Son aylardaki altın tahminlerinin doğru çıkması ile birlikte altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın almak isteyen vatandaşların dikkatini çekmekte. Bunlar ile beraber İslam Memiş, daha önceden Nisan ayını işaret etmişti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Herkes Görecek” dedikten sonra önemli açıklamlarda bulundu.

Nisan ayında yeni düzenlemeler geliyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, internet ve sosyal medya üzerinden vergisiz satış yapanları uyardı. Nisan ayında gelecek yeni düzenlemeler ile birlikte, internet ve sosyal medya üzerinden satış yapan kişiler de yakında vergi mükellefi olabilir. Bu yüzden de bu kişilerin hazırlıklı olmasını söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, sosyal medya aracılığı ile satış yaparak para kazanan kişileri uyardı. İslam Memiş aynı zamanda Bankalara kafa tutan ”Müşteri benim, kuralları ben koyarım” diyen kendilerini kral ilan eden internet satış siteleri için de bankaların gücünü görecek.” yorumlarında bulundu.

Şirketler hadlerini aştı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şirketlerin hadlerini aştığını vurguladı. Dünyadaki kural koyucuların verdiği görevlerden bazı şirketlerin saptığını anlatan İslam Memiş, sistemin içerisinde sorun çıkanların ayıklanacığını söyledi. Bunlar ile beraber sermayenin el değiştireceğine dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, insanların da buna şirketlerin battığını ve dünyada krizin yaşanacağını söyledi. İslam Memiş, “Kurye esnaflığı, sanal bankacılığa özenen, müşteriyi istediği gibi kullanan ya da para trafiğinde cambazlık yapanlar; O iş sizi aşar!Dünyada kural koyucular şirketlere sadece “tüketimi artır, sanallaştır, tüketimde hızlan, düşündürme fırsatı vermeden harcat” görevi verdi. Onlar da paraya müdahale ederek hadlerini aştı.Sistem “para kontrolü ben de” diyor.  Onlar da anlamadı. Nisanda ‘Anlatacaklar’ Sistemin içinde sorun çıkaranlar ayıklanır ve sermaye el değiştirir. Nisan’da dünya genelinde sermayenin el değiştirdiğini göreceğiz. Buna insanlar “şirketler batıyor” diyecek. Batma yok, ayıklama var. Favorim Elon Musk. İlginç gelebilir. Bana gelmeyecek.”

Market raflarına dikkat edin

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, market raflarına değindi. Yağ ve şeker fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu söyleyen İslam Memiş, enflasyonun bu şekilde devam etmesi ile birlikte market fiyatlarının cep yakmaya devam edeceğini söyledi. “Ramazan nedeniyle çarşı pazara baktık. Yağ tarafında indirim yok, şekeri stoklamışlar şeker zaten yok, olsa bile fiyatı yüksek. Ama temizlik malzemelerinde bir düşüş var. Bu 1 haftalık süreç içinde bir indirim var. Yok diyen inkar eder. Devletin KDV indirimlerine göre var. Bunlar raflara yansıdı ama yağ ve şeker fiyatları yüksek. Bazı kalemlerde ciddi bir artış var. Nasıl tedbirler alacaklar bilmiyorum ama gözümle gördüğüm bir şeyi söylüyorum” şeklinde yorumlarda bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın alımları hakkında yorumlarda bulundu. Altın kahini ne zaman altın alınması gerektiğini söyledi (30 Mart 2022)

Son ayların popüler ismi Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı altın ile ilgili yorumlar ile birlikte birçok yatırımcının takibini kazanmış durumda. Tahminlerinin tutması ile Kapalıçarşı’ya gideceklerin aklına giren İslam Memiş, ne zaman altın alınması gerektiğini anlatıyor. Altının hızla düşüşün ardından, gram altın fiyatları tekrardan toparlandı. Dolar ise aynı seyide devam ediyor.

Gram altında 900 Türk lirası uyarısı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın alımlarını kademeli olması gerektiğini savunuyor. İlk kademenin de gram altın fiyatlarının 880 Türk lirası olduğu zaman olması gerektiğine dikkat çekti. Ancak bu seviyelerin üstünden yapılan alımların, yatırımcı için maliyet olduğunu anlattı. Bunlar ile beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Fiyatlar çöktü, sert bir şekilde geriledi. Kademeli alımdan bahsediyorum size. Bir anda gömmek satmak değildir. Üç aydır finansal okuryazarlık adı altında birçok videoda anlattım. Gram altın 892. Bir ay önce 960 liraydı. Ortalık alev çemberiydi, savaş vs. Herkes uçacak kaçacak derken, 900 lira seviyesi üzerinde gram altın almayın. İlk kademeli alım yapacağınız gram altın seviyesi 880 lira. Ons altın 2 bin dolar seviyesini kırmışken 1880 dolara düşeceğini söylemek de her babayiğidin harcı değil. Gram altını kademeli alabilirim, bugün de olabilir 890’dan başlayarak alabilirim. Bugün yüzde 25, yarın yüzde 25 alırım. 850-900 lira bant aralığında alırım, kenarda 4 haneli rakamı beklerim, 1450 lira seviyesini beklerim. Bu seviyeyi beklerken yine her ay ayrı bir hikaye göreceğiz. Hani yükselecekti vs. diye. Haniciler var ya, dokuz ayda onların dokuz doğurduğunu göreceğiz. Onlar işin hikaye kısmı. Aklımızla hareket etmeliyiz, malı alırken kazanırız. 900 lira seviyesinin üzerinden almayın.” yorumlarına yer verdi.

Her şey İslam Memiş’in dediği gibi oldu

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının 900 Türk lirası seviyesinin altına ineceğinden bahsetmişti. Daha sonra ise tekrardan 900 Türk lirası seviyesinin üstünde bir gram altın fiyatı göreceğimizi söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu tahmininde yanılmadı. Gram altın fiyatları tekrardan toparlanarak tekrardan A900 Türk lirası seviyesini aşarak 907 Türk lirası seviyesinden alıcı bulmaya başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Yaklaşık 1 aydır, bütün sosyal medya hesaplarında döviz, altın, gümüş taraflarında bir köpük fiyatlaması olduğunu, manipülasyon piyasası oluştuğunu söylüyorum. Merkez Bankaları kontrollü bir biçimde bütün yatırım araçlarını yönlendirmeye devam ediyor. Sabırlı olun, yüksek fiyattan maliyet yapmayın demiştim. Bu bir aylık süreç içinde bütün videolarımda sık sık benim param değerli 900 lira seviyesinin üstünden altın almam, 12 liranın üzerinden gümüş almam, 1900 dolar seviyesinin üzerinden ons altın almam. 25 dolar seviyesinin üzerinden de gümüş ons almamı. 14.80 lira seviyelerinden de dolar almam demiştim. Sürüden ayrılanlar, gaza gelenler oldu.” açıklamalarında bulundu.

İLGİLİ MAKALE  FED'in tahmini bilen Selçuk Geçer'den yeni tahmin geldi. Karardan sonra dolar 20 TL mi olacak?

Gaza gelenlere geçmiş olsun

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın alımı için 900 Türk lirası üzerinden yapılmaması gerektiğini vurgulamıştı. Bunun da en büyük sebebinin altın fiyatlarındaki düşüşlerin olacağı beklentisiydi. Ancak bu düşüşlerden önce gram altın alınmasının sadece gaza gelmek olduğu olarak değerlendirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Yüksekten maliyet yapanlara gaza gelenlere geçmiş olsun. Ancak tabii ki kazanacaksınız. Neden, ne demiştik, bu sene sonunda gram altında 1450, gümüşün gram seviyesinde 20 lira. Problem yok beklemeye devam edin. Ancak önemli olan şu malı alırken niye kazanmıyorsunuz? Tam tersi bir senaryo da olabilirdi. Bir köpük bir balon senaryosu vardı, savaşla da birlikte milleti kandırdılar. Sosyal medya algısıyla yatırımlarına yön verenler, algı operasyonlarıyla duygularıyla hareket edenler, uçacak kaçacak söylemleriyle birikimlerine yazık edenler olmasıydı onlar para kazanamayacaktı. Yüksekten maliyet yapanlar onların eline yağ sürdünüz. Sadece 1 ay sabredemediniz. Önümüzde bir sürü zaman var, 9 ay gibi bir süreç var. 9 ayda daha ne hikayeler duyacağız, göreceğiz. Saçımızı sakalımızı boşuna ağırtmadık. Tezgahta ağırttık. Ne senaryolar ne operasyonlar gördük. Aklıselim olan söz dinler. Birine inanacaksın ve biri çıkıp sana doğruyu anlatmak için gayret gösterecek. Senin yatırımların heba olmasın diye mücadele edecek. Artık kiminle o yola girmişsen. O kişinin kendi tercihiyle alakalı. Manipülasyon piyasasında onların birikimlerini korumak benim vazifemdir. Ancak 2 bin dolar seviyesinde bir köpük oluşturup patlattılar, gram altında 960 lira, patlattılar güm.” sözlerine yer verdi.

Manipülasyon piyasası içerisindeyiz

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasaların bir manipülasyon içerisinde olduğuna dikkat çekti. Ayrıca İslam Memiş, bu sürecin çabucak bitmeyeceğini ve en az 2 ya da 3 sene boyunca devam edeceğini söyledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu dediklerinin 1 ay sonra netlik kazanacağına dikkat çekmişti. İslam Memiş, “Rusya ve Ukrayna, İstanbul’da görüştü, alt zemin oluşturuldu. Zelenski ile Putin’in bir araya gelmesi için bir yol açtıklarını gördük. Daha önce size ne anlatmıştım, bu süreç bitmez, 2-3 sene kontrollü bir biçimde devam eder demiştim. Bu düşüncemde bir değişiklik yok. Kontrollü biçimde bu süreci devam ettirecekler. Düne kadar şöyle olacak böyle olacak deyip fiyatlarını artırdılar. Bugün görüşme oldu, barışacaklarmış diye fiyatları düşürdüler. Arkadaşlar manipülasyon piyasasındayız. İnsanlara al sat yaptırarak elindeki varlıkları alacaklar. 2020 yılından beri enflasyondan bahsediyoruz. 2023’e kadar enflasyon yıllar. Manipülasyonla insanlar günlük al sat yaptırılarak ellerindeki varlıklar alınıyor. Siz kazandığınızı düşünürken onlar büyük kazanıyor. Bu bir aylık süreç içinde bankaların makas aralıklarını biliyorsunuz.  Ekmek yedirmezler. Sermaye sahiplerinin kim olduğunu bilmiyorsunuz o yüzden bir de gıcık olacağınız bir şey söyleyeyim size. Kısa vadeli al sattan mümkün olduğunca uzak durun. Her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirin. 1 ay sonraki senaryoları gördüğünüz zaman ne demek istediğimi net bir şekilde görebilirsiniz.” sözlerini sarfetti.

Altın uzmanı İslam Memiş “Bu bataklıktan çıkmak için tek bir kurtuluş yolu var” (27 Şubat 2022)

Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş sonrasın, borsa da hareketlenmeler yaşanmaya başlamıştı. Yaşanan savaş sonrasında altın, borsa ve döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar sonucunda, yatırım yapmak isteyen birçok insanın bu durumun ne derece sağlıklı olabileceğini düşünmekteydi. Uzmanlardan yorum bekleyen yatırım yapmak isteyenlere cevap altın uzmanı İslam Memiş’ten geldi. Savaşın içerisinde bulunduğu borsa ve altın noktasında ne gibi hareket edilmesi gerektiğini açıkladı.

“Tek bir kurtuluş yolu var”

Yaşanan savaş sonrasında meydana gelen inişli çıkışlı atın, coin, borsa sektöründe yatırım yapan birçok insanın aklı bu dalgalanmaların akıbetinde neler olacağıydı. Savaşın başladığı ilk sabah altında yükselme direkt olarak meydana gelmişti. Savaşın ikinci günündeyse bu durum seyrini kaybederek altın düşüşe geçmişti. Tl’si olan ya da dövizlerini bozdurup altına yatırım yapmak isteyen birçok insanın aklına , bu süreçten faydalanabilir mi sorusu gelmişti. Tüm yaşanan kargaşaya binaen altın ve borsa uzmanı İslam Memiş’ten açıklama gecikmedi. Bu düşüncede olan yatırımcılara şu tavsiyeyi verdi. “Yatırımcılar bu gibi durumda kısa vadeli yatırımdan uzak durmalı ve mümkün olduğunca elindeki varlıklara sahip çıkmalı. Yıllık bazlı olarak yapılan yükseliş öngörülerimiz aynen devam ediyor altın, gümüş fiyatlarında.” şeklinde konuşan İslam Memiş, bu süreçte yapılabilecek yatırımlardan uzak durulması gerektiğini açıkladı. “Doğalgaz krizi için tekrar faturalara zam olarak yansıyabilir. Türkiye jeopolitik anlamda önemli bir yere sahip, dış diploması da ki gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Çünkü müttefik olan ülkeler Amerika, Avrupa yine komşu ülkeler Rusya- Ukrayna bakalım Türkiye bu boyutta nerede olacak. Karadeniz sahilini ve sınırlarımızı ilgilendiren bir olay. Ciddi gergin beşleyişler var.” şeklinde açıklamalarına devam etti.

Peki ya 27 Şubat itibarıyla altın fiyatlarındaki son durum ne?

SPOT ALTIN TL/GR FİYATI

  • 838,52
  • 838,71

CUMHURİYET ALTIN FİYATI

  • 5.366,50
  • 5.468,42

YARIM ALTIN FİYATI

  • 2.674,86
  • 2.742,59

ZİYNET ALTINI FİYATI

  • 5.366,50
  • 5.468,42

ATA ALTIN FİYATI

  • 5.596,48
  • 5.742,31

14 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI

  • 461,25
  • 559,98

22 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI

  • 763,77
  • 795,62

Rusya- Ukrayna savaşından sonra altınla ilgili ilk yorum İslam Memiş’ten geldi (25 Şubat 2022)

Dün sabah saatlerinde resmen başlayan Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında en çok merak edilen konulardan bir tanesi altının seyriyle ilgiliydi. Dün belli bir ölçüde yükselişe geçen altında bugün itibarıyla nasıl bir seyirde olacağı merak edilen konular arasındaydı. Rusya – Ukrayna savaşı sonrasında altın fiyatlarının seyri belli oldu…

İslam Memiş altınla ilgili ilk yorumunu yaptı

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş sonrasında altın fiyatlarında ne gibi bir değişik olacağı merak edilen konular arasında yer alıyordu. Aylar sonra zirve yapan altın Rusya Ukrayna savaşından hemen sonra yükselişe geçmişti. Altının seyrinin ne olacağı merak edilirken bugün beklenilmeyen bir durum yaşandı. Dün gece saatleri itibarıyla altın fiyatlarında düşüş meydana geldi. Hal böyle olunca yatırım sahibi pek çok insan altında durumun ne olacağını merak ediyor. Altın ve piyasalar uzmanı İslam Memiş, olaya el atarak yatırımcıların yoluna adeta ışık tuttu. Altın fiyatları dün sabah saatlerinde 843₺ den satışa çıkarılmıştı. Küresel altın fiyatlarında yükselişe geçmesinin ardından gram fiyatı yüzde 8 artış yükselişiyle birlikte 920 liraya çıkmıştı. Altım gramı 2021 itibarıyla en yüksek halini gördü. Yükselişe geçen altınla alakalı İslam Memiş, altının artık düşme ihtimalini dile getirerek “Rusya-Ukrayna gerginliğinde Vladimir Putin, son noktayı koydu. Yani, savaş ve gelecek dönem ile alakalı jeopolitik risk kaçınılmaz oldu. Savaş fiyatlaması ile pozisyon almak gerek. Tüm ezberler bozulduğundan açıkta kalmamak gerek. Artık düşüş ihtimalini bitirdiler” şeklinde konuşmuştu. Savaşın ilk günün ardından İslam Memişoğlu şu sözleri ekledi, ” Elimde TL var altın alabilir miyim sorusunun cevabı bence hayır. Ben kendi düşüncem olarak bu seviyelerden altın almayı uygun bulmuyorum. Çünkü yıl içerisinde yine düşük seviyeden altın alma fırsatını bulacağım için. Elime TL geçti yine de bu piyasadan altın almayı tercih etmem. Ama bu savaş halinde altının tekrar yükselmeyeceği anlamına da gelmiyor.”  Elimdekiyle alabiliyorsam farklı enstrümanlara yatırım yaparım diyen İslam Memişoğlu sözlerine “Altın riskine girmeye şahsen gerek yok. Soğuk kanlılıkla bir iki hafta beklerim. “ şeklinde devam etti.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş FED'in faiz kararını değerlendirdi. "Gram altın ve gümüş fiyatları baskılanıyor" Dolar yıl sonunda kaç TL olacak?

Video: Kafam karışık ne yapmalıyım?

Altın fiyatları yükseliş trendine devam edebileceğine söylerken elinde TL bulunan yatırımcının bu yüksek fiyattan altın almasını uygun bulmadığını ifade etti. Yıl içinde düşük seviyelerden alma ihtimaline değinen Memiş savaş boyunca yükselişin devam etmesini beklediğini söyledi. Uluslararası piyasalarda en fazla değer kazanan emtiaların altın, gümüş ve petrol olgunu ifade eden Memiş savaş riski nedeniyle gram altının 1000 – 1050 lira seviyelerine gelebileceğini söyledi. Memiş ‘’Alınabilir bir seviyede değil. Bu nedenle elinde TL bulunan vatandaşların düşük seviyelerde olan yatırım araçlarına göz atmasını öneririm’’dedi. Düşük seviyelerden altın alan yatırımcıya ise puslu havanın devam ettiğini hatırlattı.

Altın uzmanı İslam Memiş tarih verdi: Mart, Nisan gibi herkes görecek (17 Şubat 2022)

Altınla ilgili ilginç tespit ve açıklamalarda bulunan altın uzmanı İslam Memiş, yeni açıklamalarıyla gündem oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada mart ve nisa ayı itibarıyla herkesin her şeyi göreceğini vurguladı ve açıklamalarına devam etti. Peki altın propagandası yapan kahin İslam Memiş, bu sözleriyle ne anlatmak istedi?

İslam Memiş gizemli sözleriyle merak konusu oldu!

Son dönemlerde yaptığı altın, dolar ve bitcoin’le ilgili isabetli açıklamalarıyla, birçok kişinin dikkatini çeken ve bu sayede geniş bir takipçi kitlesine ulaşan İslam Memiş, bu kez mart ve nisan ayı itibarıyla hareketlenmelerin olacağına dikkat çekti. Altın 1450₺ olacak diyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bahsi edilen aylarda ne gibi bir sürprizin beklendiği şu sözlerle açıkladı. Mart ve nisan ayında, gerçeklerin gün yüzüne çıkacağını vurgulayan İslam Memiş, “Vergisiz veya daha akıllıca diye sosyal medya üzerinden vergisiz satış yapanlar, şimdiden vergi mükellefi olmak için hazırlığını yapmalı. Mart veya Nisan’da yeni düzenleme gelebilir. Hazırlıklı olun diye söylüyorum. Bankalara kafa tutan ”Müşteri benim, kralları ben koyarım” diyen kendilerini kral ilan eden internet satış siteleri için de bankaların gücünü görecek.” açıklamalarında bulundu.

 

İslam Memiş: Favorim Elon Musk

Mart ve nisan ayını dikkat çeken İslam Memiş açıklamalrına, “Kurye esnaflığı, sanal bankacılığa özenen, müşteriyi istediği gibi kullanan ya da para trafiğinde cambazlık yapanlar; O iş sizi aşar! Dünyada kural koyucular şirketlere sadece “tüketimi artır, sanallaştır, tüketimde hızlan, düşündürme fırsatı vermeden harcat” görevi verdi. Onlar da paraya müdahale ederek hadlerini aştı. Sistem “para kontrolü ben de” diyor. Onlar da anlamadı. Mart ve Nisan’da ‘Anlatacaklar’ -Sistemin içinde sorun çıkaranlar ayıklanır ve sermaye el değiştirir. Mart ve Nisan’da dünya genelinde sermayenin el değiştirdiğini göreceğiz. Buna insanlar “şirketler batıyor” diyecek. Batma yok, ayıklama var. Favorim Elon Musk. İlginç gelebilir. Bana gelmeyecek.” şeklinde konuştu. Akabinde sözlerini, “Türkiye’de de patırtı olacak ama alışacaklar. Çünkü sermaye kontrolü başka bir şey. Ben şu kadar istihdam, şu kadar vergi, şu kadar sermaye vs” lafları olur ama geç. Ulus devletlerin ortak kararını görecekler. Bankaya kafa tutanlar o bankanın sahiplerini unutmuşlar demek ki. Bunu neden mi anlattım? Mart ve Nisan’da dünyada ticaret ve yasalar yeniden şekillenecek. Farklı manşet ve iflas olarak anlatacaklar. İnsanlar dünyada kriz başladı diyecek. Siz büyük fotoğrafın haberini önceden bilin. Hatırlatırım zamanı geldiğinde.” olarak tamamladı.

Yasal Uyarı: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.