Bilhassa ilerleyen yaş faktörü dolayısıyla kişinin cildinde kırışıklıklar meydana gelmektedir. Bu kırışıklıkların en temel nedeni, yaşın ilerlemesiyle birlikte vücudun kolajen üretememesi ve kolajen seviyesinin az olması dolayısıyla kuruyan cildin elaksiyetesini kaybetmesinden kaynaklanmaktadır. Cilt yüzeyinde oluşan kırışıklıklara önlem alınmaması, kırışıklıkların cilt yüzeyinde iyice yer edinerek büyük ve derin çukurların oluşmasına neden olmaktadır. Piyasada bulunan kırışıklık giderici kremlerin kullanılabileceği gibi doğal içeriklerle de yüzde bulunan kırışıklıkların giderilmesini sağlayabilirsiniz. İşte kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olan o doğal yöntemler…

Yüzde meydana gelen kırışıklığa ne iyi gelir?

Kırışıklıkların cilt yüzeyinde oluşmasının en büyük nedeni vücut içerisinde yeterli derecede E vitaminin bulunmamasından kaynaklanmaktadır. Cilt yüzeyinde oluşan derin kırışıklıkları önlemek ya da cilt yüzeyinde oluşabilecek kırışıklıklara önlem almak amacıyla cildinize direkt olarak E vitamini uygulaması yapabilirsiniz. E vitaminin direkt olarak serum şeklinde cildinize uygulayabileceğiniz gibi aynı zamanda E vitaminince zengin üzüm çekirdeğini de tüketebilirsiniz. Düzenli tüketim yapıldığında cildin E vitamini ihtiyacını büyük ölçüde karşılayan üzüm çekirdeği, kişinin cilt sağlığını koruma altına almaktadır. Üzüm çekirdeğinin içeriğinde bulunan tüm bileşenlerden faydalanmak istiyorsanız, üzüm çekirdeğini ezip cildinize uygulamayı deneyebilirsiniz.

Yüzde oluşan kırışıklıkları gidermek için bu yöntemleri uygulayın

  • Bilhassa yüzde oluşan kırışıklıkları gidermek için cildinize ihtiyacı olan nemi vermeniz gerekir. Düzenli olarak cildinizi nemlendirmek, cildin sağlıklı bir forma kavuşmasına yardımcı olmaktadır. Duştan sonra, makyajdan önce düzenli olarak cildi nemlendirmek cildin zarar görmesinin önüne geçerken sağlıklı bir forma kavuşmasına yardımcı olmaktadır.
  • Günlük olarak cilt bakım rutininizi harfiyen yerine getirmeye önem verin. Kesinlikle makyajınızı temizlemeden uyumayın. Haftalık olarak cildin ihtiyacı olan maskeleri cilde uygulayın. Düzen ve istikrarlı davranılması cildin sağlıklı olmasını sağlarken, yüzde oluşan kırışıklıkların önüne geçmektedir.
  • Güneş ışınlarından uzak durmaya özen gösterin. Güneş ışınları, cildin içerisinde yer alan kolajen seviyesinin düşmesine neden olurken cildin elaksiyetisinin bozulmasına neden olmaktadır. Bu durum da kısa süre içerisinde cildin kırışmasına neden olmaktadır.
  • Yüz biyolojik olarak kaslardan oluşmaktadır. Kasların zamanla yeterli düzlemde çalışmaması, cilt yüzeyinde kırışıklıkların olmasına neden olurken, düzenli olarak yüz kaslarını çalıştırmak amacıyla yüz yogası yapmak önemlidir. Düzenli olarak yapılan yüz yogası kişinin yüz kaslarının çalışmasını sağlarken, yüzün hareketlenmesini sağlamaktadır.
  • Kaz ayağı olarak nitelendirilen, göz çevresinde oluşan kırışıklıkları yok etmek için parmağınızla kırışıklığın olduğu bölgeyi elinizle açın ve yaklaşık 10 saniye kadar bekleyin. Bu işlemi düzenli periyotlarda yapmanız, kaz ayaklarınızın tedavi edilmesi için önemli bir uygulamadır.
İLGİLİ MAKALE  Yüzünüzü her gün 'maden suyu' ile yıkarsanız ne olur? (Kaynak: soru.com.tr)

Kırışıklık giderici maskeler nelerdir?

  • Yüzde oluşan kırışıklıkları gidermek amacıyla limon maskesini uygulamanız kırışıklıkların kısa süre içerisinde açılmasına yardımcı olacaktır. İlk olarak 1 adet limonun suyunu sıkın. Ardından 1 çay bardağı yoğurt hazırlayın ve limon suyu ile yoğurdu güzelce karıştırın. Karışımı hazırladıktan sonra cildinize maske yaparak uygulayın. Uygulamanın ardından 20 dakika kadar maskeyi yüzünüzde bekletin. 20 dakikanın sonunda maskeyi cildinizde ılık su yardımıyla temizleyin. Limonun içerisinde yer alan C vitamini, cildin kolajen yapısının desteklenmesine yardımcı olarak kırışıklıkların önüne geçecektir.
  • Kırışıklıkların geçmesi için doğal yöntemlerden bir diğeri ise, biberiye yağı ve gül suyunda saklı. Bir miktar biberiye yağını, gül suyuyla karıştırın. Hazırladığınız karışımı cam şişenin içerisinde muhafaza edin. Cam şişenin içerisine döktükten sonra 2 gün kadar karışımın kendine gelmesi için bekleyin. Sabah ve akşam olarak günde 2 kez hazırladığınız bu karışımla cildinizi silin.
  • Kırışıklıkların tedavi edilmesine yardımcı olan diğer bir karışımda yulaf unu ve sütte gizli. Cildinize yeteri kadar gelecek olan yulaf unu ve sütü karıştırarak bir maske hazırlayın. Ardından hazırladığınız maskeyi kırışıklıkların olduğu bölgeye uygulayın ve yaklaşık 20 dakika kadar bekletin. 20 dakikanın sonunda cildinizden ılık su yardımıyla temizleyin. Ciltte oluşan kırışıklıkların önüne bu yöntem ile geçebilirsiniz.

Kırışıklıkları önleyen diğer doğal yöntemler

Yüz kırışıkları, zamanla doğal olarak ortaya çıkan ve derinin yüzeyinde görülen ince çizgilerdir. Kırışıklıklar, cildin yaşlanma sürecine bağlı olarak ortaya çıkabilir, ancak aynı zamanda cildin güneşe maruz kalması, sigara içilmesi ve stres gibi faktörler de kırışıklıklara neden olabilir. Aşağıda, yüz kırışıklarına iyi gelen doğal yöntemlerden bazılarını sıralayacağız:

  1. Cilde nem verme: Cilt nem dengesinin korunması, kırışıklıkların ortaya çıkmasını önleyebilir. Yüzünüzü günde en az iki kez nemlendirin ve yüz temizleme ürünlerini ve nemlendiricileri seçerken, cildinizin ihtiyaçlarına uygun olanları seçin.
  2. Güneş koruyucularını kullanma: Güneş ışınları, ciltte yaşlanmaya ve kırışıklıklara neden olabilir. Güneşe çıktığınızda, yüzünüzü güneş koruyucu kremlerle koruyun.
  3. Anti-aging bakım ürünleri kullanma: Anti-aging bakım ürünleri, ciltteki yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı olabilir ve kırışıklıkları azaltabilir. Bu ürünler, retinol, peptidler ve antioksidanlar gibi içerikler içerebilir.
  4. Cilde masaj yapma: Cilde masaj yaparak, kan dolaşımını artırabilir ve cildin elastikiyetini koruyabilirsiniz. Bu, ciltteki kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olabilir.
  5. Doğal maskeler kullanma: Doğal maskeler, ciltteki kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olabilir. Örneğin, havuç maskesi cildi nemlendirir ve ciltteki iltihaplı süreçleri azaltır.