Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yaptığı açıklamlar ile yatırımcılara tavsiyelerde bulunuyor. Son zamanlarda doların sürekli olarak dalgalanması ve altın fiyatlarının yatay bir seyirde devam etmesi, vatandaşları merak içerisine soktu. Gözler de Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) açıklayacağı politika faizi kararında. İslam Memiş ise önümüzdeki Perşembe gününü işaret etti. Altın ve gümüşün Ons fiyatına ek olarak kripto para piyasalarında da belirli toparlanmaların görülebileceğini belirtti.

Kripto para yatırımcılarını ilgilendiren açıklamaları ile dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Bitcoin fiyatlarına FED sonrası neler olacağını belirtti. Bitcoin ve diğer kripto para fiyatlarının FED’in faiz arttırımından sonra, toparlanmaya başlayacak.

Perşembe günü çok önemli

Küresel piyasalar açısından kritik bir hafta içerisindeyiz. Bu duruma dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) 75 baz puanlık bir politika faizi arttıracağını tahmin ediyor. İslam Memiş doların haftaya sakin bir şekilde giriş yaptığını vurgulayarak, “Özellikle Euro/dolar paritesi, altın ve gümüş altın ons fiyatlarında yatay bir seyir var. Brent petrolün fiyatı 101,55 dolar, yüzde 2,5’lik bir değer kaybı bulunuyor. Kripto paralarda özellikle Bitcoin 21.800 dolar civarında, yüzde 3’lük bir değer kaybı söz konusu. Piyasalarda yatay seyir hakim olacak. Ancak fiyatlamalar daha önceden yapıldığı için perşembeden itibaren altın ve gümüşün ons fiyatında ve kripto paralarda toparlanmalar olur. Altın ons fiyatı 1.750-1.760 dolar seviyesine kadar devam eder, gümüşün ons fiyatındaki toparlanma 19 dolar seviyesinin üzerine yükselebilir.” ifadelerine yer verdi.

Altın fiyatlarında neler oluyor?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarını piyasalarda 1000 TL seviyesini geçtiğini belirtti. Bankalar, Kapalıçarşı ve kuyumcularda 1000 TL üzerinden gram altın satıldığının altını çizen İslam Memiş, gram altının dolardan detsek alarak haftaya yükseliş ile başladığını belirtti. Borsanın da hem dolar hem TL karşısında ucuz olduğunu belirten İslam Memiş, yatırımcılara borsaya yönelmesini tavsiye etti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Dolar/TL kurundan destek alarak gram altın haftaya yükselişle başladı.  Dolar/TL kritik seviyesi 17.80 TL. Bu seviye yukarı yönlü kırılırsa dolarda 18 TL’den bahsedilebilir. 17-18 TL aralığından dolar almayınız. Euro/Dolar paritesi de ucuz, 1,02 bandında. Sterlin/dolar paritesi de 1,20 seviyesinde.” sözlerini kullandı.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten şoke eden uyarı! Ne varsa TL'ye çevirin

Bitcoin 23 bin 24 bin arası olabilir

Bitcoin

Bitcoin

Altın ve Para Piyasaları uzanı İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararından sonra Bitcoin fiyatlarının geleceği noktayı söyledi. Kripto para yatırımcılarına önemli tavsiyeler veren İslam Memiş, Bitcoin’in FED’in politika faizi kararından sonra toparlanacağını tahmin ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Çarşambaya kadar piyasaları takip etmekte fayda var. Bitcoin, Fed’den sonra biraz daha toparlanmaya devam edecek. Biraz karışık seyirde işlemler gerçekleştirilecektir. Bitcoin’de ise 23 bin ile 24 bin dolar arasına bir toparlanma olabilir.” diye konuştu.

İzleyin: Piyasalar Fed’e Kilitlendi, Dolar 18 Tl Olur Mu? İslam Memiş Direnç Seviyesini Açıkladı