Ons altın fiyatları haftanın son işlem gününde 1962 dolar seviyelerine kadar yükselmişti. Piyasa analistlerine göre Ons altın fiyatlarının 2 bin dolar seviyesinin üzerinde kalıcı olması için Ons altın fiyatlarının bütün direnç seviyelerini kırması gerektiğine dikkat çektiler. Bunlar ile beraber Ons altının 1950 dolar seviyesi üzerinde 1962 ve 1975 dirençleri yer alırken, 1900 dolar seviyesi altında ise 1885, 1972 ve 1850 destekleri takip edilecek.

Altın ve dolar uzmanı İslam Memiş büyük açıklamada bulundu! ‘Yatırım için al-sat yapanların elinde patlayacak’ (13 Mart 2022)

Altın ve dolar uzmanı İslam Memiş yaşanılan krizden sonra, açıklamalarını birer birer yapmaya devam ediyor. Kriz sonrasında gelen zam ve enflasyon haberlerine dair önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, FED tarafında olan bilançoya da değinmeyi ihmal etmedi. Youtube kanalında önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, kriz döneminden yararlanan ve yatırım için al-sat yapanlar hakkından büyük açıklamalarda bulundu.

‘Ağır tahribatlar olabilir!’

Her hafta Youtube kanalından açıklamalarda bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaşanılan kriz sonrasında Türkiye’nin para, zam ve enflasyon konularıyla alakalı büyük açıklamalarda bulundu. Kriz sonrasında Türkiye’nin yapması gereken hususları açıklayan İslam Memiş “Daha ağır tahribatlar olabilir.” şeklinde yorumda bulunurken, karşılıklı olan yapılan bu sürtüşmenin düzenlenmiş bir operasyon olabileceğine dair şu açıklamalarda bulundu. ”Yaklaşık 3 haftadır kamuoyuyla paylaşıyorum. Benim gözümde bu bir savaş değil, bu bir manipülasyondur. Siyasi, ekonomik, enerji tarafı vardır. Her anlamda manipülasyondur. Dolayısıyla bu enflasyon rakamlarının yükseliyor olması belli bir pik noktasına geldikten sonra da insanlar bugünkü enflasyon rakamlarının düşük diyecekler. Aslında enflasyonla dünya insanlarına fakirleşti, enerji krizi ile birlikte insanlar fakirleşti. Türkiye’nin en büyük eksikliği de küçük yatırımcıların, yatırım araçları ile al-sat yapmaları. İşte bu al-sat yapanlar da bu yıl ciddi anlamda kaybedecek. Çünkü onlara al-sat yaptırarak kaybettirecekler. Elindeki bütün varlıkları alacaklar ki toplum olarak al-sata çok müsait bir toplum olduğumuz için bu manipülasyonun en çok mağduru al-sat yapanlar olacak.”

Türkiye’nin tavrı bu olmalı

Yaşanılan kriz sonrasında Türkiye’nin mevcut tavrına dikkat çeken İslam Memiş, Türkiye için bu önerilerde bulundu. “Bu durumda dış politikadaki gelişmeler çok önemli olacaktır. Tarımla alakalı politikalar, enflasyon odaklı politikaları çok önemli olacaktır. Enflasyonu düşürebilirsek, tarım politikalarını tekrar gözden geçirebilirsek, Merkez Bankası hamlelerini doğru yapabilirsek piyasa ayarları ile oynamazsa bu süreç biraz daha az zararla atlatılabilir. Tarım politikalarında bir değişiklik olmazsa enflasyonu düşüremezsek, Merkez Bankası ısrarla yıl boyunca faiz indirim söylemini devam ettirmesi veya uygulamasını devam ettirirse daha ağır tahribatlar olabilir.” şeklinde konuştu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın yatırımcısını uyardı. Başka varlıklara da yatırım yapın, altın düşebilir (10 Mart 2022)

Son zamanların en ünlü isimlerinden olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve ekonomi ile ilgili yorumlarına devam ediyor. Yaptığı yorumlar ile birlikte yatırımcıların ilgisini çeken İslam Memiş, tahminlerinin doğru çıkması ile birlikte kitlesini büyütmeye devam ediyor.

Ons altın fiyatlarında neler oluyor?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ons altın fiyatlarının 2 yıl aradan sonra yine 2 bin dolar seviyesini test ettiğini gördüğümüzü söyledi. Bununla beraber bu seviyelere kadar çıkmasını yaşanan Rusya ve Ukrayna rasındaki gerilime bağlayan İslam Memiş, daha önceki seviyelerin de gelişmekte olan pandemi nedeni ile olduğunu vurguladı.

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, şu an ki küresel kriz yüzünden altının Ons fiyatının bu derece yükseldiğini belirtse bile yaşanan küresel krizler olmasaydı, enflasyon yüzünden Altının Ons fiyatının yine bu seviyelere kadar çıkacağını dile getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ters bir fiyatlama içindeyiz ve olağandışı günler geçiriyoruz. Özellikle küresel piyasalarda dolar endeksinin 99 seviyesini göz önünde bulundurduğumuzda buradaki artışla birlikte ons altında yeniden hızlı bir yükseliş görebiliriz. Altın ciddi anlamda bir baskı altında kalmıştı. Savaşla bu baskılanmayı aşarak 2 bin dolar seviyesine yükseldi. Ancak yine altın yatırımcısının çok temkinli olması gerekiyor. Çünkü bu agresif yükselişler 3 haftalık süreçte yaşanan yükselişler. 1823 dolar seviyesinden 2 bin dolar seviyesine soluksuz bir şekilde yükselen bir ons altın var karşımızda. Haliyle burada teknik olarak bir düzeltme yapması gerekiyor.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Piyasa kahini İslam Memiş'ten döviz ve altın yatırımcılarının dikkatine. 'Bunları yapan kazanacak' dedi ve ekledi

Çıktığı gibi inebilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının Ons fiyatının bu denli agresif bir şekilde yükselmesinin ardından, agresif bir şekilde düşebileceğini de vurguladı. Bu yüzden daha önceden yatırım yapmış yatırımcıların elindeki varlıkları, şu an düşen varlıklara aktarması gerektiğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın ve dolarda büyük yükselişler olurken bunun karşısında paritelerde hızlı bir geri çekilme, kripto paralarda da hızlı bir düşüş trendi var karşımızda. Euro dolar paritesini 1.0865 bandında, sterlin dolar paritesi 1.3265 bandında. Aslında bu düşüş trendini göz önünde bulundurarak yatırımcının elindeki varlıkların yüzde 50’sini riski dağıtmak için pariteye (altın-euro ya da altın-sterlin paritesi gibi) çevirmesinin bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Neden yüzde 50’sini derseniz, çünkü yükseliş trendi devam edebilir, savaşın ne kadar süreceğiyle ilgili belirsizlik devam ediyor.” sözlerini sarfetti.

Gram altın alacaklar kademeli yatırım yapsın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde Türk lirası bulunduran yatırımcıların kademeli bir şekilde altın alması gerektiğini savunuyor. Her zaman için al bekle kafasında olan İslam Memiş, bu yatırımların da uzun vadeli beklenmesi gerektiğini belirtti. Bunlar ile beraber ALtın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Düşüşlerde kademeli alım yapmak daha sağlıklı. Gram altın 900 lira altına sarkınca paranızı dörde bölüp 880, 860 ve 840’tan kademeli alıp yapmak bence isabetli bir karar olur. Tabii o fiyatlar görüldüğü zaman yeni bir yoruma ihtiyaç olur çünkü piyasalardaki belirsizlik sürüyor. Ben şu anda beklemeyi tercih ederim.” diye konuştu.

Dünya ekonomileri zor bir süreçte

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaşanan gelişmeler ve pandemi etkilerinin hala sürmesi nedeni ile dünya ekonomilerinin zor bir sürece girdiğini vurgulamakta. Bu yüzden dünyada yaşanan bir enflasyon krizi olduğunu belirten İslam Memiş, ekonominin zor bir sürece girmesi nedeni ile altın ve diğer yatırım enstrümanlarında zaman zaman alım fırsatlarının doğacağını anlattı.

İslam Memiş altın düşecek derken, şimdi gram altın 1000 lira olacak diyor (21 Şubat 2022)

Son aylarda yaptığı altın ve dolar ile ilgili tahminleri doğru çıkan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son günlerin gündemi olan Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin altın fiyatlarını etkilediğini söyledi. İslam Memiş, altın fiyatlarında agresif yükselişlerin görülebileceğini belirtti.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin her iki senaryosu da düşünülmeli

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya ve Ukrayna arasındaki jeopolitik durumlar altın gibi değerli metal fiyatlarının yükselmesinde büyük rol oynadığını düşünüyor. Bununla beraber herhangi bir savaş çıkma ihtimalinde altın gibi emtialarda agresif yükselişler bekliyor. Bununla beraber İslam Memiş, gram altın fiyatlarının en az 1000 Türk lirası olacağı yönünde tahminlerde bulundu.

Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının da 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da yükseleceğini düşünüyor. Ancak Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin artması, gram altın fiyatlarında agresif bir yükselişe sebep olabilir. Fakat bu gerilim biterse, tekrardan gram altın fiyatlarında bir düşüşün görüleceğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, savaş riskinin ortadan kalkması bir süreliğine altın fiyatlarında düşüşün olacağını düşünüyor.

Altının Ons fiyatı da savaş nedeniyle yükseldi

Geçen hafta altının Ons fiyatı 1850 dolar seviyelerindeydi. Rusya ile Ukrayna arasında artan gerilim nedeniyle altının Ons fiyatı, geçen hafta 1902 dolar seviyesine kadar yükselmişti. Bu haftayı da bu yükselişlerin devam edeceğini düşünen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, savaş riskinin ortadan kalkması dahilinde altının Ons fiyatlarında da bir düşüşü gözlemleyebileceğimiz dile getirdi.

Bu yıl sepet yapmak zorundasınız

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara uzun süredir sepet yapmaları gerektiğini anlatıyor. Çünkü sepet yaparak, düşen bir emtia ile de kar yapmanın mümkün olduğunu belirten İslam Memiş, yatırımcıların altın, gümüş ve dolar ile bir sepet yapması gerektiğini açıkça vurguladı.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş kimdir?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, al-sat yapanın zarar edeceğini dile getiri. Bu yüzden İslam Memiş, yatırımcıların uzun vadeli yatırımlara yönelmesi gerektiğini belirtti. Çünkü kısa vadede al-sat yapanların zarar edeceğini ve panik alımları ya panik satımları ile yatırımcıların yüksek miktardaki karları elinden kaçıracağını vurguladı.

Dikkat dağıtıyorlar

İslam Memiş, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliği ile savaşı tırmandıklarını düşünüyor. Çünkü “Savaş çıksa zaten savaşın tarihi olmaz.” diyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya ile Ukrayna arasında herhangi bir gerginlik olmasaydı başka bir bahane bulacaklarını söyledi. Bu gerginlik ile birlikte insanların dikkatlerini başka bir yöne çektiklerini söyleyen İslam Memiş, insalara ekonomiyi ve enflasyonu unutturmaya çalıştıklarını düşünüyor.

Yasal Uyarı: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Altın 1450 olacağını iddia etmişti. İslam Memiş’ten yeni tahminler (4 Şubat 2022)

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarından sonra altın ile ilgili yeni tahminlerde bulundu. Yaptığı yorumlarla oldukça takipçi kazanan İslam Memiş, önceki yorumlarda altın fiyatlarının 1450 Türk Lirasına ulaşacağını vurgulamıştı. Ancak Şubat ayı için altın piyasalarının sakin olacağını belirten İslam Memiş, Mart ayından sonra altın fiyatlarında yükselme görebileceğini vurguladı.

Gram altında düşüşler olacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın alacakları uyardı. Çünkü Şubat ayında dolar ve altın fiyatları çökecek diyen İslam Memiş, yatırımcıların biraz daha beklemesi gerektiğini söyledi. Eğer yatırımcılar Şubat ayında gram altına yatırım yaparsa, İslam Memiş yıl sonunda büyük kazançalar elde edeceğini öngörmekte. İslam Memiş, gram altın fiyatlarında geri çekilme olacağını ve bu çekildeler 720 Türk lirası seviyesine kadar olacağını düşünmekte. Ayrıca 780 Türk lirası üzerinden altın alımı yapmanın hata olacağını belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın yatırımcılarına Şubat ayının ikinci ya da üçüncü haftasını beklemeleri gerektiğini söyledi.

Jeopolitik koşulları takip edeceğiz

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, jeopolitik koşulların takip edilmesi gerektiğini vurguluyor. Çünkü Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz, dolar kurunu etkileyecektir. Bununla beraber etkilenen dolar kuru, altının Ons fiyatlarında da oynama yapabilecek. Ancak Altının Ons fiyatları şu an 1790 ile 1830 dolar arasında sıkışmış durumda. anlık olarak dolar endeksindeki gerileme ise altının Ons fiyatının toparlanmasına neden oldu. Bu sebeple altının Ons fiyatı anlık olarak 1808 dolar civarına çıktı. Fakat bu seviyeler test edildi ve altının Ons fiyatalarında tekrardan bir gerileme oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının Ons fiyatlarının destek seviyelerini 1790 dolar ile 1785 dolar arasında olduğunu düşünüyor.

FED’in altın oyunu

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED’in piyasaları manipüle ettiğini vurguladı. Bu yorumuna da şu sözlerle devam etti: “2021 yılında manipüle ettikleri ons altındaki düşüşlerin 2022’de enflasyon fiyatlamasıyla birlikte 2000 dolar seviyelerinin üzerine hızlı ataklar görebileceğimizi düşünüyorum. Kısa vadede negatif görünümünü devam ettirebilir ama orta ve uzun vadede kesinlikle 2000 dolar seviyesinin üzerini beklemeye devam edeceğim. Ben söylemleri inandırıcı bulmadığımı ifade etmek istiyorum.”

Altındaki son durum nedir?

TÜİK’in Ocak ayı enflasyon açıklamasından önce, gram altın fiyatları 790 Türk lirası seviyelerinde devam etmekteydi. Ancak yayınlanan enflasyon verisi sonrasında gram altın fiyatları 788 Türk lirası seviyelerine geriledi. Bununla beraber gram altın fiyatları, 3 Şubat 2022 gününü 773 Türk lirası seviyelerinde kapatmıştı.

EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan yatırım ve finans bilgileri, Ekonomistlerin açıklamalarıdır. Bu yüzden haberlerde yer alan tavsiyelere göre herhangi bir yatırım yapmamalısınız. Bu haberde yer alan bilgiler YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.