Limon, Türk mutfağının hemen hemen her yemeğinde kullanılan bir gıdadır. Bununla brilikte limonun her yeri farklı fayda sağlıyor. Uzmanaların son yaptığı araştırmalara göre, limonun çok önemli bir faydası keşfedildi. Kanser ve şeker hastalığı gibi birçok hastalığın şifası olan bu bitki, aynı zamanda bağırsak kurtlarının kökünü kazımakta bir numara. Bu yazımızda sizlere, dondurulmuş limonun mucizelerinden bahsedeceğiz.

Dondurulmuş limonun faydaları nelerdir?

DOndurulmuş limon, birçok farklı rahatsızlığın tedavisinde kullanılabilir. Özellikle kanser ve şeker gibi hastalıkların şifası olan dondurulmuş limon, aynı zamanda bağırsak kurtlarından kurtulmanızda büyük rol oynamaktadır. Genellikle limon kabukları dondurulup, tüketilmektedir. Dondurulmuş limon kabukları, bağışıklık sisteminin güçlenmesini destekliyor. Bununla beraber kolesterol seviyesini dengeleyen bu mucizevi gıda, aynı zamanda içeriğindeki antioksidan maddeler yardımı ile vücutta bulunan toksin maddelerden kurtulmanızı sağlayacaktır.

Limon kabuğu içerisinde A,B6, C ve E vitaminleri yer almaktadır. Aynı zamanda limon kabuğunda demir ve çinko da bol miktarda bulunuyor. Bunlara ek olarak lif ve protein zengini olan limon kabuğu, özellikle sporcular için biçilmiş kaftan. Çünkü lifli ve proteinli yapısı sayesinde hem kilo alımı engelleniyor hem de kas kütlesinin gelişimi destekleniyor. Yapılan bir çalışmada limon kabuklarının kanser hücreleri ile savaştıkları gözlemlenmiştir. Aynı zamanda limon kabuğu, vücuttaki ödemlerin atılmasını sağlıyor.

Limon nasıl dondurulur?

bahsedilen bütün bu besin maddeleri limonun kabuğunda bulunmaktadır. Bu yüzden de limon kabuğu, dondurulduğu zaman çok daha etikli olabiliyor. Ancak limon kabuğunu dondururken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Limon kabuğunu dondurmak için şu adımları takip edebilirsiniz.

  • İlk önce limonlarınızı güzel bir şekilde yıkayın.
  • Ardından da limonu su dolu bir kavanozun içerisine atın.
  • Kavanozun içerisine elma sirkesi dökün. Bu sayede limonun güzel bir şekilde dezenfekte olmasını sağlayacaksınız.
  • Bu şekilde yaklaşık 1 gece kadar bekletin.
  • Beklettikten sonra ise limonunuzu tekrardan yıkayın ve dondurucuya yerleştirin.
  • Donmuş limon kabuklarını rendeleyip, istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

Donmuş limon kabuğu nerelerde kullanılabilir?

Dondurulmuş olan limon kabukları, hemen hemen her yerde kullanılabilir. İçeceklerinize aroma vermek için ya da soslarınızı tatlandırmak için dondurulmuş limon rendesi kullanabilirsiniz. Bununla birlikte dondurulmuş limon kabuğu rendelerini, salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Limon kabuklarının içerisinde bol miktarda pektin maddesi ve C vitamini bulunmaktadır. Bunlar, kanser hücrelerinin gelişimini ve üremesini engellemektedir. Aynı şekilde kolesterolün de dengelenmesinde etkili olan limon kabuğu, evde hazırlamış olduğunuz doğal cilt bakım ürünlerinde de kullanılabilir.

İLGİLİ MAKALE  Yağ oranları sıfır olan besinler

Dondurulmuş limonun yan etkisi var mı?

Dondurulmuş limon kabuğu, birçok hastalığın şifası olarak bilinmektedir. Bununla beraber spesifik bir hastalığı bulunmayan kişiler, dondurulmuş limon kabuklarını istedikleri gibi tüketebilmektedir. Ancak limonun asidik yapısı nedeni ile düzenli ve dengeli bir şekilde tüketilmesi gerekiyor. Çok fazla limon kabuğu tüketimi, mide rahatsızlıklarının baş göstermesine sebep olabilmektedir. Ayrıca limon kabuklarını cilt bakımı için kullanacaksanız, belirli ölçeklerde kullanmanızı öneriyoruz. Hassas cilde sahip olan kişiler, limonun içeriğindekiler nedeni ile ciltlerinde kızarmalar yaşayabilir. Ancak düzenli ve dengeli bir şekilde cilt bakım ürünlerinde limon kabuğu kullanırsanız, sivilce ve siyah nokta gibi cilt sorunlarından da kurtulabilirsiniz.