Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ile ilgili yorumlarına devam ediyor. Yatırımcıların nelere yönelmesi gerektiğini hakkında önemli tavsiyelerde bulunan İslam Memiş, yaz aylarında borsadaki hisse senetlerinin fiyatlarında artış olacağını söyledi. Rakamsal olarak baktığında bunun gerçekleşeceğini dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaz aylarında borsada yukarı yönlü hareketlerin gerçekleşeceğini vurguladı.

Dövize yatırım yapacakların dikkatine

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, döviz yatırımı yapacak kişiler. için konuştu. Elinde TL bulunduranların şu an için dolar yerine euro’ya yatırım yapması gerektiğini belirten İslam Memiş, “Önümüzdeki iki ay boyunca, dolar TL kuru 16-17 bant aralığında dalgalanır. Bir bakarsınız geri çekilir bir bakarsınız yukarı ataklar gerçekleşir. Sizin ekranda gördüğünüz dolar kuru, euro, sterlin ya da diğer para birimlerinin gerçek değerini yansıtmıyor.Yapmanız gereken tek şey, dövizciye gitmeniz, tabelaya bakmanız ya da bankacılık uygulamasından dolar alıyor gibi bakacaksınız, göreceksiniz, gerçek değerler bunlar. Dolar karşısında, pariteler, altın, gümüş, kripto paralar ucuz kaldığı için, eline TL geçmiş, dolar almayı düşünenler varsa, euro’nun şu anda ucuz olduğunu bilmesi gerekiyor.” sözlerine yer verdi.

Seyredin: Tatil öncesi yapmamız gerekenler. İslam Memiş’ten tatil öncesi önemli tavsiyeler

Altın alacaklar ne yapmalı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam MEmiş, gram altın alacak kişileri uyarıdı. 950 TL ile 1000 TL arasındaki gram altının kademeli bir şekilde alınması gerektiğinin altını çizen İslam Memiş, gram altının orta ve uzun vadede oldukça karlı bir yatırım aracı olduğunu vurguladı. Bir sonraki yükseliş trendinde gram altın fiyatlarının 1050 TL’ye kadar yükselebileceğini belirten İslam Memiş, daha sornaki ataklarda da gram altın fiyatlarının 1200 TL’ye kadar çıkabileceğini vurguladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonunda da gram altın fiyatlarının 1450 TL’ye kadar çıkmasının kendisi için şaşırtıcı olmayacağını belirtti. İslam Memiş, “Bir sonraki atak 1050, bir sonraki atak 1200 ve yılın son çeyreğinde 1450 benim için şaşırtıcı olmayacaktır. Gram altının aslında orta ve uzun vade için bana göre avantaj niteliği taşıyor. Elinde gram altın bulunduran yatırımcının da her yükselişte hemen satalım. Bence satmayalım. Onsta ciddi bir baskılanma var. 1810 dolar seviyesi güçlü bir destek seviyesi.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ MAKALE  Kripto para yatırımcılarına müjde! Altın 1000 TL'den satılıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Perşembe günü için uyardı

Video: Doğru borçlanma nasıl olmalı? İslam Memiş borç alacak ve verecekleri uyardı

Basklılar yukarı hareketleri tetikler

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ons altın ve gümüşte ciddi bir baskılama politikasının olduğunu söyledi. Bununla beraber Eylül aylarında yeni kapanmaların olabileceğini belirten İslam Memiş, gümüş ve altının ons fiyatındaki bu baskılanma nedeni ile çok daha hızlı atakların olabileceğini vurguladı. Para ve Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Eylülde yeni kapanmalar konuşulurken, gıda krizi, resesyon süreci varken, altın ve gümüşün ons fiyatının baskılanması, yukarı yönlü atakların ne kadar hızlı olacağının mesajlarını bugünden vermekte. Bence 950 lira seviyesi altında gram altın görmek bugünlerde hayal gibi duruyor.” diye konuştu.