Saçlarımızı bazen sağlık için kesmek zorunda kalabiliriz. Ayrıca farklı ve değişik bir model denemek için de saçlarımızı kısa bir şekilde kesmekteyiz. Fakat saçlarımızın hızlı bir şekilde uzamasını istediğimiz durumlar da gelişebiliyor. Bu yüzden de saçların hızlıca uzaması için belirli yolları denemeye başlıyoruz. Bu yazımızda sizlere zeytinyağı ile yapacağınız maskeler ile nasıl saçlarınızı hızlı bir şekilde uzatabileceğinizi anlattık.

Zeytinyağı ile yapılabilecek doğal saç bakım maskeleri

Zeytinyağının içeriğinde bulunan sağlıklı besin maddeleri, cildimize ve saç köklerine de iyi gelmektedir. Bu yüzden de saçların hızlı uzamasını sağlamak ve saçların bakımını yapmak, zeytinyağı ile oldukça kolaydır. Bunun için gerekli bazı ek doğal ürünler de bulunmaktadır. Zeytinyağı ile beraber kullanabileceğimiz bu ürünler ile brilikte saçlarınızı çok kolay bir şekilde uzatabilir, saçlarınızın daha hacimli ve daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Gelin hep birlikte saçlarınıza zeytinyağı ile yapabileceğiniz doğal bakım ürünlerinden bahsedelim.

Yumurta ve zeytinyağı

Yumurta ve zeytinyağı ile çok kolay bir şekilde saç bakım maskeleri yapabilirsiniz. Bunun için 1 adet yumurta ve 5 kaşık zeytinyağı yeterli olacaktır. Bu iki malzemeyi, uygun bir karıştırma kabı içerisine alın. Ardından da bir adet tel çırpıcı ile bu iki malzemeyi güzel bir şekilde karıştırın. Bu sayede oldukça kolay bir şekilde saç bakım maskesi yapmış olacaksınız.

Bu maskeyi uygulamadan önce, saçlarınızın kesinlikle kuru olması gerekmektedir. Saçlarınızın kuru olduğundan emin olduktan sonra ise bu maskeyi saçınıza güzel bir şekilde yedirin. parmaklarınız ile bu maskeyi kullanarak, saç derinize masaj yapın. Ardından da bir tarak yardımı ile bu maskeyi saçınızın her bölgesine güzel bir şekilde yayın. Bu maskeyi saçınıza uyguladıktan sonra ise saçınızı bir bone veya örtü ile güzelce örtün. Yaklaşık olarak 30 dakika kadar bekledikten sonra ise saçlarınızı ılık su ile güzel bir şekilde durulayın ve ardından da şampuan ile yıkayın. Bu işlemi haftada 3 gün uygulamanız yeterli olacaktır. Bu maske içerisinde bulunan malzemeler, saçlarınıza hem protein hem de vitamin sağlayacaktır.

Sarımsak ve zeytinyağı maskesi

Sarımsak uzun yıllardır tıp alanında kullanılan bir bitki köküdür. Bununla birlikte doğal antibiyotik olarak görülen sarımsak, neredeyse her derde deva olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak burada anlatacağımız yöntem ile birlikte saçlarınızın daha hızlı bir şekilde uzamasını sağlayacak bir kürü anlatacağız.

İLGİLİ MAKALE  Evde saç uzatma yöntemleri - 30 günde saç ne kadar uzar? (Kaynak: soru.com.tr)

Sarımsak ile zeytinyağı ile hazırlayacağımız bu maske, hem saçların daha hızlı uzamasını sağlarken hem de saç dökülmelerin önüne geçecektir. Bu saç maskesini hazırlayabilmek için 10 adet sarımsağı blender içerisinden geçirin. Ardından da blenderdan geçirdiğiniz bu sarımsakları zeytinyağı ile güzel bir şekilde karıştırın. Saç maskenizi hazırladıktan sonra ise bu maskeyi saç derinize masaj yaparak uygulayın. yaklaşık 20 dakika kadar bekledikten sonra ise saçlarınızı ılık su ile güzel bir şekilde durulayın. Ardından da saçlarınızı şampuan ile yıkayın. Bu uygulayı haftada 4 defaya kadar uygulayabilirsiniz. Ancak bu uygulamayı gece yapmanızı ve saçlarındaki sarımsak kokusunun ortadan kalktıktan sonra, sabah saatlerine şampuanla yıkamanızı önermekteyiz. Bu sayede gün içerisinde saçınızda herhangi bir sarımsak kokusu da olmayacaktır.