İncir, yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Genellikle haziran ayında olgunlaşmaya başlar ve ağustos ayına kadar devam etmektedir. Ülkemizde neredeyse her ilde yetişen bir meyvedir. Özellikle Ege bölgesi incir üretiminde ilk sıradadır. İncir son derece faydalı ve sağlıklı bir meyvedir. İçerisinde bulundurduğu vitaminler ve mineraller sayesinde sağlığımıza faydalıdır. Üstelik az kalorili ve lifli bir besin olduğu için kilo almayı da yavaşlatmaktadır. İncirin çok büyük bir ekonomik geliri vardır. Özellikle kurutulup satılmaktadır. Kurusu kadar inciri değerli kılan başka bir özelliği daha vardır. İncirin salgıladığı sütü oldukça şifalıdır ve tıp alanında ilaçlarda çok kullanılmaktadır. İncir sütü özellikle kozmetik alanında çok fazla yararlanılmaktadır.

İncir sütünün faydaları nelerdir?

İncirler tam olgunlaşmadan önce incilerin bir kısmı koparılır ve koparıldıkları alandan akıttıkları süt toplanıp biriktirilmektedir. Oldukça şifalı olan bu süt, birçok alanda kullanılmaktadır. Kısaca faydalarını saymak gerekirse;

  • Göz sağlığına iyi gelir
  • Baş ağrılarına iyi gelir
  • Diş ve diş eti sağlığına iyi gelir
  • Bağırsaklardaki parazitlere iyi gelir
  • Kulak ağrılarına iyi gelir
  • Ciltteki lekeleri giderir
  • Sivilcelere iyi gelmektedir
  • Cildin yağlanmasını önler
  • Siğil ve et benlerine iyi gelir
  • Gözenekleri sıkılaştırmaktadır
  • Ayak topuklarının çatlamasını engellemektedir
  • Saçların daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır

İncir sütünün sayısız faydası bulunmaktadır. Özellikle ciltte meydana gelen sivilcelere karşı bire bir faydalıdır. Sivilcelerin yok olmasını ve oluşmasını engellemektedir. İncir sütünün diğer bir faydası ise siğil ve et benleri üzerinde etkili sonuçlar vermesidir. Özellikle bu tür konularda mutlaka kullanılmaktadır. Baş ağrılarına, kulak ağrılarına da iyi gelmektedir. İçeriğindeki maddeler sayesinde vücudu diri tutar ve daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Diş sağlığı açısından da oldukça faydalıdır. Diş eti kanamalarını önlemekle beraber dişlerin çürümesini ve diş taşının oluşumunu minimuma indirmektedir. Vücudumuzdaki bakteri ve parazitlerle savaşmakta ve sağlığımızı korumaktadır. Ciltte meydana gelen çatlakları onarmakta da incir sütü kullanılmaktadır. Ayrıca egzamaya da çok iyi geldiği saptanmıştır. Özellikle cilt bakımı kremlerde, kozmetik ürünlerde çok fazla kullanılmaktadır. Vücudun yağlanmasını önler ve yağ dengesini korumaktadır. İncir sütü saç sağlığına da çok iyi gelmektedir. Saçların daha canlı, parlak ve güçlü olmasını sağlamaktadır. İncir sütünün en önemli özelliklerinden birsi de ciltte meydana gelen yaralanmaları hızlı bir şekilde onarması ve iltihap kapmasını önlemesidir.

İLGİLİ MAKALE  Kuru incirin faydaları. Sindirim ve kabızlık rahatsızlıklarına birebir

Video: SÜTÜNDE ŞİFA VAR BAKIN NEYE İYİ GELİYOR MUCİZE İNCİR SÜTÜ

İncir sütünün zararları nelerdir?

İncir sütünün faydaları olduğu kadar zararı da vardır. Doğal bir ürün olduğu için çoğu insan abartarak çok fazla tüketmektedir. Ne kadar çok tüketilirse faydasının da o kadar çok olacağı sanılmaktadır. Ancak bu çok yaygın bir yanlıştır. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi incir sütünün aşırı kullanımı da çok zararlı olabilmektedir. Bunun dışında incir sütünün tam olgunlaşmış olması çok önemlidir. aksi takdirde bazı vücut problemlerine ve ağıza yaraların oluşmasına neden olabilmektedir. Çok aşırı kullanıldığında alerji meydana gelebilmektedir. İncir sütü kullanıldıktan sonra mutlaka kullanılan bölgenin temizlenmesi gerekmektedir.