Bitcoin, kripto para piyasasının lider kripto paralarından biri. Bitcoin, 2021 yılında rekor kırdı. Ancak daha sonra kripto para piyasasında genel bir düşüş trendi başladı. Ancak 2022 yılı için kripto para piyasası, yükselişe geçeceği yönünde haberler çıkmaya başladı. Çok iyimser tahminlerin olması dışında, ultra kötümser tahminler de bulunmakta. Hatta bazı ekonomistler, bitcoin sisteminin tamamen çökeceğini belirtmektedir.

Bitcoin, 100.000 Dolar’a ulaşabilir

Voyager Digital’in CEO’su Steve Ehrlich, Bitcoin fiyatlarının 2022 yılı ortasına kadar 100.000 Dolar’a kadar çıkacağını söyledi. Bununla beraber kripto para kredi sağlayıcı Nexo’dan Antoni Trenchev’de Ehrlich’le aynı fikirlere sahip. Kripto paraların geçen aylardaki düşüşüne nazaran, bu yıl fırlayacağını belirtti. Trenchev, Bitcoin fiyatlarının 100.000 Dolar’ı aşacağını ve Bitcoin saklayanların kesinlikle HODL yapması gerektiğini vurguladı.

2021 yılında Bitcoin

Bitcoin Grafik

Bitcoin Grafik

2021 yılındaki ortalama Bitcoin fiyatı, 47.385,75 Dolar’dı. 2021 yılı başında Bitcoin fiyatı 28.982 Dolar iken, 2021 yıl sonunda Bitcoin 47.132 Dolar’ görmüştü. Fakat Bitcoin, 2021 yılında tüm zamanların rekorunu kırdı. 2021 yılında rekor kıran Bitcoin, 67.562,56 Dolar’ı görerek tarihi bir rekora imza attı.

Bitcoin 2022’de büyük düşüşler yaayacak

Ultra iyimser tahminlerin yanında, kötümser tahminler de bulunmakta. Sussex Üniversitesi’nde finans profesörü olan Carol Alexander, Bitcoin fiyatlarının 10.000 Dolar’a kadar düşebileceğini belirtti. Eğer Bitcoin bu seviyelere inerse, Bitcoin’den kazanç sağlayan herkesin kazançlarının silinebileceğini vurguladı. Bu da demek oluyor ki, son bir buçuk yıldaki tüm kazançların silinebileceği anlamına geliyor. Bitcoin piyasasının düşeceğini söyleyen sadece Alexander değil. Robert McCauley, Financial Times dergisi için bir yazı kaleme aldı. McCauley yazısında, Bitcoin’in bir saadet zincirinden bile kötü bir sisteme sahip olduğunu ve bu sistemin bu yıl içerisinde çökebileceğini belirtti.

2022 yılında Bitcoin, kripto para piyasasındaki liderliğini kaybedebilir

2021 yılı başında Bitcoin, kripto para piyasasının %70’ini oluşturmaktaydı. Fakat bu hakimiyet düşebilir. Bitcoin’de beklenen düşüş, Bitcoin’in piyasa hakimiyetini bitirebilir. Bitcoin, şu an piyasanın %40’ına hakim. Yani, 2021 yılından sonra %30’luk bir genel değer kaybı söz konusu.

kripto para yatırım fonu ARK36’nın yönetici direktörü Loukas Lagoudis, kripto paraların aşağı yönde baskıya uğradığını belirtti. Bu baskı neticesinde, başta Bitcoin olmak üzere bir çok değerli kripto varlık düşüşe geçecektir diye de vurguladı. Bir yatırım tavsiyesi olmasa bile NFT alım satımının, yatırımcılar için daha karlı bir iş olacağını anlatan Lagoudis, NFT’lerin son dönemde yükselişinin kripto paraların değer kaybetmesine neden olduğunu düşünmekte.

İLGİLİ MAKALE  Eylül'de bombalar patlayacak! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın alım fırsatı için Ağustos ayını işaret etti

Bitcoin nasıl zirve yaptı?

Kripto para piyasasındaki dengeleri değiştiren Elon Musk, attığı Tweetler ile kripto para piyasasında düşüşler ve yükselişler meyana getirmekte. Sahibi oldu Tesla şirketinin 1,5 milyon Dolar’ı Bitcoin’e yatırması, Bitcoin’in rekor rakamlara ulaşmasına neden olan en büyük etmen olarak gözükmekte.

60.000 Dolar’ın üzerine çıkan Bitcoin, rekor fiyattan sonra yaklaşık 20.000 Dolar’lık bir değer kaybı yaşadı. Elon Musk 2021 yılı içersinde attığı Tweet’ler ile bir çok kripto paranın değerlerini değiştirdiği, piyasalardaki iniş çıkışlar incelendiğinde belli olmaktadır.