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmanız ve yatırım hedeflerinizi, risk tercihlerinizi ve piyasa trendlerini değerlendirmeniz önemlidir. Yatırım yapmak her zaman riskli olabilir ve kayıplarla sonuçlanabilir.

2023 yılınında popüler olan Altcoin’ler

kripto paralara yatırım yapmak, yatırımcılar için riskli görünebiliyor. Ancak kuruş hisseler gibi kripto paralar da oldukça ucuz yatırımlar olduğu için yatırımcılar, kripto paralara yatırım yaparken çok fazla düşünmüyor. Şansları varsa ya da akıllıcı davranıyorlarsa, küçük Altcoin’lere yatırım yapmak oldukça mantıklı. Ancak diğer tüm piyasa kalemleri gibi kripto paraların da belli bir borsası var ve küresel olaylardan etkileniyor. Bu yüzden de kripto paralara yatırım yaparken, dikkat etmeniz gereken en önemli madde de dünyada neler olduğu. 2023 yılında yükseliş tredine geçeceğini düşündüğümüz Altcoin’leri de sizin için derledik. Gelin hep birlikte bu Altcoin’leri inceleyelim.

XRP

XRP, diğer para birimlerine köprü para birimi görevi gören bir kripto para birimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Herhangi bir kripto para biriminin başka bir para birimiyle değiştirilmesini kolaylaştıran ve bununla beraber de herhangi bir gerçek para ya da kripto para birimiyle bir ayrım yapmaz, her türlü para birimi ile kolayca çalışabilir. Üç ya da beş saniyede bir gerçekleşen işlemlerle diğer kripto para birimlerine göre daha az maliyetli olan ve daha ölçeklenebilir bir ödeme olarak gerçek dünyadaki faydası, diğer kripto para birimlerine kıyasla gerçek değer açısından daha kullanışlı olmasını sağlamaktadır.

İLGİLİ MAKALE  Avrupa'nın enerji krizi artacak! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten enerji ve emtia piyasaları hakkında önemli açıklamalar. Alışveriş yöntemleri değişecek

Tether

Tether, değişim platformları için likidite yaratmakta olan, yatırımcılar için ücretsiz çıkış stratejileri yaratan ve yatırımcıların portföylerine esneklik ve istikrar kata sabit bir kripto paradır. Ek olarak Tether, geleneksel banka ve finans kurumlarının işlemlerine kıyasla çok daha hızlı ve daha düşük ücretlerle küresel olarak herhangi bir yere gönderilebilir. Dünyanın herhangi bir yerine para transferi yaparken, Tether’i rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Shiba

2023’de yatırım yapılacak bir diğer yeni kripto para birimi ise Shiba Inu. SHIB, Reddit gibi sosyal medya sitelerinin vızıltıları sayesinde kripto paranın bir aydan kısa bir sürede %1000’in üzerinde patlamasıyla Ekim 2021’de görücüye çıktı. Bu ‘meme coin’ Dogecoin’e benzer bir his veriyor çünkü çekiciliğinin çoğu Shiba’nın popülerliliğine dayanıyor. İnsanlar da sosyal medya da sürekli olarak adını gördüğü Shiba’yı merak ediyor ve satın almak istiyor.

USD Coin

USD Coin, Amerika Birleşik Devletleri’nin para birimi olan dolara sabitlenmiş olan bir Altcoin’dir. Ethereum, Stellar, Algorand, Solana, Tron ve Hedera Hashgraph sisteminde çalışan USD Coin, geleneksel yatırımcıların ilgisini çekebilecek harika bir kripto para birimidir. 2023 yılında elinde USD Coin tutacak olan yatırımcılar, doların değer kazanabilmesi ihtimali ile USD Coin’lerini hala kripto para cüzdanlarında saklamaktadır.

Dogecoin

Dogecoin, 2013 yılında Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından başlatılmış olan, açık kaynaklı bir kripto para birimidir. Dogecoin başlangıçta popüler bir mem üzerine kurulu bir şaka olarak tasarlanmıştı. Bununla beraber Dogecoin’in yaratıcıları, onu çekirdek Bitcoin izleyicisinin ötesinde daha fazla çekiciliğe sahip olacak şekilde eğlenceli ve hafif yürekli bir kripto para birimi olarak hazırladı. Şimdilerde ise popülerliğinin bu denli yükselmesi, Dogecoin’in 2023’de satın alınabilecek en iyi Altcoin’lerden biri olmasını açıklıyor.

Stellar

Harika bir kullanım alanı sunan bir kripto para birimi satın almak istiyorsanız, Stellar’ı dikkate almalısınız. Stellar, ağın yerel kriptosu olan Stellar Lumens (XLM) aracılığıyla işletilen dağıtılmış bir ödeme zinciridir. Ağ ve para birimi ne olursa olsun, dünyanın her yerine düşük ücretlerle hızlı ödemelerin gönderilmesini sağlar. Stellar Lumens ile birlikte çok kolay bir şekilde para transferi gerçekleştirebilir ve bu para transfer işlemlerini çok düşük maliyetler ile yapabilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE  1 yıl önce 10.000 TL'lik Ethereum alsaydınız şu anda ne kadar paranız olurdu?

Editör Notu: Haberde belirtilen Altcoin’ler YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. yatırımlarınızı yapmadan önce, sıkı bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Eğer yatırım danışmanlığı almak istiyorsanız, bunu sağlayacak olan şirketler, kişiler ve kurumlar bulunmaktadır.