Sağlıklı beslenme ile ilgili araştırmaları ve ani çıkışları ile gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, hayvansal yağların tüketimini sıklıkla tavsiye ediyor. Ancak hayvansal yağlar birçok kişiye göre ağır gelebiliyor. Fakat Prof. Dr. Canan Karatay’a göre uzun yaşamanın sırrı bu tür yağlarda gizli. Gelin hep birlikte Canan Karatay’ın dediklerini inceleyelim.

Kavurmayı kuyruk yağı ile yapın

Özellikle kurban bayramlarında tükettiğimiz kavurma ile ilgili konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, kavurmayı kuyruk yağı yememizi söylüyor. Anadolu’da kuyruk yapının bir gelenek olduğunu savunan Prof. Dr. Canan Karatay, Anadolu insanının kuyruk yağını eritip içtiklerini söyledi. Bu yüzden de çoğu anadolu insanının 95 yaşını gördüğünü belirten Canan Karatay, kavurmanın kuyruk yağı ile beraber yenmesinin oldukça önem arz ettiğini anlattı.

Domatesi mevsiminde tüketin

Domates

Prof. Dr. Canan Karatay, domatesin bir sebze değil de meyve olduğunu bu yüzden de domatesin içerisinde çok fazla şeker olduğunu vurguladı. Bu yüzden de domatesi mevsiminde tüketilmesi gerektiğini söyledi. Prof Dr. Canan Karatay domates hakkında şu sözleri de sarfetti, “Şimdi bir bahçeniz varsa domateslerin kızarmadığını göreceksiniz halen yeşil. Benim gibi yapacaksınız. Eylül ayında doğal bir domates bulup kendi domatesinizi kış için hazırlayacaksınız.” 

Haziran ve Temmuz aylarında tüketilen domates yüzünden, vücudumuzdaki ürik asit seviyesi artıyor. Bununla beraber de bu mevsimlerde tüketilen domates yüzünden vücudumuzdaki şeker oranı da artıyor. Eylül ayı gibi domates tüketilmesi gerektiğini savunan Prof. Dr. Canan Karatay, bununla beraber yeşil fasulyenin de yüksek miktarlarda şeker oranına sahip olduğunu vurguladı.

Mevsimi dışında sebze tüketmeyin

Prof. Dr. Canan Karatay, mevsimi dışında olan meyve ve sebzelerin tüketilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Özellikle domates üzerinden konuşan Canan Karatay, Eylül ayı domatesin mevsimidir diyerek bu ayların dışındaki domatesleri tüketmekten kaçmamız gerektiğini vurguladı. Çünkü mevsimi olmayan meyve ve sebzelerin ilaçla büyütüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, bu tür meyve ve sebzelerin kansere bile neden olabileceğine dikkat çekti.

Ambalajlı ürünler yaşam süresini kısaltıyor

Süt ve yumurta

Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle raf ömrü uzun olan süt ve yoğurtların aşırı sağlıksız olduğunun altını çizdi. Çünkü bu tür ambalajlı ürünlerin raf ömrünün uzatılabilmesi için organik olmayan kimyasal maddelerin kullanıldığını söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, bunlarla beraber enerji içeceklerinin de erken ölüme sebebiyet verdiğini anlattı.

İLGİLİ MAKALE  Canan Karatay uyardı. Alkolden bir farkı yok. Ciddi klinik problemlere yol açabilir

Kaya tuzu tüketin

Kaya tuzunun insan vücudu için önemli bir minerallere sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, “Kristal kaya tuzu doğal haliyle 84 minerali dengeli olarak barındırıyor. Kaya tuzu sağlık nedenidir. Çok önemli bir mineraldir. Saftır, işlem görmemiş, rafine olmamıştır sofra tuzu gibi. Hiçbir kimyasal içermez, hiçbir çevresel kirlenmeye maruz kalmamıştır. İnsan vücudunun bu dengeli ve doğal minerale çok ihtiyacı vardır. Bu nedenle tuz olmayan kaya tuzu, sağlığımız için gereklidir. Sağlıklı ve doğal beslenirsek, gıda takviyelerine hiçbir zaman ihtiyacımız olmaz. İnternetten kesinlikle bu ürünler satın alınmamalıdır. Enerji içecekleri erken ölüme sebep oluyor. Gazlı ve şekerli içeceklerden uzak durmalıyız” sözlerini dile getirdi.