Dengeli ve düzenli beslenme hayatın her döneminde büyük önem taşıyan faktörlerden bir tanesidir. Yeteri miktarda makro içeriklerin olduğu karbonhidrat, protein, yağ dengesini kurarken, mikro içeriklerin olduğu vitamin ve minerallerin de atlanılmaması gerekir. Ramazana sadece bir gün kala, oruç esnasında da dikkat edilmesi gereken durumlardan bir tanesi olan vücudun asit seviyesinin dengede tutulması, vücut sağlığı ve dinamikliği için oldukça önemlidir. Vücudun dengesini ve aynı istikrarla çalışmasını sağlayabilmek için uzmanların önerisi ise maden suyu oluyor. Günde 2 şişe tüketilen maden suyu, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olurken içerisinde bulunan doğal mineraller sayesinde vücuda pek çok faydası bulunmaktadır. İşte günde 2 şişe maden suyu içmenin vücuda faydaları…

Maden suyu ile soda arasında bulunan fark nedir?

Doğal suların içerdiği vitamin ve mineraller insan sağlığına büyük ölçüde faydalar sağlamaktadır. Maden suyu ile soda arasındaki en büyük farklardan bir tanesi maden suyunun içerisinde karbondioksit gazı doğal olarak bulunurken, sodanın içerisine bu bileşen sonradan eklenmektedir. Karbondioksit gazının en basit çalışma mekanizması ve insan sağlığına etkisi ise, dil ile temas ettiğinde dilin uyarıcı etkilerini bir miktar uyuşturarak içimi kolaylaştırmasıdır. Maden suyu seçimi yapılırken; düşük sodyum, yüksek magnezyum ve kalsiyum içerikli maden sularının yüksek olduğu maden sularının tercih edilmesinde fayda vardır.

Günde içilen 2 şişe maden suyunun faydaları nelerdir?

Doğal kaynak suyu olan maden suyu insan sağlığına pek çok faydası bulunan doğal bir sıvıdır. Çeşitli birçok vitamin ve minerallerin yer aldığı maden suyunu tüketmek, vücut sağlığının kontrollü bir şekilde normal çalışma prensibiyle devam etmesini sağlamaktadır. Vücut dengesini koruyabilmek ve sindirim sisteminin aynı istikrarla çalışmasını sağlayabilmek adına günde 2 şişe maden suyunun tüketilmesi önemlidir. Bilhassa ramazan ayında gün içerisinde vücuda herhangi bir besin ve su almamak ve iftarda bir anda yemek yemek, sindirim sisteminin sarsılmasına neden olan faktörler arasında yer almaktadır. Vücudun aynı düzlemde çalışmasını sağlayabilmek için ramazan ayında, maden suyu tüketimine kesinlikle dikkat etmek gerekir. İftardan yaklaşık 1 – 1.5  saat  sonra içilen maden suyu, vücudun dengeli bir şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Yatmadan önce 1 bardak 'maden suyu' içersek ne olur? (Kaynak: soru.com.tr)

Maden suyunun faydaları nelerdir?

  • Maden suyunun içerisinde buluna su oranının çok fazla olması, vücudun ihtiyacı olan suyun karşılamasını yaparken vücut dengesinin korunmasını sağlar. Vücut dengesini koruyabilmek adına günde 2 şişe maden suyu içmek büyük önem taşırken, sindirim sisteminin de aynı hızla çalışmasına yardımcı olmaktadır.
  • İçerisinde demir fosfat, florür ve bol miktarda çinko bulunduran maden suyu kemik sağlığının güçlenmesine ve hasarlara karşı çok daha dirayetli olmasını sağlamaktır. Kemik gelişimi için gerekli vitamin ve minerallerin yer aldığı maden suyunu tüketmeniz önemli hususlar arasında yer alır.

  • Doğal bileşenlerin yer aldığı maden suyu sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olmaktadır. Çok fazla katı beslendiğiniz dönemlerde ya da yemek sınırınızı aştığınız dönemlerde tükettiğiniz maden suyu hazmın kolaylığını sağlarken, sindirim sisteminin aynı düzende çalışmasına yardımcı olmaktadır.
  • Günde 2 şişe maden suyu tüketmeniz böbrek sağlığınız için de oldukça önemlidir. Maden suyunun içerisinde bulunan su miktarı, vücudun su dengesini sağlarken böbreklerin suyu çok daha hızlı emilmesine yardımcı olmaktadır.
  • İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde kan basıncının dengelenmesine yardımcı olurken, ani tansiyon düşmesi ve ani tansiyon yükselmesi gibi durumların önüne geçmektedir.
  • Doğal mineralleri içerisinde bulundurmasından kaynaklı ağız içerisinde oluşan zararlı bakterilerin yaşamasına engel olarak, mikropların ölmesini sağlamaktadır.

Maden suyunun besin değerleri nelerdir?

  • 1 Porsiyonda 0.00025 kcal ve 250 gr vardır.
  • Küçük Şişede 0.00025 kcal ve 250 gr vardır.
  • 1 Büyük Şişede 0.001 kcal ve 1000 gr vardır.
  • 1 Kutunda 0.00033 kcal ve 330 gr vardır.
  • 1 Su Bardağında 0.0002 kcal ve 200 gr vardır.
  • 1 Çay Bardağında 0.00015000000000000001 kcal ve 150 gr vardır.