Saç kadın erkek fark etmeksizin herkesin en büyük aksesuarıdır. Saçları güzel ve bakımlı olan her insan kendini çok daha özgüvenli hissetmektedir. Kadınlar nezlinde ilerlediğimizde erkeklere oranla kadınlar saçlarına çok daha fazla ve işlem uygulamaktadır. Saça yapılan her işlem saçın çok daha güzel görünmesini sağlasa dahi saçın çok daha fazla yıpranmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla da kadınların saçlarına çok daha fazla bakım ve önem göstermeleri gerekli olan bir kural haline dönüşebiliyor. Bazı kadınlar saçlarını uzun kullanmayı severken bir diğer tarafta da kısa kullanmayı seven kadınlar grubu oluşturmaktadır. Her ikisinde de önemli olan noktalar saçın hacimli ve sağlıklı görünmesini sağlamaktır. Peki ya saçların uzamasında etkili olan formüller ya da maddeler nelerdir gelin birlikte öğrenelim. İşte saçı normalden iki kat daha hızlı uzatan o formüller…

Saçların sağlıklı uzaması için neler yenilmeli?

Yumurta akı kürü

Saçların güçlenmesini ve çok daha sağlıklı görünmesine yardımcı olan yumurta akı, saçların sağlıklı uzamasını da sağlamaktadır. Bir adet yumurtanın akı ile sarısını birbirinden ayırın ve sarısını iyice çırpın. Ardından çırptığınız yumurta sarısını taranmış saçlarınıza diplerden olacak şekilde uç kısımları dahil iyice sürün ve sürme işlemini gerçekleştirirken masaj yaparak yedirmeye özen gösterin. Ardından takribi olarak 30 dakika kadar yumurta akını saçlarınızda bekletin. Yarım saatin sonunda saçlarınızı ilk olarak şampuan ile yıkayın bu aşamada saçınıza su değdirmemeye özen gösterin. Ardından saçınızı soğuğa yakın ılık su ile güzelce durulayın. Bu işlemi saçınızın yıprandığını hissettiğiniz zamanlarda, ayda bir olmak şartıyla saçınıza uygulayabilirsiniz. Unutmayın saçın sağlıklı olmasından geçen en büyük etmen saç köklerinde bulunan ph seviyesinin bozulmamasından kaynaklanmaktadır.

3’lü yağ bombası takviyesi

Kırılmış ve çatallaşmış saçların geçmesi için en güzel dayanaklardan bir tanesi saçlara doğal yağ tedavisi uygulamaktır. Saçın canlanmasını ve onarılmasına yardımcı olan yağlardan biberiye yağı, jojoba yağı ve lavanta yağının karıştırılıp saça sürülmesi saçın kaybettiği bakımı tekrar kazanmasına yardımcı olmaktadır. Aktardan alınan ve gayet uygun fiyatlı olan biberiye yağı, jojoba yağı ve lavanta yağından 3 er damla bir kasenin içerisine damlatalım. Ardından oluşan bu yağları ocakta bir miktar ısıtalım ve soğumasını bekleyelim. Akabinde saçınıza masaj yaparak bu yağları sürün. Yaklaşık olarak 45 dakika kadar saçınızda bekletin ve sonrasında ilk olarak şampuan ile yıkayın ardından soğuğa yakın ılık su ile durulayın. Saçınızdan yağın tamamıyla arındığından emin olmanız gerekmektedir. Aksi taktirde uzun süre bu yağların saçınızda kalması saçta ağırlaşmanın yaşanmasına neden olmaktadır.

İLGİLİ MAKALE  Aman dikkat! Sirkeli suyu burnunuza çekmek tehlike yaratıyor (Kaynak: soru.com.tr)

Mucizevi saç uzatıcı patates suyu- bal ve yumurta sarısı maskesi

Saçlarınızın evde hızlıca uzamasını istiyorsanız ve bunun için doğanın bizlere sunduğu bileşenlerden yardım almak istiyorsanız yapmanız gereken en etkili formüllerden bir tanesi patates suyu, bal ve yumurta sarısında saklı. Bu üç malzemeden elde ettiğiniz maska sayesinde saçlarınızın hızla uzadığına ve sağlıklı, hacimli olduğunu gözlemleyeceksiniz. İlk olarak kabuklarını soymadan pataesi güzelce yıkayıp haşlamaya koyulun. Haşladığınız patatesin suyunu ayrı bir kabın içerisine alın ve patates suyunun üzerine yumurta sarı ve balı ekleyim güzelce karıştırın. Karışımın homojen bir kıvamda olması önemli. Ardından hazırladığınız bu karışımı saçlarınızın diplerine masaj yaparak uygulayın. Saç uçlarınıza kadar maskeyi uyguladıktan sonra 45 dakika kadar maskeyi saçınızda bekletin. Ardından saçınızı ilk olarak şampuan ile yıkayıp ardından soğuğa yakın su ile durulayın. Bu işlem saçlarınızın hızla uzamasını sağlarken aynı zamanda saçın kaybettiği nemini tekrar kaybetmesini sağlamaktadır. Saçlarınızın evde hızlıca uzamasını istiyorsanız bu maskeyi ayda 1 kere uygulamanızda fayda vardır.