Cilt yüzeyinde oluşan benler bazı durumlarda kişinin yüzünde oluşması dolayısıyla ‘yüzdeki benlerden nasıl kurtulur?’ sorusunun google semalarında popüler olmasına neden olmuştur. Tıp dilinde nevüs adıyla bilinen ben, biçim olarak kahverengi ya da siyah olarak gözlemlenen oval şeklinde görülmektedir. Benler genel itibarıyla düz ve pürüzsüz olabileceği gibi pürüzlü ve çıkıntılı olmalarıyla da bilinmektedir. Kişinin hormonlarında meydana gelen değişimler, ben sayılarının artmasına neden olurken, benlerin farklı boyutlara ulaşmasını da sağlamaktadır. Benleri problem olarak görüyorsanız ve benleri evde doğal yöntemlerle yok etmek istiyorsanız oldukça doğru bir yerdesiniz. İşte doğal yöntemlerle evde benleri yok etmenin formülleri!

Benler doğal bileşenler ile nasıl geçer?

Benleri evde doğal yollar ile çözümlemek mümkün. Benleri yüzden temizlemek için doğru bileşenleri uygulamanız oldukça önemlidir. Gerekli uygulamaların yapılmasının ardından yüzdeki benlerden kurtulabilirsiniz. İşte benlerden kurtulmak için gereken malzemeler;

Her derde deva sarımsak ile benlerinizden kurtulun

Her derde deva olan sarımsak birçok hastalığın iyileşmesine yardımcı olurken aynı zamanda cilt yüzeyinde bulunan benlerin geçmesine de yardımcı olmaktadır. Büyük bir antibiyotik kaynağı olan sarımsak, içeriğinde bulundurduğu enzimler sayesinde, hücrelerin parçalanmasına ve bölgenin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Pigment üretici seviyede bulunan sarımsak, koyu renk lekelerin renginin açılmasına da yardımcı olmaktadır. Yüzünüzde bulunan benlerin geçmesine yardımcı olmak amacıyla sarımsak kürünü şu şekilde uygulayabilirsiniz;

  • 1 diş sarımsağı dilerseniz rendeleyin ya da havan içerisinde dövün. Yoğun kıvama gelen sarımsağı ben bölgesinin bulunduğu yere sürün. Sürme işlemini tamamladıktan sonra üzerini bir yara bandı yardımıyla kapatın ve gece boyunca bu şekilde uygulayın. Bu uygulamayı 1 hafta boyunca düzenli olarak uygulamanız istemediğiniz benlerin vücutta yok olmasını sağlayacaktır. Sarımsak maskesini benlerinize uygulamadan evvel, cildin temiz olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Temiz olan cilde uygulanan sarımsak kısa süre içerisinde benlerinizin yok olmasını sağlayacaktır. Sarımsak genel itibarıyla yakıcı bir özellikle olduğundan mütevelli hassas cilt tipine sahip kişiler kesinlikle doktor gözetiminde uygulaması gerekmektedir.

Elma sirkesiyle benlerinizi yok edin

Hemen hemen her konuda pek çok faydası bulunan elma sirkesi, sindirim sisteminin güçlenmesinden kişinin mide sorunlarının iyileşmesine kadar birçok alanda şifa dağıtıyor. Elma sirkesi aynı zamanda cilt yüzeyinde bulunan benlerin yok olmasına da yardımcı olmaktadır. Cilt yüzeyinde bulunan elma sirkesinin yok olması için yarım su bardağı sirke ile yarım su bardağı suyu birbirine karıştırın. İki malzemeyi birbirine karıştırdıktan sonra yatmadan evvel bir pamuk yardımıyla sirkeli sudan bir miktar alın ve ben bölgesinin üzerine koyun ardından bu pamuğu o bölgeye sabitleyin. Bu işlemi düzenli olarak her akşam uyumadan evvel gerçekleştirdiğinizde cilt yüzeyinde bulunan benin yok olduğunu gözlemleyeceksiniz.

İLGİLİ MAKALE  Bu yöntemler boğaz ağrısına çok iyi geliyor! Kış gelmeden önleminizi alın

Beninizi cilt yüzeyinden bal ile silin

Büyük bir şifa kaynağı olan bal mucizevi besinler arasında yer almaktadır. Geçmişten günümüze birçok hastalığın dermanı olan bal aynı zamanda cilt hastalıklarının tedavi edilmesinde de kullanılmaktadır. Cilt yüzeyinizde bulunan benleri doğal bileşenler ile yok etmek istiyorsanız o noktada balın mucizelerinden yararlanabilirsiniz. Benleri yok etmek amacıyla balı şu şekilde kullanabilirsiniz. Benin olduğu bölgenin temizliği sağlayın ardından o bölgenin üzerine bir miktar bal sürün. Balı, benin olduğu bölgeye sürdükten sonra bir yara bandı vasıtasıyla buranın üzerini kapatın. Yara bandıyla kapattığınız ben bölgesini yaklaşık olarak 1 – 2 saat kapalı şekilde muhafaza edin. Bu işlemi düzeni bir şekilde uyguladıktan belli bir süre sonra benin cilt yüzeyinden silindiğini gözlemleyeceksiniz. İstenmediğiniz bölgenizde çıkan benlerinizi balın gücüyle yok edebiliriniz.