Ramazan Bayramı’nın üstünden haftalar geçti. yavaş yavaş Kurban Bayramı’nın da yaklaşması ile beraber çalışan vatandaşlar, Kurban Bayramı tatilinin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini merak ediyor. Bayrama geri sayımların başlaması ile birlikte vatandaşlar, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olu olmayacağını merak ediyor. Yapılacak olan kabine toplantısı ile beraber Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı belli olacak. Bu yazımızda sizlere Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını anlattık.

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı’nın ilk günü 9 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak. 4 gün kadar sürecek olan Kurban Bayramı’nın son günü ise 12 temmuz 2022 tarihine denk düşüyor. Kurban Bayramı’nın arife günü ise 8 Temmuz 2022 gününe denk gelmektedir. O gün yarı gün çalışılacak ve diğer bayram günleri de resmi tatil ilan edilecek. Bu sayede toplamda 4,5 gün kadar bir tatil olacak.

Bayram tatili 9 gün olacak mı?

Adak kurbanı

Adak kurbanı

2022 yılı Kurban Bayramı tatili için plan yapan vatandaşlar, şimdiden kabine toplantısından çıkacak kararı merak ediyor. Bununla beraber kabine toplantısından çıkacak karar ile beraber Kurban Bayramı tatili 9 gün kadar uygulanabilir. Ancak birçok farklı tahmine göre Kurban Bayramı tatili yukarıda da belirttiğimiz gibi 4,5 gün kadar uygulanacak. Ancak kabine toplantısında Kurban Bayramı tatilinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü ile birleştirilip birleştirilmeyeceği konuşulacak.

Kurban Bayramı tatili günleri ne zaman?

Kurban Bayramı, şu an ki kararlara göre 4,5 gün kadar uygulancaktır. Ancak bu karar, yapılacak olan kabine toplantısı sonrası değişiklik gösterebilir. Fakat şu için kurban Bayramı tatili, bayram arifesi olan 8 Temmuz 2022 günü başlayacak. 2022 yılının Kurban Bayramı resmi tatil günleri şu şekiledir:

  • 8 Temmuz 2022 Cuma: Kurban Bayramı Arifesi (Yarım gün)
  • 9 Temmuz 2022 Cumartesi: Kurban Bayram 1. gün (Tam gün)
  • 10 Temmuz 2022 Pazar: Kurban Bayramı 2. gün (Tam gün)
  • 11 Temmuz 2022 Pazartesi: Kurban Bayramı 3. gün (Tam gün)
  • 12 Temmuz 2022 Salı: Kurban Bayramı 4. gün (Tam gün)

Kabine Toplantısında neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın katılımı ile birlikte yapılcak oan kabine toplantısında, birçok farklı gündem konusu konuşulacak. Ancak kabine toplantısının en önemli konusu Kurban bayramı Tatilinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile birleştirilip birleştirilmeyeceği. Bununla beraber memurlar içn yapılacak olan zamlar ve asgari ücret zammı akkında da tartışılacak ve kararlar alınacak. Beştepe’de yapılan kabine toplantısındaki sonuçlar merak ediliyor.

İLGİLİ MAKALE  Kurban nasıl kesilir? Kurban keserken nelere dikkat edilmelidir?

5 milyona yakın memur ve memur emeklisini ilgilendiren bu toplantıda, memur maaşları ile ilgili nihai ararlar alınacak. Ayrıca normal şartlarda sadece yılda 1 kere yapılan asgari ücret zammı ile ilgili konuşmalar yapılacak ve asgari ücretin değişlimi ile ilgili konuşmalar yer alacak. Bütün bunlara ek olarak da Kurban Bayramı tatilinin uzatılması ile ilgili görüşmeler de yaplacak ve toplantı sonunda bütün kararlar gün yüzüne çıkacak. Yapılacak kabine toplantısı ile beraber zam kararı çıkarsa, bu sefer de Türkiye Cumhuriyeti’nin izleyeceği yol haritası da belirlenecek.