Saç dökülmesi hemen hemen herkesin hayatında yaşadığı problemler arasında yer alırken, saç dökülmesi probleminin var olmasının pek çok nedeni bulunmaktadır. Duş esnasında yapılan yanlışlar, kişinin saç tipini bilmemesi saçların koparak dökülmesine yahut güçsüzleşmesine neden olmaktadır. Saçlarınızın sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayabilmek için bu hataları sakın yapmayın. İşte saçlara uygulanan yanlışlar…

Saç neden dökülür?

Saç pek çok neden dolayısıyla dökülebilmektedir. Saç dökülmesini tetikleyen durumların başında şüphesiz, saçlara yanlış yapılan uygulamalar gelmektedir. Saç dökülmesini tetikleyen durumların başında saçın sımsıkı arkadan toplanması yahut şekil verilmesi durumuyla saça uygunsuz davranılması saç köklerinin hassaslaşmasına neden olurken saç köklerinin kopmasına neden olmaktadır. Bu durum itibarıyla da saç güçlenemediği için büyük ölçüde dökülür ve saç dökülmesi problemi başlamış olur. Aynı zamanda saç dökülmesinin yaşanmasında ki en büyük durumların başında yanlış saç ürünlerinin kullanılması gelmektedir. Yanlış saç ürünleri kullanılması saçlarda dökülme problemlerinin oluşmasına neden olmaktadır. Bunların yanı sıra erkeklerde ergenlik sonrasında genetik faktörler dolayısıyla dökülme problemi oluşurken aynı zamanda kadınlarda tiroit hormonunun dengesizliği, doğum kontrol hapı, regli dönemi, menopoz gibi durumlarda saç dökülme problemleri yaşanabilmektedir.

Bu hataları saçınıza yapmayın

Saça uygulanan çeşitli hatalar sonucunda saç köklerinde büyük ölçüde hasarlanma ve güçsüzleşme meydana gelmektedir. Bu durum saçlarda büyük ölçüde dökülme probleminin yaşanmasına neden olurken kişinin önlem almaması durumunda kelliğe doğru evrilmesine ve saçlarını sağlıksız bir şekilde kaybetmesine neden olacaktır. Gün içerisinde yapılan bir takım hatalar saçlar üzerinde büyük ölçüde dökülme probleminin yaşanmasına neden olurken bu hataları mümkün mertebe hayatınızdan çıkarın;

  • Saçların dökülme problemlerinden bir tanesi saçların yıkanma sıklığıdır. Saçları sık sık yıkamak saç tellerinin güçsüzleşmesine neden olan durumların başında gelirken, saçlar kopma ve dökülme problemleriyle karşı karşıya kalmak sıklıkla rastlanılan durumlar arasında yer almaktadır. Saç köklerinizin sağlıklı bir şekilde kalmalarını sağlamak amacıyla saçlarınızı düzenli periyotlarda ve aşırıya kaçmadan yıkamanız çok daha sağlıklı olacak yöntemlerden ve alışkanlıklardan bir tanesidir.

  • Saçlarınızın sağlıklı ve bakımlı bir görünüm içerisinde olmasını sağlayabilmek adına saçlarınızın neme ihtiyacı olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Saçı nemsiz bırakmak saçların kurumasına ve kuruluk dolayısıyla dökülme problemiyle karşı karşıya kalmasına neden olurken, saçlarınızın ihtiyacı olan nemi ihtiyacı olduğu kadarıyla saçlarınıza vermeniz son derece önemlidir. İçeriği tamamıyla doğadan gelen yağları saçlarınızın uç kısımlarına sürerek saçlarınızı canlandırabilir ve saçlarınızın bakımlı aynı zamanda sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.
  • Çeşitli ilaçların yan etkisi olarak saçlarda dökülme problemi oluşturabilmektedir. Bu durum itibarıyla gelişigüzel ilaç kullanımından kesinlikle kaçınmanız gerekmektedir. Sadece saçlarda sınırlı kalmazken yanlış ilaç kullanımın pek çok zararı bulunurken, bilinçli ilaç kullanmaya özen göstermeniz son derece önemlidir.
  • Saçların gülü ve sağlıklı bir yapıda olmasına yardımcı olan durumların başında şüphesiz dengeli ve düzenli beslenme gelmektedir. Dengeli ve düzenli beslenmenin yanı sıra içeriği temiz ve makro, mikro besin değerleri açısından geniş beslenme düzeneğine sahip olmak saçların sağlıklı bir formda olmasına yardımcı olan durumların başında gelmektedir. Saçlarınızın sağlıklı bir durum içerisinde olmasını sağlamak için protein ağırlıklı gıdaları tüketmeyi ihmal etmemeli ve tükettiğiniz gıdaların farkına varmalısınız.
İLGİLİ MAKALE  Kepek nasıl geçer?

  • Sıkı at kuyruğu gibi toplama işlemleri saçların köklerine zarar vermesi saçların kısa süre içerisinde dökülmesine ve saçlarda çeşitli güçsüzlüklerin oluşmasına neden olacaktır. Saçlarınızın sağlıklı bir formda olmasını sağlamak amacıyla bu gıdaları düzenli olarak tüketmeyi ihmal etmeyin;
  • Balık
  • Yeşil yapraklı sebzeler
  • Kuru baklagiller
  • Tavuk ve hindi eti
  • Yağlı tohumlar
  • Yumurta
  •  Süt ve süt ürünleri