Son dönemlerde internetten para kazanmak bir hayli popüler olur hale gelmiştir. Pandemi süresi boyunca birçok kurum ya da kişi, işlerini evden yürütmenin kolaylığını yaşadıktan sonra kendilerini bu alana vererek, yeni bir ek gelir umuduyla kendini internete vermiştir. Doğru ve kaliteli bir araştırma sürecinden sonra online işlerden para kazanabilmek mümkündür. Kendinize uygun bir yöntem seçerek, gelirinize ek bir gelir daha ekleyebilirsiniz. Online para kazanma girişiminiz varsa ilk olarak yapmanız ve belirlemeniz gereken şey,  kendiniz olmalı. Bir ürün mü satmak istersiniz yoksa hizmet kategorisinde mi bulunmak istersiniz. Bu süreç sonunda alacağınız karar doğrultusunda online para kazanmak istiyorsanız haberimizin detayını okumanızı tavsiye ederim…

1-CSS kodlama ile kolay para kazanın

CSS, html gibi kodlama bilgileriniz varsa, işiniz oldukça kolay. Dışarıdan herhangi bir yere bağlı kalmadan, parça başı gibi kodlama yapabilirsiniz. Çeşitli programlama dili bulunan bu mecraya uygun web sitesi tasarlayabilir hatta yeni bir aplikasyon tasarımı yapabilirsiniz. Birçok markanın kullandığı hazır paket programlarından kendinizi gösterecek birkaç özellik ile büyük markalar ile yarışır hale gelebilirsiniz. Her işte olduğu gibi elbette bu işte de kendinizi pazarlamayı bilmeli, albenili özelliklerini ön plana çıkarmalısınız. Çoğu marka, hazır paket programlarıyla çalışmasının asıl sebebi, kod yazan kimselerin işlerini doğru yapmamaları ya da bozulan bölümleri geliştirecek çözümler bulmamalarından kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla iş takibinizi yapmanız burumda oldukça önemlidir. CSS bilgim var fakat kendimi hangi mecrada görünür kılacağımı bilmiyorum diyorsanız imdadınıza Sadeceon, Bionluk, R10, WMaracı gibi siteler yetişiyor. Bu sitelerde kendi profilinizi oluşturarak, parça başı işleri kovalamanız mümkün.

2- Dijital ortaklıkla (Affiliate marketing) ilgili niş blog oluşturmak

Yurt dışında en çok popüler olan ve birçok kişinin kazanç kaynağıdır. Affiliate marketing, çalışma prensibi şu şekildedir. Markaların size gönderdiği ürünün pazarlamasını kitlesi ve okunurluğu yüksek blog sayfanızda tanıtıyorsunuz. Ürünün tüm özelliklerini anlattıktan sonra, ürünün satışının yapıldığı linki makalenin altına bırakıyorsunuz. Makalenizi okuyan insanlar, bu linke tıklayarak satın alması durumunda dijital ortağınızdan para kazanmanızı sağlamaktadır. Örneğin; kozmetik ile ilgili bir makale yazdınız bu makaleni ardından satışın yapıldığı bir ruj linkini makalenin sonuna bıraktınız ve okuyucularınız bu linke tıklayarak satın almaları durumunda sizin de para kazancınız artmış olur. Türkiye’de bu durum ne yazık ki henüz büyüyememiştir. Büyüse dahi yurt dışında kazançlar çok daha yüksektir dolar kuru dolayısıyla. Türkiye’de bu işi yapmak istiyorsanız, niş bir ürün bularak bu ürün adına blog yazısı yazarak aracı sayfalara satış yapıp kazancınıza ek olarak bir çalışma alanı tasarlayabilirsiniz.

3- E-ticaret sahibi olun

E-ticaret en bilinen ve en yaygın olan para kazanma yöntemlerinden bir tanesidir. Esasında bakıldığında en mantıklı yöntemlerden de bir tanesidir. Çünkü internet üzerinde satış yapabileceğiniz onlarca site bulunmaktadır. Marka açmadan bile buralardan satış yapmanız mümkün. Satışınızı yapabilmek için bu yöntemde de en önemli konulardan bir tanesi, ürünün pazarlamasıdır. Sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram’dan bir sayfa açtınız ve bu sayfada ayakkabı satışı yapıyorsunuz. Ayakkabı görsellerini direkt olarak paylaşmanız kimsenin ilgisini çekmeyecektir. Belki de satışı yaptığınız ayakkabılardan, birçok kişi satış yapıyor ve piyasa da bu ayakkabı modelinden çok fazla var. Revaçta olan bir ürünü satmak hep avatanjlı hem de dezavantajlıdır. Avantajlı yanı, ürünün satışının çok yüksek olduğu bilinmektedir. Dezavantajlı kısmı ise, sizin gibi tonlarca insan bu ürünün satışı yapıyor ve belki de size fırsat kalmayacaktır. Bu gibi durumlarda, benzersiz özelliklerinizi ortaya çıkarmanız gerekir. Satışını yaptığınız ayakkabı, kombinle paylaşabilir herkesin ilgi odağı olabilirsiniz. Satış yaparken, aynı zamanda tüketici olduğunuzu unutmayın ve kendiniz x bir firmadan satış yapıyorken hangi donelere dikkat ettiğinizi unutmamalısınız. İşin satış kısmı basit görünen ama üzerine en çok düşünülen kısmıdır. Bunun haricinde, Instagram hesabınız da profiliniz de her bilgilerin yer alması gerekmektedir. Kendi öz değerinizi ön plana çıkaracak bilgilerinizi biyografi kısmına yazarak, küçük bir seo çalışması yapabilir, rakiplerinizden yazmış olduğunuz farklılıklar dolayısıyla ön plana çıkabilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE  Youtube'da 1000 izlenme ortalama kaç para kazandırır? (Kaynak: soru.com.tr)

4- E-kitap ile kendi kitabınızı yazın

E-kitap ile internetten kitap yazma fikri çoğu insan oldukça uzak gelmektedir. Fakat e-kitap ile yazar olmak size büyük ölçüde kazancın kapısını açacaktır. Konu fark etmeksizin, uzmanı olduğunuz konuda kitap yazmak size güzel kazançlar sağlayacaktır. Bu alanda da Seo bilmek önemlidir. Önemli semantik kelimeleri, kitabınızda geçirmeniz taktirde doğru bir konu ile birçok kişiyi konu ile ilgili aydınlanmasını sağlarken, para kazancınızı arttırabilirsiniz. Sadece, konuyu iyi belirlemeniz ve editör noktasında doğru üslubu yakalamanız gerekmektedir. Uzmanı olduğunuz konularda yazacağınız e-kitap size kazancın kapısı olacaktır.

5-Makale başına para kazanın

Bilhassa öğrenciler için biçilmiş bir kaftan olan makale yazarlığı, harçlık çıkarmak için birebirdir. Blog açmak ya da herhangi bir web sitesi kurmakla uğraşmak istemeyenler bu yöntem ile kolaylıkla para kazanabilir. Yazının sonsuz bir gücü vardır. Bu güçten de faydalanmak ya da bu gücün içerisinde olmak gerekir. Seo uyumlu ve akıcı makaleler yazarak en popüler site olan bionluk’tan para kazanabilirsiniz. Kelime başına ya da makale başına ücretlendirme vererek, gelirine ekleme yapabilirsiniz. Binoluk gibi wmaraci – r10 – sadeceon gibi sitelerden de makale yazmanız mümkün.

6-Online kurs vererek alanınızın öncüsü olun

Bilgi birikiminizi aktarmak için öğretmen olmanıza ya da herhangi bir kurumun bir parçası olmanıza gerek yok. Sadece bilginizi doğru ve anlaşılır bir şekilde karşı tarafa aktarın ve bu öğrenim sürecinden sonra kazanç elde edin. Udemy gibi çevrimiçi kurslara kayıt olarak, benzersiz olduğunuz konuyla ilgili ders online bir şekilde ders vererek, bilgi aktarımı yapabilir ve bu sayede kazancınıza ek bir gelir oluşturabilirsiniz. Sağlıktan finansa, müzik enstrümanından seo ya kadar birçok kategoride öğreti vermek mümkün. Kısacası eğer belli bir konuda bilgi birikiminiz varsa; bu konuda sizde öğrenim görmüş ya da konunun alaylısı olmuşsanız çeşitli programlara kayıt olup çevrimiçi dersler vererek kazancınıza ek gelir oluşturabilirsiniz.

7-Influencer olarak para kazanabilirsiniz

Günümüzde en çok popüler olan konulardan bir tanesi olan İnfluencer’ı dijital ortaklık gibi düşünmek mümkündür. Mantığı oldukça basittir, markaların size tanıtım amaçlı gönderdiği ürünleri, güçlü instagram hesabınızdan tanıtımını yaparak, takipçilerinizin satın almasını sağlamalısınız. Satın alınan ya da favorilere eklenen hatta bıraktığınız linke tıklanması durumunda bile para kazanmaya başlıyorsunuz. Doğru pazarlama stratejisi ve takipçilerinizle kurduğunuz diyalog sayesinde kazancını arttırabilir hatta tüm hayatınızı bile İnfluencer olarak devam ettirebilecek düzeyde para kazanabilirsiniz. İnfluencer olurken elbette takipçilerin doğal kişiler olması gerekmektedir. Onlarda kurduğunuz bağ dolayısıyla, sizin fikir ve önerilerinize açık olması durumunda eğlenirken para kazanabilirsiniz. 2018 yılında iyice popüler olan İnfluencerlar da son dönemlerde şu şekilde bir metot geliştirildi. Pazar yerlerinden en çok kullanılan trendyol, kendi bünyesine birçok farklı kategoride İnfluencer dahil etti ve pazaryerine girecek yeni markalara, kendilerini tanıtmaları için influencer pazarlaması yapabilecekleri bir paket geliştirdi. Bu paketi alan markalar, sattıkları ürünlerine göre influencerlarla çalışma fırsatı bularak, kendi reklamlarının yapılmasını sağladı.

İLGİLİ MAKALE  Evde yemek yapıp satarak nasıl para kazanılır?

8-Link kısaltarak para kazanmanız mümkün

Link kısaltma yöntemiyle para kazanmanız oldukça mümkün ve hatta kolay olan yöntemlerden bir tanesidir. Link kısaltma, url denilen linklerin kısaltılarak sosyal medyada tıklanmasını sağlamakla oluyor. TRLink, adfly en sık kullanılan link kısaltma programlarından iki tanesi. Bu linke tıklandığında insanlar karşılarına çıkan reklamları izlerken siz para kazanmaya başlayarak kendinize ek gelir oluşturuyorsunuz. Linklere ne kadar fazla tıklanırsa sizin kazancınızda aynı oranda artıyor.

9-İkinci el satış uygulamalarından satış yapın

Giymediğiniz ya da kullanmadığınız ürün ya da kıyafetleri, çöpe atmak yerine eğer kullanılacak durumdaysa bir başka insanlara satabilirsiniz. Dolap, let-go gibi siteler üzerinden bir profil oluşturarak ürünlerinize fiyatlar biçebilir ve bu fiyatlar doğrultusunda direkt olarak satışa başlayabilirsiniz. Uygulamalar üzerinde bulunan kampanyalara katılmak ürünlerinizin satışı için etkili bir yöntem olabilir. Yüz binlerce kişinin kullandığı bu uygulamaları kullanarak online olarak gelirine ek gelir eklemeniz mümkün.

10- ChatGPT ile para kazanma yolları

Yapay zeka yeni bir gelir kapısı, sizin yerinize yazıyor ve kodluyor. Mutlaka yapay zeka kısmına bakmalısınız.

Chat GPT ile Para Kazanma Yöntemleri – Yapay Zeka