Son dönemlerde sıklıkla karşımıza çıkan uygulamaların başında şüphesiz keratin bakımları gelmektedir. Saçın çok daha güzel ve bakımlı bir görünümde olması iddiasıyla uygulanan keratin bakımını hemen hemen her kadın hayatında mutlaka bir kere yaptırmışken, haberimizin bu bölümünde keratin bakımının zararlarını inceleyeceğiz. İşte keratin bakımının tüm zararları…

Keratin bakımı nedir?

Keratin bakımı, saçın canlı ve pürüzsüz bir görünümde olması amacıyla saça uygulanan bir çeşit vitamin takviyesidir. Saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olduğu söylenilen ve saça verilen proteinler sayesinde son derece sağlıklı bir uygulama olduğu söylenilen keratin bakımı, yıpranmış ve kuru saçların canlanması amacıyla uygulanmaktadır.

Keratin bakımı nasıl yapılır?

Keratin bakımı, özel bir takım ürünlerin saça uygun sıra ve yöntemlerle uygulanmasıyla olmaktadır. Bu noktada keratin bakımını evde kendi başına yapan pek çok kişi bulunurken, keratin bakımını uzman bir kuaför ya da güzellik uzmanı tarafından yapılması çok daha sağlıklı bir uygulama olacaktır. Tamamıyla saç köklerine eriştiği ve saç ph dengesi üzerinde çeşitli değişimlerin oluşmasına neden olduğu için keratin bakımını kuaför yönetiminde yaptırtmak çok daha doğru bir hareket olacaktır.

Keratin bakımının zararı var mıdır?

Keratin saç bakımının içeriğinde yer alan kimyasal bileşenler ve keratin bakımının keskin kokusu dolayısıyla kansarojen etkiyi içerisinde barındırmaktadır. Keratin bakımı yaparken, uzun süre kapalı bir alanda keratin bakımını solumak kişinin sağlığı açısından büyük ölçüde tehdit unsuru oluşturan bir durum olurken, keratin saç bakımı yapılırken tüm önlemlerin alınması son derece önemlidir. Keratin bakımı yapılırken yeterli önlemlerin alınmaması kişide çeşitli solunum yolu sıkıntılarının oluşmasına neden olurken, keratin bakımının kesinlikle havadar ve oksijenin bol olduğu yerlerde yapılması gerekmektedir.

Keratin saç bakımının saça olan etkileri nelerdir?

Keratin esasında saçın doğasında bulunan bir protein kaynağıdır. Keratin proteini saçın dışında aynı zamanda saç ve tırnakların sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Her saç telinde bulunan protein kaynağı olan keratin saçın doğasının korunmasına da yardımcı olmaktadır. Saçların sağlıklı, pürüzsüz ve canlı bir görünümde olmasına yardımcı olan keratin saçların bakımlı bir görünümde olmasına yardımcı olmaktadır. Bilhassa ilerleyen yaş problemi dolayısıyla saçların ihtiyaçları büyük ölçüde değişmektedir. Bu ihtiyaçları düzenli ve yeterli miktarda karşılamak saç açısından son derece önemli olan bir unsur olurken, saçlarınızın uzun yıllar sağlıklı kalmasını sağlayabilmek için ihtiyacı olan etmenleri saçınıza vermeyi kesinlikle ihmal etmeyin. Keratin bakımının saça olan faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

İLGİLİ MAKALE  Bu yöntemler saçı anında uzatıyor!

  • Keratin bakımı saçların sağlıklı ve güzel bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır.
  • Bilhassa ince telli saçlar için çok daha sağlıklı bir formül olan keratin bakımı, ince telli saçlarda meydana gelen kopma problemine karşı dayanıklılık sağlarken saçların sağlıklı ir formülde olmasına yardımcı olmaktadır.
  • Keratin bakımı bilhassa, boyama işleminden sonra saçta meydana gelen çeşitli hasarların onarılmasına yardımcı olmaktadır. Saçların çok daha sağlıklı ve bakımlı bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olmak için saçlarınıza keratin bakımı yapmak doğru bir seçim olabilir.
  • Keratin bakımının yapılmasının ardından saçlarınız çok daha canlı ve parlak bir görünüm içerisinde olacaktır.

  • Keratin bakımının ardından saçlarınıza dilediğiniz gibi bakımda bulunmanız son derece mümkündür. Saçlarınıza dilediğiniz gibi kolaylıkla şekil verebilirsiniz.
  • Keratin bakımı saçların ipeksi ve yumuşak bir görünümde olmasına yardımcı olmaktadır.
  • Saçların düzleşmesine yardımcı olan keratin bakımı sonrasında kişinin herhangi bir şekilde düzleştirme ya da fön çektirme durumu bulunmamaktadır.
  • Keratin bakımı sonrasında saçlarda hızlı bir uzama durumu görülmektedir.