Eğer cildinizin ve saçlarınızın daha sağlıklı olmasını istiyorsanız, vücudunuza almış olduğunuz keratin miktarına önem vermeli ve keratin içeren besinleri tüketmelisiniz. Saçların ve cildin temel yapı taşlarından biri olan keratin. Saçların ve cildin daha sağlıklı olması için vücuda düzenli bir şekilde alınması gerekiyor. Ek olarak tırnak sağlığı için de keratin içeren besinleri tüketmek oldukça önemli. Güzellik uzmanları cilt, saç ve tırnakların daha güzel gözükebilmesi için sürekli olarak keratin içermekte olan besinlerin tüketilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Bu yazımızda sizlere, bol miktarda keratin içeren besinlerin hangiler olduğunu anlattık.

Hangi gıdalarda keratin var?

Keratin içeren besinleri tüketmek oldukça önemli. Çünkü keratin almak saç ve cilt sağlığının daha iyi olmasını sağlayacaktır. Özlelikle cildimiz için önemli olan keratin, cildin daha genç görünmesini sağlıyor. Keratin içeren besinler tüketmek, cildin elastikiyetini arttıracak ve yaşlılık belirtilerinden olan kırışıklık ve sarkmaların önüne geçecek. Aynı şekilde saçlar için de ayrıca önemli olan keratin, saçlardaki koparak dökülmeler ve sağlıksız görünümün önüne geçecektir. Tırnak kırılması sorunu bile çözebilen keratin, bir bakıma güzelliğimizi ön plana çıkaran detaylardan biri. Gelin hep birlikte keratin içeren gıdaların hangileri olduğunu öğrenelim.

Brokoli

Brokoli, güçlü antioksidanlar içermektedir. Bu sayede de vücuttaki toksik maddelerin atılabilmesini sağlayan brokoli, aynı zamanda lifli bir sebze olduğu için sindirim sistemini hızlandırmaktadır. Sindirim sisteminin hızlanması ise metabolizma hızında önemli bir artış sağlar. Ek olarak ise brokoli, yüksek miktarda keratin içermektedir. Eğer genç görünmek ve saçlarınızın daha sağlıklı olmasını istiyorsanız, kesinlikle keratin tüketimine önem vermeniz gerekmektedir. Bunu da brokoli tüketerek sağlayabilirsiniz.

Süt ve süt ürünleri

Süt ve süt ürünleri hayatımızı devam ettirebilmemiz için oldukça önemli. Özellikle kalsiyum bakımından müthiş zengin olan süt, kemik ve kas sağlığı açısından faydalı bir besin grubudur. Bununla birlikte sindirim sisteminin de daha hızlı çalışabilmesini sağlayan süt, bununla beraber kabızlık gibi bazı sindirim sistemi sorunlarının da önüne geçecektir. Süt, aynı zamanda keratin içeren bir besindir. Fakat laktozlu olduğu için deriyi kalınlaştırmaktadır. Eğer keratin alımını süt ve süt ürünleri ile sağlamak istiyorsanız, laktozsuz süt ürünlerini tercih etmeniz çok daha mantıklı bir seçenek olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Keratin bakımının zararları nelerdir?

Balık

Özellikle sağlıklı yağ asitleri açısından oldukça zengin olan balık, yüksek miktarda omega 3 barındırmaktadır. Düzenli bir şekilde balık tüketmek, beyin sağlığı açısından oldukça faydalı olacaktır. Ayrıca uzmanlar tarafından yapılan bir araştırmaya göre, balık ve diğer deniz ürünlerini tüketmenin bilişsel aktiviteleri desteklediği kanıtlanmış. Ayrıca birçok farklı sinir sistemi hastalığını da engellenebilmesini sağlayan balık, keratin açısından da oldukça zengindir. Balık içerisinde yer alan sağlıklı yağlar, saçlarınızın ve cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. Bununla birlikte keratin içeren balık, ciltteki yaşlılık belirtilerini ortadan kaldıracak. Bu yüzden de uzmanlar, haftada en az 2 gün boyunca balık tüketilmesi gerektiğini savunuyor. Bununla birlikte balıkta yer alan sağlıklı yağ asitleri metabolizmayı hızlandırdığı için, balık tüketmek kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır.