Çamaşır suyu mükemmel bir temizlik ürünlerinin başında gelir. Renkli kıyafetlerde veya halılarda leke bırakabilir. Halıların rengi ve dokusu çok önemlidir. Bazı halılarda leke bırakmaz. Fakat ürünlerinize dikkat etmekte fayda vardır. Çoğu kişi çamaşır suyu lekesinin çıkmayacağını savunurken bazı yöntemlerle çamaşır suyu lekesinden kurtulmak mümkündür. Çamaşır suyu mikroplarla ve bakterilerle kolayca baş eden bir temizlik ürünüdür. Temizlik düşkünü bayanların evlerinde, işyerlerinde kullandıkları temizlik ürünüdür. İçerisinde ki maddelerden dolayı çok kuvvetli olmasından kullanırken ellere ve yüze değmemesi için dikkat etmek gerekir. Kolaylıkla mikroplardan baş eden bir üründür.

Halıdan Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

Bayanlar ve erkekler temizlik yaptıklarında çamaşır suyu kullandıklarında bir yerlere sıçradığında oldukça tedirgin olurlar. Ve çamaşır suyunun çıkmayacağından oldukça korkarlar. Fakat bu lekeden kurtulma şansı oldukça yüksektir. Yanlışlıkla halıya dökülen çamaşır suyunu temizlemek mümkündür.

Halıya dökülen çamaşır suyunu şu şekilde kaybedile bilinir;

  • Metil alkol ve pamuk temin etmek,
  • Bir kabın içerisine metil alkol doldurulur,
  • Pamuğu metil alkolün içerisine batırarak, çamaşır suyu olan halının üzerine bırakılır.
  • Halı bu şekilde bir gece bekletilir.

Metil alkolü halıya bu şekilde uygulandığınızda yani sırasıyla uyguladığınızda halınızda ki çamaşır suyu lekesinin kolaylıkla çıkacağını göreceksiniz. Tedirgin olduğunuz durumlarda çıkmayacağını düşündüğünüz tüm eşyalarda metil alkolü kullanmanız mümkündür. İçiniz rahat bir şekilde temizlik yapabilirsiniz.

Halıya Dökülen Çamaşır Suyu Lekesini Kolonya Çıkarır Mı?

Halıya dökülen çamaşır suyu halının renginde açma yapar. Bu açmadan kurtulmak için kişiler oldukça merak ederler. Halılarının eski haline dönmesini isterler. Halıya dökülen çamaşır suyu lekesini kolonya yardımıyla silince eski haline döndürmek mümkündür. Bir pamuğa kolonya dökerek lekeye uygulanır. Ve bir gece bekletilir. Sonra kuru bir bez yardımıyla silinir.

Çamaşır Suyu İle Halı Yıkanır Mı?

Çamaşır suyu ile halı yıkamak mümkündür. Fakat bazı halılarda dökülen lekeyi bile sildiğinizde halının renginde açılma görülür. Bunun için halınızı iyi bilmeniz gerekir. Fakat halı şampuanı ile çamaşır suyunu karıştırıp halınızı yıkamanız mümkündür. Direk çamaşır suyuyla buluşmamış olur. Karıştırıldığı için halıda renk açımına sebep olmaz. Mikroplardan ve bakterilerden korunmak için çamaşır suyunu kullanmak mümkündür. Dökülen yerden nasıl çıkarılacağını bildikten sonra gönül rahatlığıyla kullanılabilecek bir temizlik ürünüdür. En çok tercih edilen temizlik ürünü olduğu için çok merak edilen konular arasında geliyor.

İLGİLİ MAKALE  Saç boyasını elden çıkarma yöntemleri

Halıya Dökülen Çay Lekesini Çamaşır Suyu İle Çıkarmak Mümkün Müdür?

Hijyeni ve temizliği seven tüm kadınların merak ettikleri konular arasında dökülen çamaşır suyundan nasıl kurtulurum geliyor. Eğer halıya çay döküldü ise ve o lekeden kurtulmak isteniliyorsa çamaşır suyunu su ile açarak kurtulmak mümkündür. Fakat direk halıya çamaşır suyu uygulanılırsa bazı halıların renginde açılma görülür. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için çamaşır suyunu su ile açıp halıya uygulandığında lekeden kurtulmak mümkündür. Ayrıca dökülen çayı ilk önce temiz bir bez yardımıyla halıdan arındırmak gerekir. Sonra çamaşır suyunu su ile açtıktan sonra uygulandığında, gözle görülür bir şekilde temizlendiğini göreceksiniz. Çamaşır suyu temizliği görüldüğü gibi oldukça kolay ve pratiktir. Doğru bilgileri bilip uyguladıktan sonra hiçbir sorun ve problem kalmaz.

Halıya Dökülen Çamaşır Suyu Lekesini Karbonat Çıkarır Mı?

Herkesin korkulan rüyalarından biri dökülen çamaşır suyu lekesini nasıl çıkarabilirim. Çamaşır suyu lekesini çıkarmak oldukça kolaydır. Denildiği gibi doğru yöntemlerle çıkarmak oldukça kolaydır. Yanlış bir teknik uygulandığında dökülen çamaşır suyu dağılabilir. Ve çıkarmakta güçlük çekilebilir. Bunun için doğru yöntemleri bilmek gerekir. Halıya çamaşır suyu döküldü ise veya sıçradıysa karbonata su ekleyerek macun kıvamına getirilir. Sonra çamaşır suyu bulaşan yere sürülür ve yarım saat bekletilir. Karbonat bölgede kuruduktan sonra bir diş fırçası yardımıyla çamaşır suyu dökülen yer çitilenir. Sonra temiz bir bez yardımıyla silinir. Çamaşır suyu dökülen halıdan karbonat yardımıyla kurtulmuş olunacaktır.

Çamaşır Suyu Halıyı Sarartır Mı?

Çamaşır suyunun içerisinde sodyum hipoklorit denilen bir kimyasal vardır. Bundan dolayı çamaşır suyu dökülen yerde renk açma özelliğine sahiptir. Beyaz kıyafetlere kullanıldığında renk açtığı için sıkıntı olmaz. Fakat halıya direk döküldüğünde veya renkli bir kıyafete sıçradığında renkte açma görülür. Dökülen halıyı veya kıyafeti metil alkol yardımıyla çıkarmak mümkündür. Genellikle çamaşır suyu kullanıldığında oldukça dikkat etmek gerekir.

Halıya Dökülen Çamaşır Suyu Nasıl Kamufle Edilir?

Halıya dökülen çamaşır suyu lekesini çıkarmakta zorlandı iseniz rengini kamufle etmek mümkündür. Küçük lekeler için satılan halı onarım kiti kullanılabilir. Talimata uygun bir şekilde kullanıldığında çamaşır suyu lekesinden hiçbir iz kalmayacaktır. Ayrıca kumaş kalemi de uygulanarak lekeden kurtulana bilinir. Halıya örgü yönünde sürerek açılmış olan kısmı kapatmak mümkün olur.

İLGİLİ MAKALE  Sofrada zeytinyağını masa örtüsüne mi döktünüz? İşte zeytinyağı lekesine çözüm (Kaynak: soru.com.tr)

Video: Çamaşır suyu lekesi sorunu. Ne yapmalı | Kumaş boyama | Rengi solan kıyafeti yenileme | Kumaş boya

Bulaşık Makinesi Deterjanı Çamaşır Suyu Lekesini Çıkarır Mı?

Çamaşır suyu zor çıkan bir üründür. Döküldüğü an müdahale edilirse renkte açılma olmaz. Dökülen yere hemen bir bez yardımıyla silinir. Sonra suyun içerisine bulaşık makinesi deterjanı konularak silinir. Böylece lekeden kurtulmuş olunur.