Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendisinin kurmuş olduğu YouTube kanalı üzerinden yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Yapmış olduğu gram altın tahminlerinin doğru çıkması ile beraber yatırımcı kitlesini bir hayli büyüten İslam Memiş, yıl sonu için yapmış olduğu dolar ve gram altın tahminleri ile dikkatleri üzerine topladı. Bununla birlikte Türkiye’de tonlarca bulunan bir emtiaya değinen İslam Memiş, ileriki dönemlerde bu emtianın yatırımcısına yüksek miktarlarda kar sağlayacağını belirtti.

Ne altın ve dolar

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara çok kritik bir tavsiye verdi. GÜmüşe dikkat çeken İslam Memiş, birçok ülke ve dolar yatırımcısının şu an için gümüş stoklamaya başladığını belirtti. Bunlar ile beraber İslam Memiş, gümüşün tıp ve bilim alanlarında da sürekli olarak kullanıldığını ve ileriki dönemlerde de kullanılmaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca dolardan daha ucuz olması ise insanların neden gümüşe yönlenmesi gerektiğinin en büyük sebebi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Türkiye’de atıl bir şekilde bekleyen gümüş süs eşyaları ve takılar var. Düz bir şey, para etmez deyip çöpe atıyorsunuz. Türkiye’de tonlarca ekonomiye kazandırılması gereken gümüş var.” ifadelerine yer verdi.

Video: Tarım emitası nedir, nasıl işlem yapılır? İslam Memiş açıkladı

Düğünlerde altın yerine gümüş sikkeler takılacak

Altın ve Para Piyasaları uzmanı, yakında gümüşün iyiden iyiye ün kazanacağını ve hatta düğünlerde bile damada altın yerine gümüş takılacağını aktardı. yapmış olduğu yorumlarda gümüşün ucuz olması ve altının da çok yüksek fiyatlardan satılması, insanların gümüşe yönlenmesindeki en büyük etmen. Bunlar ile beraber gümüş sikkelerin şu an için basıldığını aktaran İslam Memiş, yakın bir süreç içerisinde gümüş sikkelerin hayatımıza gireceğini aktardı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gümüş sikkeler 20, 10 ve 5 gram olarak basıldı. Tıpkı çeyrek altın gibi ziynet eşyası olarak kullanılacak. 20 gramlık gümüş sikke 240 lira, 10 gram 120 lira, 5 gramı ise 60 lira. Artık düğün ve damadın yakasında bu gümüş sikkeler görülürse kimse şaşırmasın.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar ve kripto paraların geleceği hakkında konuştu. Yatırımcılara uyarı! Dolar herkese kaybettirecek

Gümüş çok daha hızlı yükseliyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gümüşün altın ve dolara göre çok daha hızlı bir şekilde yükseldiğinin altını çizdi. Gümüşün bundan iki sene önce sdece 2,5 TL olduğunu vurgulayan İslam emmiş, şimdi ise gümüşün 12 TL civarında dolandığını belirtti. Türkiye ve dünyadaki diğer merkez bankalarınca gümüş fiyatlarının bakılandığını akaran İslam Memiş, “Bundan 2 yıl önce gümüşün fiyatı 2,5 liraydı. Bugün 12 liraya yakın bir seviyede. Bir yıldır merkez bankalarının politikalarından dolayı gümüş baskılanıyor. Yükselişi altına kıyasla daha hızlı oluyor. Sabrı seven bir emtia. Uzun vadede yatırımcı olmak gerekiyor.” sözlerini kullandı.

Yıl sonunda dolar ve altın kaç TL olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonunda altın ve doların ulaşacağı noktayı değerlendirdi. Doların 40 lira 50 lira gibi seviyelere ulaşacağı iddiasını ortaya atan ekonomistlere sitem eden İslam emmiş, doların yıl sonunda maksimum 21 lira seviyesine kadar yükselebileceğini anlattı. Bunlara ek olarak İslam Memiş, doların 2023 yılı itibari ile düşüşe geçeceğinin bilgisini de verdi. Bütün bunlara ek olarak gram altın fiyatları ile ilgili tahminlerini aktaran islam Memiş, öncelikle gram altın fiyatlarının 1200 TL seviyesine kadar yükseleceğini, yıl sonunda ise gram altının kuyumcularda 1450 TL civarında satılacağını aktardı.