Bakımlı ve güçlü tırnakların bir takım sırları bulunmaktadır. Bu sırları tırnaklarınıza düzenli olarak uyguladığınız taktirde tırnakların her daim güçlü ve sağlıklı olacaktır. Tırnak kırılmaları genellikle bazı vitamin ve mineral eksiklikleri dolayısıyla yaşanılan bir durum olurken, evde yapacağınız bakımlar sayesinde tırnaklarınızı güçlü ve sağlam bir forma dönüştürebilmeniz de mümkün. Tırnaklarının sağlıklı uzamasını isteyenler ve her daim bakımlı olmak isteyenler için harika bir evde tırnak bakımı haber dizisi oluşturduk, sizde bu yöntemleri evde tırnağınıza uygulayarak güçlü ve sağlıklı tırnaklara ulaşabilirsiniz. İşte evde tırnak bakımının yöntemleri!

Tırnak neden kırılır?

  • Tırnak kırılmasının genellikle yaşanan en büyük nedenlerinden bir tanesi vitamin eksikliğidir.
  • Tırnağa verilen tahriş edici bileşenler örneğin; kolonya, ıslak mendil gibi maddelerin sıklıkla kullanılması tırnak yapısının bozulmasına neden olurken, tırnakların kırılmasına neden olmaktadır.
  • Elleri dezenfekte için kullandığımız sıvı sabun tırnakların bileşeninin yumuşamasına neden olurken, tırnak kırılmasını oluşturmaktadır.
  • Bilhassa soğuk havalarda görülen deri yüzeyindeki çatlamalar, kişinin tırnağını da etkilerken tırnakların kırılmasına neden olmaktadır.
  • Tırnağı hava aldırmadan sürekli olarak oje kullanmak tırnak yapısının bozulmasına neden olurken tırnağın kırılmasını sağlamaktadır.

Evde doğru tırnak bakımı nasıl yapılır?

Evde tırnak bakımınızı yapmadan evvel ilk olarak kuaförlerde ki manikür mantığıyla aynı olarak bir kabın içerisine ılık suyu alın ve bu ılık su içerisinde 15 dakika boyunca ellerinizi bekletin. 15 dakikanın sonunda tırnak ve tırnak etleriniz yumuşadığında tırnağınızı törpüleyin ve var olan tırnak etlerinizi ilgili malzemeler yardımıyla alın. Törpüleme noktasında tırnağınıza nazik davranmanız gerektiğini unutmayın. Aksi taktirde tırnağa sertçe uygulanan yöntem, tırnağın kırılmasına neden olacaktır. Ardından tırnaklarınıza bu işlemi uyguladıktan sonra uygun bir nemlendirici ile tırnak etlerinizi nemlendirin.

Tırnak sağlığı için hangi yöntemler kullanılabilir?

Tırnak sağlığınızı karbonat ile koruyun;

Evde tırnaklarınızın güçlenmesi ve tırnağın sağlıklı bir forma kavuşmasını sağlamak istiyorsanız o noktada tırnak sağlığınız için karbonatı kullanmayı deneyebilirsiniz. Karbonatı, tırnak sağlığınızı korumak için, bir bardak suyun içerisine karbonat ilavesi yapın ve karbonatın suyun içerisinde erimesini sağlayın. Eriyen karbonatlı suyun içerisinde elinizi yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekletin.

İLGİLİ MAKALE  Tırnak kırılması neden olur? (Kaynak: izlehaber.com)

Elma sirkesi tırnaklarınızın sağlığını koruyor;

Tırnakların renginin açılması ve eski formuna kavuşması için bilhassa kullanılan yöntemler arasında elma sirkesi aynı zamanda tırnak kırılmalarının da önüne geçmektedir. Elma sirkesini tırnak sağlığını korumak için bir su bardağı ılık suyun içerisine bir miktar elma sirkesi ekleyin ve ellerinizi bu suyun içerisinde bekleterek tırnaklarınıza masaj yapın. Yaptığınız bu uygulama tırnağın güçlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda tırnak etlerinin yumuşamasını da sağlamaktadır.

Limon suyu;

Elma sirkesiyle aynı çalışma mekanizmasında olan limon suyu da tırnakların güçlenmesi için önemli faktörler arasında yer almaktadır. Tırnak yüzeyinde bulunan çatlak ve lekelerin tedavi edilmesinde de kullanılan limon suyu, tırnağın kısa süre içerisinde sağlığa kavuşmasını sağlamaktadır. Ilık suyun içerisine yarım limonun suyunu sıkın ve karıştırın. Ardından hazırladığınız bu limonlu suyun içerisinde ellerinizi bekletin. Bir miktar bekledikten sonra ellerinizi durulayın ve iyi bir nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin. Aynı zamanda limon kabuklarıyla tırnak yüzeyini ovalamanız lekelerin temizlenmesi için etkili yöntemler arasında yer almaktadır.

Zeytinyağı;

Saçların güçlü ve parlak olmasında en etkin rol oynayan zeytinyağı aynı zamanda tırnakların güçlenmesine de yardımcı olmaktadır. İçerisinde bulunan doğal bileşenler sayesinde, tırnağın sağlıklı bir forma dönüşmesini sağlayarak tırnak kırılmalarının da önüne geçmektedir.

Badem yağı;

İçeriğinde bolca A,B ve E vitaminleri barındıran badem yağı, tırnakların güçlenmesi için büyük bir veli nimettir. Tırnakların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olan badem yağı, tırnak kırılmalarının da önüne geçmektedir. Haftada 2 – 3 kez badem yağını tırnaklarınıza uygulayabilirsiniz.