Son zamanlarda yaptığı dolar ve altın yorumları birlikte oldukça popüler olan İslam memiş, bir süredir gündemde. yaptığı birçok ekonomi yorumları gerçekleşti ve yatırımılar İslam Memiş’ten gelen tavsiyeleri dinlemekte. Bu yazımızda sizlere herkesin merak ettiği İslam Memiş kimdir? Sorusunu cevapladık.

İslam Memiş kimdir?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 1980 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İslam Memiş aslen Ordulu’dur. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimi istanbulda tamamladıktan sonra, Erzurum Üniversitesi’nde İşletme bölümünü kazandı. İslam Memiş Erzurum Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni başarı ile tamamlamıştır. İslam Memiş, mezun olduktan sonra farklı kurumlarda faaliyet gösterdi. İslam Memiş evlidir ve bu evlilik sayesinde 2 çocuğu bulunmaktadır.

İslam Memiş, Bayrampaşa’da bir kuyumcu dükkanı açtı. Bu kuyumcu dükkanın adını ise Memiş Döviz A.Ş. Kuyumculuk ve Altın Hizmetleri adını verdi. İslam Memiş sadece dükkan açmakla yetinmeyip, ekonomi hakkındaki yorumlarını kendisinin adındaki YouTube kanalında paylaşmaya başladı. Yavaş yavaş kendisini ülke çapında tanıtan İslam Memiş, büyük bir takipçi kitlesi edinmeyi başardı.

Kendisini kanıtlayan ve büyük bir kitle edinen İslam Memiş, Ticaret Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na bağlı bilirkişi sıfatıyla görevler almaya başladı. İslam Memiş tüm bu işlerinin yanında ise Anadolu Ajansı için finans analizleri hazırlamaktadır. Anadolu Ajansı dışında ise çeşitli televizyon, radyo ve sosyal medya programalarında konuk yorumcu sıfatı alarak katılmaktadır. Bu programlarda da oldukça tutarlı yorumlarda bulunan İslam Memiş, her geçen gün takipçi sayısını arttırmaktadır.

Son yorumlarında ne dedi?

Kritik 2 tarih, 20 ve 26 Ocak tarihlerine dikkat

İslam Memiş, FED’in ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararlarının dolar ve altın fiyatlarını dalgalandıracağını söylemekte. Bununla beraber altının Ons değerinin hala 1790 ile 1830 dolar arasında seyrettiği ve altının Ons değerinin de bu hafta bu fiyat aralığında kalacağını belirtti.

Gümüş ve sterline dikkat

İslam Memiş, son yorumlarında gümüş ve sterlinin performansının çok iyi olduğunu, gümüş ve sterline yatırım yapanların uzun vadede çok iyi kazanç elde edebileceğini vurguladı. Ayrıca sterlinin 2021 yılında Türk lirasına karşı olan yükselişi, doların Türk lirasına karşı olan yükselişinden çok daha fazla olduğunu, 2022 yılında da bu durumun değişmeyeceğini belirtti.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş "Öyle bir taktik vereceğim ki" dedi. Altın kahini gram altın için alım fırsatlarını değerlendirdi

Gümüş sikkeler

Kendi kuyumcu dükkanında yakın zamanlarda gümüş sikkeleri satacağını belirten İslam Memiş, düğünlerde çeyrek altın yerine gümüş sikkeleri göreceğimiz günlerin çok uzak olmadığını anlattı. Ayrıca bütün ülkeleri sürekli gümüş stokladığını, gelecek 3 yıl içerisinde gümüşün, çok değerli bir maden olacağını anlattı.

Dalgalanmalar 3 ay sürebilir

İslam Memiş, kurlardaki bu dalgalanmaların Mart ayına kadar sürebileceğini belirtti. Bu yüzden İslam Memiş, yatırımcıların %50 dolara %50 altına yatırım yapmaları gerektiğini vurguladı. Bu sayede altının veya doların düşmesi durumunda, yatırımları diğer tarafa aktarıp zarar etmeyecekler dedi. Hatta zarar yerine altın veya doların düşmesiyle kar bile elde edebileceklerini belirten İslam Memiş, gram altınlarını tutanların uzun vadede kazanç sağlayacaklarını belirtti.