Son günlerin popüler ismi Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı altın yorumları ile birlikte birçok yatırımcının takibini kazanmış durumda. Yaptığı altın yorumlarının doğru çıkması ile birlikte İslam Memiş, en çok aranan piyasa analistlerinden biri olmuş durumda. Piyasaların tamamen FED faiz kararına odaklandığı sıralarda neler yapılması gerektiğini anlatan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Mayıs ayında dolar kurundaki hareketliliğin nasıl olacağını anlattı. Mayıs ve Nisan ayı için kritik tavsiyelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ABD Merkez Bankası Fed tutanaklarında faiz artışına ilişkin şahin söylemlerin ortaya çıkması para ve altın piyasalarına yön vermeye başladığını belirtti.

Dolar kuru Mayıs ayında yükselecek mi?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun önümüzdeki aylarda yükseleceğini söylüyor. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre oldukça tepkisiz kalan dolar kurunun baskılandığını belirten İslam Memiş, dolar kurunun bu şekilde baskılanmasının oldukça kötü sonuçları olabileceğini vurguladı. Bütün bunlar ile beraber Amerikan Merkez Bankasının (Fed) faiz artırımına ve varlıklarında daralmaya gideceğinin altını çizen İslam Memiş, Fed’in enflasyonla her ay bu şekilde mücadele edeceğinin mesajını verdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Doların seyri gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için önemli. 3 ay önce dolar endeksi 88 bandındaydı, sonrasında 100 seviyesine kadar yaklaştı. Döviz kurlarında yukarı yönlü ataklar gelmesi çok kuvvetli. Bunun iki nedeni var: birincisi artan enflasyon, ikincisi ise Fed’in faiz artırımına göre doların değerinin artması. Mayıs’ta borsalarda satışlar başlarsa bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde dolar yukarı yönlü ataklar yapabilir. 15 TL – 15.50 TL bant aralığını Mayıs’ta bekliyorum. Mayıs’ta Fed konuşulacak.”

Altın fiyatları düşebilir?

Altın fiyatları ile ilgili de konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve Ons altın fiyatlarındaki geri çekilmenin devam edeceğini söyledi. Bunlar ile beraber gümüşün gram fiyatının 11 Türk lirası seviyesinin altına düşmesinin büyük bir alım fırsatı olduğunu belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ons altının 1900 dolar seviyesinin altına sarkabileceğini anlattı. Bütün bunlar ile beraber gram altın fiyatlarına da neler olacağını belirten İslam Memiş, Gram altın fiyatlarının 900 Türk lirası seviyesinin altına düşebileceğini belirtti. Bütün bunlar ile beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 900 Türk lirası seviyesinin altından gram altın alınması gerektiğini söyledi. Şimdilik 900 Türk lirası üzerinden gram altın almanın maliyet olduğunu söyleyen İslam Memiş, gram altın alacakların bir süre daha beklemesi gerektiğini vurguladı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş doların düşeceğini söyledi. Piyasayı manipüle ediyorlar. Gram altın ne zaman alınmalı? (19 mart 2022)

Son aylardaki yaptığı yorumlar ile birçok yatırımcının radarına giren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını uyardı. Bununla beraber dolar ve Borsa İstanbul hakkında da yorumlarda bulunan İslam Memiş, ekonomi piyasalarında uygulanmakta olan senaryoyu anlattı.

Borsa İstanbul

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Borsa İstanbulun bu haftayı sakin kapattığını vurguladı. 2144 puan seviyesinden bu haftanın kapandığını açıklayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Borsa İstanbul’un 2200 ile 2250 puana kadar yükselebileceğini öngörmekte.

Dolar alımı yapmayın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara dolar alımı yapmamaları gerektiğini söyledi. Dolar kurunun bu hafta 14,90 Türk lirası seviyesine kadar çıktıktan sonra 14,80 seviyesine gerilediğini anlatan İslam Memiş, dolar konusunda yüksek beklentiye girilmemesi gerektiğini vurguladığını söyledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolardaki kırmızı çizginin 14,80 Türk lirası seviyesini olduğunu vurguladı. Ancak bu seviyenin de iyi bir alım seviyesi olmadığını söyleyerek İslam Memiş, şu an için yatırımcılara dolar almamaları gerektiğini açıkladı.

Euro TL ve euro dolar paritesi

Son birkaç yorumunda pariteye önemin artması gerektiğini savunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Euro TL 16.36 lira seviyesinde. Euro dolar paritesi 1.11 lira seviyesine yükselmişti. 1.08’den yükseldiğini de unutmamak gerekiyor. 1.12’ye kadar sınırlı kalan bir trend görüyoruz. Bu hafta paritenin toparlanması dolar endeksine düşüşe bağlıyoruz. Dolar endeksi yatay bir seyirdi. Euro TL kuru dolar TL kuruna bağlı hareketine devam edecektir. Euro Dolar paritesi 1.10 ile 1.11 lira bant aralığını takip ediyor olacağım.” açıklamasında bulundu.

Gram alın ne zaman alınmalı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altında belli bir düşüş bekliyor. Hal böyle oldunca da İslam Memiş, gram altın yatırımcılarına 900 Türk lirası üzerinden gram altın alınmaması gerektiğini anlatıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gram Altın TL fiyatı 918 lira seviyesinde. 900 – 920 lira arasına sıkıştı. Bu hafta ons altının fiyatındaki gerilemerden kaynaklı olarak gram altın TL fiyatında da 895 lira seviyesini gördük. İlk kez bu operasyon sonrasında 900 lira altına sarkan bir gram altın vardı karşımızda. Şu andaki koşullarda 900 lira seviyesinin üzerindeki gram altın benim alacağım bir seviye değildir.” ifadelerini kullandı.

Piyasaları manipüle etmek için her şeyi kullanıyorlar

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankaların açıklamalarına dikkat çekerek piyasaları manipüle ettiklerini söylüyor. Bununla beraber şu an ki küresel sorunları bahane ederek piyasaya baskı uyguladıklarını açıklayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ileriki aylarda da mevsimsel ve jeopolitik sorunları bahane ederek yine piyasayı manipüle edeceklerine dikkat. çekti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Eğer Rusya çatışması olmasaydı enflasyon düşecekti dediler. Yarın ne diyecekler bu operasyon sürecini piyasaları manipüle etmek için kullanacaklar. Önümüzdeki aylarda da kuraklık, mevsimsel ve jeopolitik riskler ve tedarik zincirindeki problemler var diye Haziran ayında demeye başlayacaklar. Güzel bir senaryo var, sayfa sayfa uygulanıyor. Enflasyon ile insanları fakirleştirecekler, al sat yaptırarak insanların ellerindeki varlıkları alacaklar.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve doları bir kenara bırakın ve buna bakın! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 'gümüş' ile ilgili kritik tavsiyeler verdi

Elinizdekileri almak istiyorlar! Altın kahini İslam Memiş’ten yatırımcılara uyarı (3 Mart 2022)

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaşanan gelişmeler sonucunda altın ve diğer piyasalar ile ilgili neler olacağını anlattı. Son aylardaki yaptığı yorumlar ile oldukça ilgi toplayan İslam Memiş, yatırımcıları olacaklara karşı uyarmaktadır. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hali hazırda yatırım yapanları uyardı. Yatırımcıların elinizdeki yatırımları almak için bir tezgahın kurulduğunu söyleyen İslam Memiş, yatırımcıların elindeki varlıkları satmamasını ve uzun vadede bekletmesi gerektiğini anlattı.

Piyasalarda agresif bir dalgalanma var

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaşanan küresel kriz nedeni ile piyasalarda agresif bir dalgalanmanın olduğunu belirtti. Ciddi bir kargaşa ve kaosun olacağını vurgulayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, artan tedirginlik nedeni ile piyasalardaki istikrarın bozulacağını dile getirdi.

Türk lirası ile işlem yapanlar zarar eder

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türk lirası ile işlem yapacak olanların zarara uğrayacağını vurguladı. Bununla beraber İslam Memiş, “TL’yle yaparsanız zarar eder açıkta kalırsınız, belirsizlik var, kaos var, fiyatların ne olacağı belli değil. Kısa vadeli işlem yapılmamasını öneriyorum, eğer bu bir alışkanlıksa ve bu alışkanlıktan kurtulamıyorsanız varlıklarınızı bölün ve bir kısmıyla pariteyle işlem yapın.” Sözlerini dile getirdi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların kısa vadeli yatırımlardan kaçması gerektiğini belirtti. BUnunla beraber sürekli al sat yaparak bir yere varılamayacağını anlatan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların uzun vadeli yatırımlara yönelmesi gerektiğini dile getirdi.

Parite ile işlem yapın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, parite ile işlem yapılması gerektiğini vurguladı.Özellikle altın ve dolar paritesine dikkat çeken İslam Memiş, “Elinizde altınınız var, bunu direkt dolar paritesi yaparak işlem yapmanız gerekiyor. Buna altın dolar paritesi deniyor. Altınınızı direkt dolara çevirerek. Bütün cep telefonu uygulaması olan bankalarda bu işlem var. Mesela 1 kilogram altının bugünkü değeri 62 bin 240 dolar. Bankanın uygulamasında USD/KG diye yazar, bu altın dolar paritesidir. Bu işlem üzerinden işlem yapmanız gerekiyor. Mesela 62 bin 240 dolardan işlem yaptınız. Ons altın gerilediği zaman siz kârlı çıkıyorsunuz. 62 bin 240 dolar seviyesinin üzerine çıkarsa zarar etmiş oluyorsunuz. Altınla gümüş arasında da parite var. Altınızı gümüşe, gümüşünüzü altına çevirebiliyorsunuz. Bu da bankaların cep telefonu uygulamaları var. Pariteli işlem yapanlar zarar etmeyecek. Her şey değer kazanıyor ama iki haftadır iki para birimi dolar karşısında değer kaybediyor. Bunlar sterlin ve euro.” Sözlerini dile getirdi.

Altın kahini İslam Memiş’ten altın yorumu. Dolar yükselecek (15 Şubat 2022)

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar hakkındaki yorumları ile birçok takipçi kazandı. Son zamanlarda yaptığı altın tahminleri doğru çıkan İslam Memiş, bu hafta dolar tarafında neler olabileceğini yorumladı. Ayrıca mevcut hükümetin yeni altın planı hakkında da konuşan İslam Memiş, altında neler olabileceğini de anlattı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğe dikkat çekti

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya ve Ukrayna arasında çıkabilecek gerginliğe dikkat çekti. Bunun sonucunda dolar fiyatlanmasının değişebileceğini düşünen İslam Memiş, dolardaki 13,63 seviyesinin kritik olduğunu vurguladı. Dolar kuru 13,63 seviyesini kırarsa, doların 13,80 Türk lirası seviyelerine çok kolay bir şekilde gelebileceğini düşünüyor. Ancak bu yükselişin de kalıcı olmayacağını belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların bu hafta toparlanabileceğini dile getirdi.

TCMB Perşembe günü faiz kararını açıklayacak

Para Türk Lirası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, önümüzdeki Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Ancak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yılın ilk çeyreğinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın herhangi bir faiz arttırımına gitmeyeceğini düşünüyor. Bu yüzden önümüzdeki Perşembe günü gerçekleşecek toplantıda faiz arttırımı beklemeyen İslam Memiş, piyasalarda garip dalgalanmalar olması halinde faiz düşüncesinin değişebileceğini vurguladı.

Gram altın 800 Türk lirasını üzerinde

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ons altın fiyatındaki yükselişin gram altın fiyatlarını da etkilediğini ve bu yüzden de gram altın fiyatlarının 800 Türk lirası üzerine çıktığını belirtti. Ancak bu yükselişin kalıcı olmadığını söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının bu hafta 790 Türk lirası ile 820 Türk lirası arasındaki bir bantta olacağını dile getirdi. Ons altın fiyatlarının ise 1840 dolar ile 1860 dolar arasında seyredeceğini düşünen İslam Memiş, bu fiyat bandının kalıcı olmayacağını ve önümüzdeki haftalarda bu fiyatların düşeceğini belirtti.

Yıl sonu tahminleri değişmedi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonundaki gram altın fiyatının 1450 Türk lirası olacağı düşüncesinin değişmediğini belirtti. Bununla beraber gram gümüş fiyatının da yıl sonunda 20 Türk lirasına kadar çıkabileceğini düşünen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonunda gümüşün Ons fiyatının da 40 dolar olacağını düşünüyor.

Şu an gerçekleşen yükselişlerin kalıcı olmayacağını söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gerçekleşen yükselişlerin bir ya da iki hafta içerisinde tekrardan düşüşe geçeceğini söyledi. Bu yüzden de yatırımcıların panik alımı yapmaması gerektiğini ve biraz daha bekelemeleri gerektiğini savunan İslam Memiş,

İslam Memiş’ten BTC ve altın piyasası hakkında yorumlar. Bitcoin’de yeni ataklar geliyor (7 Şubat 2022)

Son zamanlaradaki altın tahminleri ile oldukça takipçi ve ün kazanan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gündemine Bitcoin’i de aldı. Daha önceden Bitcoin’de gerçekleşecek olan düşüşü tahmin eden İslam Memiş, Bitcoin ve altın piyasası ile ilgili yorumlarını anlattı.

Şubat ayında altın fiyatları geri çekilecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının Şubat ayında geri çekileceğini düşünmekte. İlk önce 750 liraya düşecek olan gram altın fiyatlarının Şubat ayının sonlarına doğru 720 Türk lirası seviyelerine kadar çekileceğini düşünüyor. Şu an ki altın fiyatlarını incelediğimizde ise bu fiyatların gerçek dışı tahminler olmadığını görüyoruz.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara uyarı. Gümüş, altını tahtından edecek!

Bitcoin Fiyatları tekrardan 40.000 dolar olacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kripto para piyasasına baktığımızda FED toplantısının oldukça önem arz ettiğini söyledi. Bununla beraber  FED toplantısının ardından BTC’nin tekrardan 40.000 dolar seviyelerine atak yapabileceğini vurgulayan İslam Memiş, daha önceden Bitcoin fiyatlarının bu denli düşeceğini tahmin etmişti.

Altın fiyatları yıl sonu fırlayacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın enflasyon fiyatlamasına geçer ve jeopolitik risklerin artmasıyla Ons altın fiyatlarının 2000 dolar olacağını düşünmekte. Ancak şu an ki düşüşlerin kısa vadeli olacağını vurgulayan İslam Memiş, yıl sonu altın fiyatlarının 1450 dolar olacağını belirtmekte. Bu yüzden de yatırımcıların 780 Türk lirası seviyesi üzerinen altın satın almamasını tembihleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Şubat ayından faydalanmamız gerektiğini anlattı. Bu sayede gram altına yatırım yapacak kişiler, yıl sonuna kadar büyük kazançlar elde edebilecek.

Gram altın fiyatları ne kadar?

Dolar/TL’nin geçen haftaki dalgalanmalarına rağmen, altın fiyatlarında küresel bir düşüş vardı. Dolar kuru 13,45 Türk lirası ile 13,65 Türk lirası arasında, dar bir bantta sıkışmıştı. Ancak altın fiyatlarında ise küresel bir düşüş vardı. Girdiğimiz haftaya ise yatay bir seyirle başlayan gram altın fiyatları, yeni haftayı 788 Türk lirası ile açmış bulunuyor. Ancak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu fiyatların Şubat ayı içerisinde 720 Türk lirasına kadar düşeceğini ısrarla vurgulamakta.

EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan yatırım ve finans bilgileri, Ekonomistlerin açıklamalarıdır. Bu yüzden haberlerde yer alan tavsiyelere göre herhangi bir yatırım yapmamalısınız. Bu haberde yer alan bilgiler YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Altın kahini İslam Memiş tarih verdi. Ons altın 2000 dolar, gram altın 1450 Türk lirası (31 Ocak 2022)

Altın yatırımcılarına tavsiye veren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, uzun vadede altın fiyatlarının yükseleceğini hatta uçacağını belirtti. Bununla beraber altına yatırım yapan herkesin uzun vadede kazanacağını belirten İslam Memiş, Ons altın fiyatlarının 1960 dolar ile 2000 dolar bantına yükselebileceğini düşünüyor.

Altın 1450 Türk lirası olacak

Altın fiyatlarını takip etmek için dolar – Türk lirası kurunu takip ettiğini söyleyen İslam Memiş, gram altında yaşanan düşüşlerin kalıcı olacağına inanmıyor. Hem döviz hem de altın fiyatlarında büyük dalgalanmalar bekleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu dalgalanmaların yatırımcılar için bir şans olduğunu dile getirmekte. Ancak uzun vadede gram altın fiyatının 1450 Türk lirasına çıkabileceğini düşünen İslam Memiş, Ons altındaki fiyatların yükselişini jeopolitik riskler ve enflasyon nedenlerine bağlamakta.

Ons altın 1790 dolar ile 1830 dolar arasında dalgalanıyor

Ons altın fiyatının dar bir bantta dalgalanmasının kısa süreceğini ve FED’in faiz kararından sonra bu bant aralığının oldukça değişeceğini öngöre İslam memiş, bütün yatırımcıların FED’e odaklanmış durumda olduğunu belirtti. Bu yüzden yüzde elli altın ve yüzde elli dolar sepeti oluşturulması gerektiğini söyleyen Altın ve Para piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın yatırımcısının al sat tapmaması gerektiğini vurguladı. Bunun nedeni ise al sat yapan gram altın yatırımcısı, kısa vadede oldukça dalgalanmalar yaşayan altın fiyatları yüzünden zarara uğrayabilir. Ancak altın aldıktan sonra pozisyonunu korursa ve gram altın yatırımcısı uzun vadede bu altını elinde tutarsa büyük karlar elde edebilir. Ancak gram altın için 700 Türk lirası ile 800 Türk lirası arasındaki bir bantta altın alması gerektiğini vurgulayan İslam Memiş, bu bantın gram altın almak için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

Dolar kuru Şubat ayında 13 lira seviyesinin altına sarkabilir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra dolar kurunda ufak düşüşler yaşandı. 13,26 seviyesine kadar düşen dolar kuru, şu an 13,55 Türk lirası seviyelerinde devam etmekte. Ancak Şubat ayına doğru dolar kurunun 12 seviyelerine düşebileceğini düşünen İslam Memiş, FED’in faiz kararından sonra dolar kurunda ufak yükselişler görülebilir. Bu yükselişler ise 13,90 Türk lirası civarında olabilir demişti.

İzleyin: Nasıl bir yol izlemeliyim?

FED başkanı Powel’in açıklamaları doları yukarı itebilir

FED büyük ihtimalle faiz arttırımına gidecek. Bu sebepten ötürü Dolar, anavatanına geri dönecek ve dolar para birimi uluslararası piyasada değer kazanacak. Ancak bu yükselişin çok fazla olmayacağını ve Şubat ayından sonra tekrardan dolar kurunda düşüş beklediğini söyleyen İslam Memiş, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki doların satıcılı olduğunu ve birçok işsizlik maaşı başvurusunda bulunulduğu için doların uluslararasında değer kaybı yaşayacağını vurguladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların destek seviyesinin 13,30 Türk lirası olduğunu bu yüzden de Ocak ayının son haftasında dolar tarafından ufak bir yükselme beklediğini vurguladı.

Gümüşte bu hafta ne oldu?

Gümüşün performansının altına kıyasla bu hafta daha iyi olduğunu söyleyen  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gümüşün gram fiyatının 9,74 Türk lirası olduğunu söyledi. Gümüş altına göre daha kararlı bir seviyede devam etmekte. Önümüzdeki aylarda çıkarıcak olduğu gümüş sikkeleri piyasaya süremeye hazırlanan İslam Memiş, Mart ayına kadar gümüşün gram fiyatının 14 lira seviyelerine geleceğini öngörmekte.

EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan yatırım ve finans bilgileri, Ekonomistlerin açıklamalarıdır. Bu yüzden haberlerde yer alan tavsiyelere göre herhangi bir yatırım yapmamalısınız. Bu haberde yer alan bilgiler YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.