Hemen hemen her kadın hayatının her anında saçlarının sağlıklı ve bakımlı bir görünüm içerisinde olmasını ister. Saçların sağlıklı ve bakımlı bir görünümde olmasını sağlayabilmek için, saçlara düzenli olarak bakım yapmak ve saçın ihtiyacını karşılamak elbette en önemli hususlardan bir tanesidir. Bu durumdan ziyade saçlarınızın sağlıklı olmasını tetikleyen durumlardan bir tanesi de şüphesiz saçları yıkama şeklidir. Saçlarınızın sağlıklı ve bakımlı görünümde olmaları için saçınızı bu yöntemlerle yıkamayın!

Saçlarınızın sağlığını yitirmeyin

Saçların sağlıklı ve bakımlı görünmesini sağlayabilmek için saçların düzenli olarak bakıma tabi tutulması ve saçın ihtiyacı olanların verilmesi son derece önemlidir. Saçların uzayabilmesi ve bakımlı bir görünüm içerisinde olabilmesi için, sağlıklı bir yapıda olması elbette son derece önemli olan durumların başında gelmektedir. Saçların sağlıksız ve kötü bir görünüm içerisinde olmasına neden olan durumların başında şüphesiz yanlış yıkama teknikleri gelmektedir. Saçlarınızın yanlış yöntemlerle yıkanması, saçın tüm yapısının bozulmasını tetikleyen durumlardan bir tanesi olurken aynı zamanda, bakımsız ve kötü bir görünüm içerisinde olmasına neden olacaktır. Bu durum itibarıyla saçlarınızı yıkarken bu 7 hatayı yapmayın;

1-Saçları çok fazla yıkamak

Saçların gereğinden fazla yıkanması saçın tüm dokusunun bozulmasına ve saçın hacimsiz bir şekilde olmasına neden olmaktadır. Yapılan araştırmalar tarafından belirlenen hususlar sonucunda saçların 3 kere şampuanlanması yeterli görülürken, 3 kereden fazla yapılan şampuanlamalar kişinin saç derisinin bozulmasına işaret ettiğini belirtmektedir. Saçlarınızın sağlıklı ve bakımlı bir formda olmasını sağlayabilmek için saçınızı yeterli seviyede şampuanlamaya özen göstermelisiniz.

2-Saçınızı yıkarken şampuan miktarına dikkat edin

Saçlarınızın kirli ya da yağlı olması durumunda çok fazla şampuan kullanmanızı gerektirecek durumlar arasında yerini almamaktadır. Saçlarınızın uzunluğuna ve sıklığına bağlı olarak yeterli seviyede şampuan seçmeniz saçınızın temizlenmesine yeterli olurken aynı zamanda sağlığını da tehdit altına atmayacaktır.

3-Saç diplerinize sert davranmaktan kaçının

Saçlarınızın sağlıklı ve bakımlı bir görünümde olması için saç köklerinizin sağlıklı olması gerekmektedir. Banyo esnasında saçlarınıza sert ve şiddetli davranmanız, saç köklerinizin zarar görmesini tetikleyecektir. Saç köklerine zarar verici şekilde müdahale etmeniz saç köklerinizin bozulmasına neden olurken aynı zamanda saçlarınızın kısa süre içerisinde yağlanmasına neden olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Minyon kadınlara yakışan saç modelleri. Bu saç kesimlerine bakmadan kuaföre gitmeyin

4-Saçınızı sıcak suyla durulamayı bırakın

Sıcak su saçların tüm PH dengesinin bozulmasına neden olan durumların başında gelmektedir. Saçların sağlıklı ve bakımlı bir görünümde olmasını sağlamak için saçınızı sıcak suyla yıkmayı kesinlikle bırakmanız gerekmektedir.

5-Saç köklerinize kesinlikle saç kremi uygulamayın

Saçlarınızın kısa süre içerisinde yağlanmasına neden olan durumların başında muhakkak saç köklerinize saç kremi uygulamanızdan kaynaklanmaktadır. Saç kreminin yumuşatıcı formülü saç köklerinin formülünün bozulmasına neden olurken, saçlarınızın hacimsiz bir formda olmasına neden olacaktır. Bu durumun önüne geçmek için saç kreminizi sadece saç uçlarınıza sürmeyi ve gerekli süre içerisinde durulamaya özen göstermeniz önemlidir.

6-Saç tipinize uygun şampuan seçimi yapın

Saç tipinize uygun şampuan seçimi içerisinde bulunmanız, saçınızın sağlıklı ve bakımlı bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır. Saçınızın yağlı ya da kuru  formda olması şampuanın içeriğinin değişmesi için yeterli nedenler arasında yerini almaktadır. Saç tipinize uygun şampuan seçimi yaparken aynı zamanda şampuanınızın içerisinde paraben ve sülfat gibi bileşenlerin bulunmamasına da özen göstermeniz önemlidir.

7-Saçınızı havluyla kurutmaktan kaçının

Saçları havlu yardımıyla kurutmaya çalışmak, saçın yıpranmasına neden olacak durumların başında gelmektedir. Saçınızı havluya sararak kurutmaya çalışmak saç sağlığı açısından oldukça kötü durumlardan bir tanesidir. Saçınızı banyo sonrasında ilk ıslaklığını aldıktan sonra düşük ısıdaki bir kurutma makinesi ile kurutmanız çok daha sağlıklı olacaktır.