Binance Türkiye, kullanıcılarını yeni ortaya çıkan bir dolandırıcılık yöntemine karşı uyardı. İşte detaylar…

Kripto paralara olan ilgi her geçtiğimiz gün Türkiye’de ve dünyada yükselmeye devam ediyor. Bu durum, kullanıcıların kolayca alım-satım(exchange) yapabilecekleri borsalara olan ihtiyacı da artırıyor. Söz konusu borsalardan biri olan Binance Türkiye, ülkemizdeki kullanıcılara güvenli bir platform sunuyor.

Ancak bu güvenli platform da olsa dolandırıcıların pes edeceği anlamına gelmiyor. Sahte borsalar, internet siteleri ve reklamlar ile yatırımcıları kandıran dolandırıcılar ve sahtekarlar, popüler borsaları da hedef alıyor. Son olarak Binance Türkiye, kullanıcıları yeni bir dolandırıcılık yöntem konusunda uyardı.

Binance Türkiye, sahtekarlar hakkında uyardı!

Resmi Twitter hesabından aşağıdaki paylaşımı yapan Binance Türkiye, kripto para yatırımcılarını yeni bir sahtekarlık konusunda uyardı. Söz konusu dolandırıcılık yöntemi SMS üzerinden gerçekleşiyor. Kripto yatırımlarınıza göz koyan dolandırıcılar, size ” Bilinmeyen bir IP adresinden çekim işlemi talep edildi. Eğer bu sen değilsen şu adımları izle.” şeklinde bir mesaj gönderiyor.

Binance Uyarı

Binance Uyarı

Yatırımcılar panik içerisinde kripto paralarının çalınmasından korkarak SMS‘deki linke tıklıyorlar ve hesaplarına giriş yapıyor. Hemen ardından ise bu sayede tüm giriş bilgilerinizi ele geçiren sahtekarlar, size ait Binance hesabını boşaltıyor. Binance buna karşı, “Dolandırıcılara karşı dikkatli olun. Aşağıdaki görseldeki dolandırıcılar, “çekim iptali” için SMS’le paylaştıkları bir linkten giriş bilgilerinizi topluyorlar. HİÇBİR SMS linkine tıklamayın! #Binance size SMS ile bağlantı göndermez.” uyarısında bulunuyor.

Diğer borsalar için de aynı yöntem söz konusu olabilir

Bu yöntemi dolandırcılar popüler diğer tüm kripto para borsalarında uygulayabilirler. Bu nedenle lütfen gelen SMS’lere ya da epostalara dikkat edin.