Ünlü Piyasa Analisti Selçuk Geçer, FED’in faiz arttırması ile beraber neler olacağını açıkladı. FED Haziran 2022 faiz kararını açıkladı. 75 baz puanlık faiz arttırması ile beraber de Selçuk Geçer’in tahmini doğru çıkmış oldu. Yaptığı son yayında ise FED’in bir dahaki faiz kararı hakkında tahminlerde bulundu. Dolar kurlarının yükseleceğini belirten Selçuk Geçer, doların ne kadar yükseleceğini belirtti.

Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz kararı

Amerikan Merkez Bankası (FED) politika faizini 75 baz puan arttırdı. Bununla beraber FED faizleri yüzde 1,50-1,75 aralığına kadar yükseldi. Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz arttıracağının sinyalini vermişti. Karardan önce piyasalarda belirli tedirginlikler başlamıştı. Powell’ın yaptığı açıklama ile beraber Amerikan Merkez Bankası (FED) son 28 yılın en yüksek faiz artışına imza attı.

Dolar 20 hayırlı olsun

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, FED’in faiz kararından sonra dolar kurunun 20 Türk lirası seviyesine kadar yükselebileceğini belirtti. Hatta açıklamlarda bulunan Selçuk Geçer Twitter hesabından FED 75 BAZ PUAN #faiz ARTTIRDI !!! DOLAR 20 HAYIRLI OLSUN” mesajını yayınladı. 

Selçuk Geçer FED’in kararını doğru tahmin etti

Piyasa Analisti Selçuk Geçer, FED’in 75 baz puanlık bir faiz arttırımına gidebileceğin belirtti. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer yaklaşık 2 ay önce yapmış olduğu bir değerlendirme içerisinde “25 geldi, 50 baz puana çıktı bir sonrakinde 75 baz puanı bekliyorum.” yorumlarına yer vermişti.

FED’in faiz kararı ile ilgili açıklamalarını YouTube üzerinden açmış olduğu canlı yayınlarda değerlendiren ünlü Finans Analisti Selçuk Geçer, 100 baz puanlık bir faiz arttırımının gelebileceğini dile getirdi. Bütün bu yorumların ardından Selçuk Geçer, “Bundan sonra 100 baz puanlık faiz artırımı gelebilir mi? Esas soru bu…” dedi. Selçuk Geçer sözlerinin devamında, “Çok yüksek ihtimal bundan bir sonraki adımda 100 baz puanlık faiz artırımı gelebilir.” sözlerini dile getirdi.

Süper bono hamlesi için uyarılarda bulundu

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, süper bono hamlesi için uyarılarda bulundu. Şimdilik bir süper bono hamlesi beklemediğini dile getiren Selçuk Geçer, dedikoduların yükselmesi ile beraber torbadan bir sürprizin çıkabileceğini dile getirdi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Ben Süper Bono gelme ihtimalini görmüyorum. Ama bu tür konuşmalar gelmeye devam ederse her an torbadan bir sürpriz çıkabilir. Uyarıyorum sizi. Dikkatli oldun. Cumhurbaşkanı ne zaman faizleri düşürmeyeceğiz diyorsa torbadan bir tavşan çıkabilir. Öyle bir ürün çıktığında dolar kuru düşer ama yıl sonunda ciddi bir hale gelir.” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Gram altın 1500 TL olacak! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın yatırımcılarını uyardı

Umarım böyle bir hata yapmazlar

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, böyle bir hata yapmamları gerektiğini dile getirdi. Enflasyonu kontrol altına alınmış gibi gözükeceğini fakat daha sonra enflasyon rakamlarının fırlayabileceğini belirten Selçuk Geçer,“Enflasyon kontrol altına alınıyormuş gibi görünse de sonrasında yükselir. Bir gece yarısı operasyonu ile dolarda bir geri çekilme olabilir. 16 seviyelerinden 14.80 seviyelerine bir gevşeme olur. Umarım böyle bir hata yapmazlar. ‘Nass’ demeye devam ederlerse yeni bir enstrüman geliyor. Ama politika faizlerini çok yüksek yapamazlar. Dolayısıyla eğer ki faiz artırsalar da daha çok artırmak zorunda kalacaklar.” sözlerini sarfetti.