Kadın erkek fark etmeksizin temizlik yapmayı seven kişilerin en sık kullandığı ürünlerin başında gelen çamaşır suyu, yüzeyin derinlemesine temiz olmasını sağlamaktadır. Temizlikte çamaşır suyunu kullanmadan yapamayanların bazı durumlarda yaşadıkları bazı kötü durumlar bulunmaktadır. Bu durumun başında da elbette çamaşır suyunun ağartıcı özelliği geliyor. Sadece şurayı ovalayacağım denilerek girişilen çamaşır suyunun üzerinize sıçraması en sevdiğiniz kıyafetlerinizin ya da eşyalarınızın renginin değişmesine neden oluyor. Kıyafete bulaşan çamaşır suyunun nasıl çıkarılacağı merak edilen konular arasında yer alırken, haberimizin detayında tüm sorularınızın cevabınızı bulabilirsiniz. İşte kıyafete bulaşan çamaşır suyunun temizleme yöntemleri

Kıyafete bulaşan çamaşır suyu lekesinden nasıl geçer?

Kullanımı oldukça kolay ve etkili olan çamaşır suyu yüzeylerin derinlemesine temizlenmesini sağlarken ağartıcı özelliği sayesinde bazı durumlar kıyafet kazalarının oluşmasına sebebiyet verebiliyor. Sıklıkla karşılaşılan ve oldukça kötü bir durum olan çamaşır suyunun değdiği kıyafeti, değerlendirmek ya da çamaşır suyu lekesini yok etmek için hangi yöntemlerin uygulanmasını gerektiğini sizler için derledik. En sevdiğiniz kıyafetinizin üzerine sıçrayan çamaşır suyu lekesini temizlemek için bu yöntemleri uygulayabilirsiniz;

  • Çamaşır suyu lekesini kıyafetin üzerinden tamamıyla temizlemek çok mümkün olmayacağı için, kıyafetinize değen çamaşır suyu lekesini çeşitli yöntemler ile kapatmayı tercih edebilirsiniz. Çamaşır suyu lekesini kıyafet üzerinden kapatmak istiyorsanız kıyafetin üzerini boyamayı tercih edebilirsiniz. Çamaşır suyu değen bölgeye, uygun renkte boyamak çamaşır suyu lekesinin kamufle olmasını sağlarken, kıyafetinizi tekrar kullanma imkanını kendinize sağlamış olursunuz. Bu noktada uygun renk tonunda kumaş boyasını edinmeniz bir miktar zor olsa dahi, gereken uygulamayı yaptığınız zaman sevdiğiniz kıyafetinizi tekrar kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

  • Kıyafetinizin üzerinde bulunan çamaşır suyu lekesini kapatmak için, lekenin olduğu bölgeye yama yapmayı tercih edebilirsiniz. El işi ve hobi mağazalarında satılan arma ya da çıkartmaları lekenin olduğu bölgeye dikmek, yüzeyin kapatılmasını sağlarken kıyafetinize yeni bir hava katmış olur. Bu yöntem aynı zamanda diğer eskiyen parçalarınızı tekrar hayata kazandırmak amacıyla da kullanabilirsiniz.
  • Kıyafetinize bulaşan çamaşır suyu lekesini yok etmek için, uygun konumdaki lekeyi kesmeyi deneyebilirsiniz. Lekenin olduğu bölüm uç kısımdaysa, lekeyi kesebilir ve çamaşır suyu lekesinden ivedilikle kurtulmuş olursunuz. Bu yöntemi uzun kıyafetlerinizde kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda t-shirtlerinizde de kullanabilirsiniz. Uygun kesim darbeleri kullanarak çamaşır suyunun olduğu bölgeyi keserken, giydiğiniz t-shirtünüzün de farklı bir havada olmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntemler sayesinde yeni kıyafetler almış gibi farklı tarzdaki parçalara sahip olabilirsiniz.
  • Çamaşır suyu lekesinin kıyafetinizin en can alıcı noktasına değdiyse ve artık herhangi bir işlemin onu değiştiremeyeceğini düşünüyorsanız o noktada çok daha fazla çamaşır suyuna ihtiyacınız olduğunu söylememizde fayda var. Uygun bir kabın içerisine çamaşır suyu lekesi olan kıyafetinizi alın ve üzerine bolca çamaşır suyu dökün. Çamaşır suyunu döktükten sonra zevkinize göre aldığınız sprey boyaları kıyafetinizin üzerine püskürtün ve kıyafetinizde yeni renk, desenler yaratın. Bu yöntem sayesinde kendi hayal gücünüze uygun tasarımlar yapabilir, kendi el işçiliğinizi konuşturabilirsiniz.
İLGİLİ MAKALE  Sofrada zeytinyağını masa örtüsüne mi döktünüz? İşte zeytinyağı lekesine çözüm (Kaynak: soru.com.tr)

Yukarıda yer alan yöntemlerden herhangi birini kullanmanız, en sevdiğiniz kıyafetinizi tekrar kullanmanıza ve belki de eskisinden çok daha fazla sevmenize sebep olacaktır. Kıyafetinize çamaşır suyunun değmesinin ardından endişe kapılmayın ilk olarak o anın şokunu üzerinizden atın ve bundan sonraki süreçte nasıl bir tasarım istediğinizi düşünün. Gereken düşünme operasyonunu gerçekleştirdikten sonra yukarıda yer alan uygulamalardan bir tanesini seçin ve güvenle gereken uygulamayı tamamlayın. Unutmayın ki hayat geri dönüşümle çok daha güzel ve verimli bir hale bürünecek.

Video: Çamaşır suyu lekesi sorunu 🤔 Ne yapmalı | Kumaş boyama | Rengi solan kıyafeti yenileme | Kumaş boya