Günümüzde birçok ilişki, çiftlerden birinin yapmış olduğu bazı hatalı davranışlar yüzünden ilişkiler çabucak bitebiliyor. Bu yüzden de çiftleden bir tanesinin bile istemediği halde güzel gidecek ilişkiler, kısa sürede sonlanıyor. Ayrıca yapılan bazı hatalı davranışlar nedeni ile ilişkilerde büyük yaralar alınabilir. Bu yazımızda sizlere, sağlıklı bir ilişki yaşayabilmek için asla yapmamanız gereken bazı hatalı davranışları anlatacağız.

İlişkilerde asla yapılmaması gereken davranışlar nelerdir?

İlişki içerisinde olan iki kişiden biri, istemeden de olsa hatalı bir davranışta bulunabiliyor. Kendisine göre çok normal olabilen bu tür davranışlar, karşıdaki kişinin kendisinden soğumasına neden olabilir. Bu yüzden de bazı davranışları, eşinize ya da sevgilinize karşı asla yapmamanız gerekmektedir. Gelin hep birlikte eşinize ya da sevgilinize yapmamanız gereken davranışlardan bahsedelim.

Sevdiğim kıza nasıl açılırım?

Eski ilişkilerden söz etmek

Çiftlerin ayrılmasının en büyük nedenlerinden biri olan eski ilişkiler, dile gelince çiftlerin arası bozulabiliyor. Özellikle bir tartışma anında bu tür konuların ortaya çıkamsı, belki düzelebilecek bir sorunun tamamiyle kontrolden çıkmasına neden olabilir. Normal anlarda da bu tür konuları açmamanız gerekiyor. Normal anlarda bu konuyu açmak, anlık olarak bir tartışma yaratmasa da ilerleyen dönemlerde bu konunun sizin yüzünüze vurulmasına neden olabilir. Ayrıca karşı tarafın sizden soğumasına da neden olabilir. Bu yüzden hangi durumda olursanız olun, kesinlikle eski ilişkilerinizden söz etmemelisiniz.

Gereksiz fazla kıskançlık

İnsan sevdiğini kesinlikle kıskanır. Ancak kıskançlık, bir ilişkinin sonunu getirebilmektedir. Çünkü gereksiz kıskançlık nedeni ile çiftlerin arasında çok fazla tartışma çıkmaya başlıyor. Aynı şekilde bu kıskançlıklar nedeni ile kavgalar büyüyebiliyor. Bu yüzden ne kadar kıskanırsanız kıskanın, ilk başta sağlıklı bir şekilde düşünmeniz gerekiyor. Erkek arkadaşınızın kadın bir arkadaşı olması, çok normal bir durum. Aynı şekilde kız arkadaşınızın normal erkek bir arkadaşı olması olası bir durum. Çünkü insanlar sosyal bir varlıktır. Bu yüzden de çevrelerinde her cinsten insanlar var olabilir. Bu durumu elbette kıskanabilirsiniz. Ancak öncelikle bir düşünün. Bu kişinin ilişkinize zarar verebilecek bir davranışı ya da söylemi oluyor mu diye. Eğer düşündükten sonra bu tür sorunlar görmüyorsanız, siz de söz konusu kişi ile arkadaş olabilirsiniz. Bunlara ek olarak, kıskançlık sadece üçüncü kişilerden kaynaklanmıyor. karşınızdaki kişinin bir özelliği ya da sahip olduğu bir şeyi de kıskanmayıp, onun adına mutlu olabilmeniz lazım.

İLGİLİ MAKALE  Sevgililerine en sadık burçlar belli oldu. Bu burçlarda olan partnerinizi gözünüz kapalı güvenebilirsiniz

Karşıdaki kişiyi kısıtlama

Günümüz ilişkilerinin bitmesinin en temel sebeplerinden biri olan kısıtlama, ikili ilişkilerin en büyük düşmanıdır. Çünkü karşıdaki kişiyi kısıtlamak, o kişinin sizden çabucak soğumasını sağlar. Bununla birlikte bir kişiyi kısıtlamak, o kişinin size karşı gelmesi ile bağların kapamasına neden olacaktır. Tabii ki partnerinizin bazı şeyleri yapmasını istemeyebilirsiniz. Ancak o kişi bu hareketlerden hoşlanıyorsa, durup öncelikle düşünün. Eğer bu tür eylemlerin ilişki için herhangi bir zeval vermeyeceği düşüncesine girerseniz, neden partnerinizi kısıtlayasınız ki? Bir ilişkide öncelikle kız arkadaşınıza ya da erkek arkadaşınıza güvenmeniz gerekiyor. Bu güvenin sağlanmasının ardından da ilişki zaten düzgün ve sağlıklı bir şekilde ilerleyecektir. İlişkide bir tarafın diğerini kısıtlaması, güvensizlik göstergesidir. Kısıtlanan kişi de kendisine güvenilmediğini düşünmeye başladığında, ilişki zarar görmeye başlıyor. Bu yüzden eğer karşınızdaki kişiye güvenmiyorsanız, ilişkiyi uzamdan bitirin. Ancak güveniyorsanız, ilişki içerisinde olduğunuz insanı kesinlikle bir kafes içerisine almayın.