Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolarda geçen haftanın hareketli geçtiğini vurguladı. Geçtiğimiz hafta dolar kuru yükseldi. 2022 yılının rekor seviyesini gören dolardan sonra, FED’de faiz arttırımına gitti. Bu konular üzerine yorumlarını belirten İslam Memiş, yıl sonunda dolar ve gram altın fiyatlarının nasıl bir seviyede olacağını anlattı. Ağustos ayı için uyarılarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, teknik olarak bir resesyon süreci içerisinde olduğumuzu vurguladı.

Ağustos son şans

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın alımı için son şansın geleceğini vurguladı. 1000 TL ve üzerinden gram altın alımına sert bir dil ile karşı çıkan İslam Memiş, hem döviz hem de emtia fiyatları için son bir şansın geleceğine işaret etti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın ve gümüşün ons fiyatında toparlanmalar olabilir. Aman ha 1000 lira seviyesinden gram altın almayın, Ağustos’ta son şans var. Döviz kurlarında, emtia fiyatlarının gram bazında son bir şans olacak. Ağustos ayını şans ayı olarak belirleyeceğiz” diyen İslam Memiş, “”ABD’de büyüme rakamları açıklandı, balon patladı, berbat. Teknik olarak ABD ekonomisi resesyona girdi. Gerçek fiyatlamalar gün yüzüne yavaş yavaş çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Eylül’de bombalar patlayacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ile beraber dolar kuru için de yorumlarını aktardı. Doların dar bir bant aralığına sıkıştığını belirten İslam Memiş, Eylül ayında bombaların patlayacağına işaret etti. Önümüzdeki dönemde gram altının tekrardan 1000 TL altına sarkacağının altını çizen İslam Memiş, gümüşün gram fiyatının ise 11 lira altına inmesinin zor bir ihtimal olduğunu söylüyor.

Yıl sonunda gram altın kaç TL olur?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonunda gram altının geleceği seviyeyi belirtti. 2022 yılının ilk aylarından beri aynı seviyeyi savunan İslam Memiş, gram altın fiyatlarının yıl sonunda 1450 Tl seviyesine çıkacağını tahmin ediyor. Yatırımların da bu şekilde yapılması gerektiğini savunan İslam Memiş, “Yıl sonuna kadar gram altında 1450 lira bekliyoruz. Gümüşün gram fiyatında 20 lira. Altının ons fiyatında 2350 dolar, dolar/TL kurunda beklentim 20-21 lira aralığı. Yılın son çeyreğinde, son aylarda bu rakamları bekliyor olacağım. Bin lira seviyesine yükselen gram altında, şöyle bir süreç var, herkes korku ve panikle gram altın almaya koşuyor. Alayım mı soruları, tamamen komedi. 1000 liraya kadar kimse ilgilenmiyor, 1000 lirayı kırınca herkes koşa koşa bir şeyler almaya koşuyor.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Rüyada Cumhuriyet altını görmenin tabiri - Rüyada Cumhuriyet altını satmak, bulmak, vermek ne anlama gelir?

İslam Memiş’i Bitcoin’e dair beklentileri

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Bitcoin fiyatları ile ilgili tahminlerini aktardı. Genel beklentisinin pozitif yönde olduğunu belirten İslam Memiş, Bitcoin’in 24 bin dolar seviyesinin kırılması ile beraber Bitcoin fiyatlarının çok hızlı bir şekilde 27 bin dolara kadar çıkabileceğinin altını çizdi. Bunlara ek olarak İslam Memiş, kar satışlarının gelmesi ile Bitcoin fiyatlarının 22 bin dolara kadar inebileceği yönündeki tahminlerini aktardı.