Kişinin sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için dengeli ve düzenli bir beslenme sitili içerisinde olması gerekmektedir. Dengeli ve düzenli beslenme kişinin hayatta çok daha sağlıklı olmasına yardımcı olurken aynı zamanda içeriği temiz gıdaların tüketilmesi bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olurken kişinin hayat içerisinde çok daha aktif bir rol içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda bazı besinler kişinin beyinsel aktivitelerinin çok daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olurken, beynin güçlenmesine yardımcı oluyor. Haberimizin bu bölümünde beynin çok daha sistematik bir şekilde çalışmasına yardımcı olan ve beynin güçlenmesini sağlayan o gıdaları inceleyeceğiz. Bu gıdaları hayatınızdan kesinlikle ihmal etmeyin…

Bu gıdalar hafızayı güçlendiriyor

İçeriği temiz ve sağlıklı besinlerin tüketilmesi kişinin hayatını çok daha aktif bir şekilde yaşamasına yardımcı oluyor. Sağlıklı gıdaların düzenli olarak tüketilmesi kişinin bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda bazı gıdaların etkisi vücut içerisinde çok daha farklı bir boyuttadır. Beyin sağlığını koruma altına alan gıdalar ve beynin aktif çalışmasına yardımcı olan gıdalar şu şekildedir;

Zerdeçal

Zerdeçal

1-Zerdeçal

Güçlü antioksidan kaynağı olan zerdeçal kişinin bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda kişinin büyük ölçüde sağlıklı bir yapı içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır. Zerdeçalın içerisinde bulunan bileşenler beynin çok daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olurken, zerdeçalı düzenli olarak tüketmek son derece önemlidir. Sebze yemeklerinin ya da sote yemeklerin üzerine ekleyeceğiniz zerdeçal kişinin hayat boyu sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır.

Kuruyemiş kalori tablosu

Kuruyemiş kalori tablosu

 

2-Yağlı tohumlar

İçeriğinde sağlıklı yağlar bulunan kuruyemişlerin tüketilmesi kişinin sağlıklı bir yaşam sürmesine katkı sağlarken aynı zamanda beyin sağlığını da büyük ölçüde kontrol altına almasına yardımcı olmaktadır. Sağlıklı yağ asitlerinin ve antioksidanlarının bulunduğu yağlı tohumların tüketilmesi beyin aktivitesinin gelişmesine yardımcı olurken, metabolizmanın da aynı ölçüde sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkı sağlamaktadır. Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan yağlı tohumları kontrollü bir şekilde tüketmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

3-Yeşil yapraklı sebzeler

Büyük bir antioksidan kaynağı olan yeşil yapraklı sebzeler kişinin tüm sağlığını koruma altına alan oldukça temiz gıdalar olurken aynı zamanda bu gıdaların içerisinde yer alan vitamin ve mineraller kişinin beyin sağlığını koruma altına almaktadır. Beynin çok daha aktif bir şekilde çalışmasını sağlamak ve beyinsel fonksiyonların aktive olmasını canlandırmak için yeşil yapraklı sebzelerin düzenli olarak tüketilmesi son derece önemli olan durumların başında gelmektedir. A ve K vitaminlerince zengin olan yeşil yapraklı sebzeler kişinin yaşam boyu sağlıklı bir yapı içerisinde olmasına yardımcı olurken, günlük olarak bu gıdaların düzenli olarak tüketilmesi önemlidir.

İLGİLİ MAKALE  Zeytin çekirdeklerini çöpe atmayın (Kaynak: soru.com.tr)

4-Yaban mersini

Anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleri açısından son derece sağlıklı gıdaların başında gelen yaban mersini, yeşil yapraklı sebzeler gibi kişinin sağlıklı bir yapı içerisinde olmasına yardımcı olan oldukça etkili gıdaların başında gelmektedir. Antioksidan açısından zengin olan yaban mersini, kişinin beyin sağlığını koruma altına alırken aynı zamanda nörolojik olabilme ihtimali olan hastalıkların da büyük ölçüde önüne geçmektedir. Kişinin hayat boyu sağlıklı bir yapı içerisinde olmasına yardımcı olan yaban mersinin düzenli olarak tüketilmesi kişinin sağlıklı bir yaşam sürmesi için son derece önemli olan gıdaların başında gelmektedir. Hafızanın güçlenmesine yardımcı olan yaban mersini, beyin aktivitelerinin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan son derece etkin bileşenlerden bir tanesidir. Yaban mersini mevsiminde düzenli olarak tüketmeniz son derece önemli olan durumların başında gelirken, düzenli olarak yaban mersini tüketimini ihmal etmeden eksiksiz bir şekilde tüketmeyi ihmal etmeyin.

5-Yumurta sarısı

Bilhassa sağlıklı beslenen insanların sıklıkla tükettiği besinlerden bir tanesi olan yumurta, kişinin uzun süre tok kalmasına yardımcı olduğu için kilo verme sürecinin çok daha sağlıklı geçmesine yardımcı olan gıdaların başında gelmektedir. Kişinin uzun süre tok kalmasına yardımcı olan yumurta, protein zengini olması dolayısıyla da günlük olarak kişinin ihtiyacı olan protein miktarının bir kısmının karşılanmasına yardımcı olmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda yumurta sarısının beyin sağlığını olumlu yönde etkilediği belirlenirken, bu gıdanın düzenli olarak tüketilmesi son derece önemlidir. Beyin fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olan yumurta sarısı aynı zamanda hafızanın güçlenmesine de yardımcı olan oldukça etkili gıdaların başında gelmektedir. Her gün düzenli olarak yumurta tüketimini yapmayı kesinlikle ihmal etmeyin.