Asya kıtasının yarım küresinde yer alan Kore’de yaşayan tüm kadınların ciltlerinin güzelliği ve parlaklığı dikkat çeken hususlar arasında yerini alıyor. Yaşları kaç olursa olsun, her yaş gurubunun cildinde de büyük bir parlaklık  ve kusursuzluk bulunan Korelilerin güzellik sırlarının neler olduğu da merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte Koreli kadınların ciltlerinde oluşan parlaklık ve ve pürüzsüzlüğün sebepleri bu maskelerde saklı. Bu maskeleri uygulayarak sizler de cildinizin çok daha sağlıklı görünmesine yardımcı olabilirsiniz. İşte Korelilerin herkesten sakladığı güzellik sırları…

Korelilerin güzellik sırları ortaya çıktı

Koreli kadınların güzellik sırlarının başında bu maskeler gelmektedir. Kore genelinde hemen hemen her kadının kullandığı maskelerin en başında pirinç maskesi gelmektedir. Beyaz ve pürüzsüz bir tenin etkili formüllerinden bir tanesi olan pirinç maskesi, Kore de ki kadınların sıklıkla kullandığı maskeler arasında yer alıyor. Kore de yüzü beyaz ve sağlıklı olan kadınların üst sınıfa ait olduğuna dair de bir ayrıştırma durumunun olduğu biliniyor, güneş kızarıklığı bulunan esmer Koreli kadınların güneş ışığının altında çalıştığına ve paraya muhtaç olduğuna dair bir düşünce silsilesi bulunmaktadır. Aynı zamanda pirinç maskesi sadece yüzde değil, tüm vücutta uygulanan bir çeşit maskedir.

Gergin ciltlerinin sırrı ağız egzersizlerinde saklı

Koreli kadınlar, kırışıklıklarından kurtulmak için maskelerin yanı sıra yüz egzersizleriyle de yapmaktaydı. Kan dolaşımının hızlanmasıyla yüzde oluşan kırışıklıkların giderileceğine inanarak günde birkaç kez “AEIOU” demeniz taktirde bu sorun ortadan kaldırılacağına işaret edilmektedir. Sizde yüzde meydana gelen kırışıklıklardan kurutulmak istiyorsanız Koreli kadınların bulduğu formülleri uygulayabilirsiniz. Günde birkaç kez “AEIOU” kelimelerini söyleyerek ağız egzersizleri yapmayı deneyebilirsiniz.

Ciltte kırışıklığın giderilmesine yardımcı olan yağlar kullanın

Koreli kadınların en büyük sırlarından bir tanesi de içeriği temiz yağların kullanılmasıdır. Bu yağlar dolayısıyla misel temizleme suyunun temizlemeyeceği kirlerin bile kolaylıkla temizlenebileceğini göreceksiniz. Ciltte meydana gelen kırışıklıkları Korelilerin kullandığı yağlar ile önlemek istiyorsanız yapmanız gereken şey bu yağları günde 2 – 3 kez kullanmanızdır.

Bakım ürünlerinizi kullanmadan önce buzdolabında bekletin

Kırışıklıkların giderilmesi ve cildin çok daha pürüzsüz ve sağlıklı görünmesi için kullanılan krem ve maskeleri kullanmadan evvel buzdolabında bekletmeleri ile de güzelliklerine büyük bir sır eklemektedir. Maske ve kremleri kullanmadan önce buzdolabında bekletmektedirler. Akabinde buzdolabında çıkarttıkları maskeleri buzdolabından çıkarıp yüzlerine nazikçe sürerek ciltlerine soğuk pres uygulaması yapmaktadırlar.

İLGİLİ MAKALE  Saray kadınlarının bilinmeyen güzellik tüyoları

Pirincin mucizesinden her manada yararlanıyorlar

Koreli kadınlar, pirinç suyunun cilt yüzeyinde gençleştirme etkisi olduğunu belirlemiştir. Pirinci haşladıktan sonra, pirinç yüzeyinde kalan suyu kozmetik amaçlı kullanarak, cilt yüzeyinin çok daha gergin olmasını sağlamaktadırlar. Cildin gergin ve pürüzsüz olması adına kullandıkları pirinç suyunun aynı zamanda güneş ışınlarına karşı da kullandıkları bilinmektedir.

Salyangoz salgısını ürünlerine dahil ediyorlar

Salyangoz salgısı Koreli kadınların en büyük güzellik sırlarından bir tanesidir. Cildin iyileşmesine yardımcı olan salyangoz salgısı aynı zamanda yüzde bulunan kolajen seviyesinin de artmasına yardımcı olmaktadır. Nemlendirici özelliğiyle de pek çok nemlendirici kremden çok daha iyi sonuçlar veren salyangoz salgısı, ciltte onarıcı etkilerinin olmasına yardımcı olmaktadır.

Kullandıkları cilt düzenleyicilerine yağ eklemesi yapıyorlar

Koreli kadınlar cilt ürünlerine çok fazla para harcamak yerine kullandıkları fondötenlerinin içerisine yağ ekleyerek çok daha kalıcı ve cilde herhangi bir zarar vermesinin önüne geçtiğini keşfetmişlerdir.

Güneş kremlerini her zaman sürmeyi ihmal etmiyorlar

Dışarıya çıktıkları her an güneş kremlerini ciltlerine sürerek, güneş ışınları dolayısıyla ciltlerinde meydana gelebilecek lekelerin önüne geçerek ciltlerinin çok daha pürüzsüz olmasını sağlıyorlar.

Yüz yogası yapmayı ihmal etmiyorlar

Koreli kadınların en büyük sırlarından bir tanesi yüz yogası. Cildin daha gergin görünmesi için her gün belirli aralıklarla yüz yogası yapmayı ihmal etmiyorlar.

Video: 10 ADIMLI KORE CİLT BAKIMI | CAM CİLT ✨