Maden suyu mu? Soda mı? tartışmasını yapmadan önce bu içeceğin faydalarını öğrenmelisiniz. Adına her ne derseniz deyin, maden suyu vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir içecektir. Bu yazımızda sizlere maden suyunun faydaları nedir? Neden yatmadan önce bir bardak maden suyu içmeliyiz? Sorularını yanıtladık. 

Maden suyu nedir?

Maden suyu yer altlarında, uygun jeolojik ortamlarda bulunan içecektir. Yapısında karbondioksit ve çeşitli mineraller bulunduran maden suyu, insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir içecektir. Maden suyu, kar ve yağmur sularının yer altı sularına karışması ile birlikte yaklaşık olarak 100 yıl yer altında kalır. Çatlak kayaçlardan geçerek dünyanın derinliklerine kadar uzanan maden suyu, her girdiği katmanda daha çok vitamin ve mineral kazanır. Yer altına inen bu sular rezervuar olarak adlandırılmış kayaçlar içerisinde beklemekte olup, basıncın yükselmesi ile birlikte bulduğu en kolay yoldan dışarı çıkar. Maden suyu dışarı çıkarken de içeriğine birçok yararlı bileşeni katmaktadır. 

Maden sularını diğer sulardan ayıran en büyük özellik, litresinde en az 1000 mg mineral bulundurmaktadır. maden suyunun içeriğindeki minerallerin orası ise hangi rezervuarda birikmiş olduğunu bize söylemekte. Örneğin, kireçtaşı rezervuarından gelen maden suyu kalsiyum açısından zengin maden suyu olur.

Neden her gece 1 bardak maden suyu içmeliyiz?

Vücudumuzun sağlığı açısından maden suyu içmemiz avantajımıza olacaktır. Her gece bir bardak içilen maden suyu, uyku sırasında kendini toparlamaya çalışan vücudumuzu destekler ve daha çabuk toparlanmamızı sağlar. Fakat maden suyu vücuttaki sodyumun atılmasını sağladığından, çok fazla maden suyu içilmesi ölümcül olabilir. Uzmanlar, günde 3 bardak maden suyunun içilmesini yeterli bulmakta.

Kemik sağlığı için

Maden suyu vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir içecektir. Maden suyunun içindeki kalsiyum, büyüme çağındaki çocukların ve hamile kadınların artan mineral ihtiyacını fazlasıyla karşılamaktadır. Aynı zamanda kemiklerin güçlenmesini sağlayan kalsiyum, kemik kırılması sonrası tedavi sürecinin kısalması için kalsiyum desteği alınmalıdır.

Sindirim sistemini hızlandırmak için

Maden suyunun içeriğindeki bileşenler ise mide asitlerinin dengelenmesine yardımcı olarak mide yanması sorununu ortadan kaldırmakta. Aynı zamanda maden suyu, sindirim sistemini uyararak çalışmasını sağlar. Yemeklerden sonraki şişkinliği almak için bir bardak maden suyu almamız yeterli olacaktır. Maden suyu, kabızlık gibi boşaltım sistemi sorunlarını da ortadan kaldırır.

İLGİLİ MAKALE  Sağlığı korumanın en kolay yolu 2 şişe maden suyunda saklı, oruç tutanlar dikkat!

Cilt bakımı için

Maden suyunun içeriğindeki mineraller, cilt ve saç bakımını desteklemektedir. Kolejen üretimini sağlayan maden suyu, içildiği zaman vücudun kendini her açıdan yenilemesini sağlar. Maden suyunun cilde faydasını daha çabuk görmek isterseniz, direkt olarak cildinize pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz. Maden suyu aynı zamanda ciltteki yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmaktadır.

Saçların sağlığı için

İçeriğinde bulunan bazı mineraller, saç tellerinin güçlenmesini ve saçların daha parlak görünmesini sağlamaktadır. Kolejen üretimini desteklediği için ise saç dökülme sorununuzu ortadan kaldırır, kopan saçların yerine yeni saç tellerinin çıkmasını desteklemektedir.

Kalp sağlığı için

Yüksek tansiyon ve kan basıncını dengeleyen maden suyu, aynı zamanda yoğun bir günün ardından içilmesi gerekiyor. İçeriğinde bulunan bileşenler ile kötü kolesterolü düşüren maden suyu, ani kalp krizi risklerini de düşürmekte.

Maden suyu mu? Soda mı?

Maden suyu mu? Soda mı? tartışması yıllardır süregelen bir durum. İnsanlar ise hala bu konuda tartışmakta olup net bir cevap alamamakta.

Maden suyu ve soda farklı içeceklerdir. ikiside mideyi rahatlatmaktadır. Fakat maden suyu içerisinde vitamin ve mineraller varken, sodada bu durum söz konusu bile değil. Ayrıca maden suyunu sodadan ayıran en önemli faktör, maden suyunun doğal bir şekilde oluşurken soda suya karbondioksit katılarak oluşturulan yapay bir içecek olmasıdır.