Duvarda meydana gelen küf problemleri hemen hemen herkesin en muzdarip olduğu konulardan bir tanesidir. Temizliği bir hayli zor olan duvarda bulunan küf lekelerini temizleme noktasında ciddi noktalara dikkat etmek gerekirken, uygun temizleme yöntemlerinin uygulanması durumunda duvarda bulunan küf lekelerini temizlemek için bu hususlara önem verin. İşte duvarda bulunan küf lekelerini temizlemenin en pratik yöntemleri…

Duvarda küf neden oluşur?

Hayatımızı büyük ölçüde içerisinde geçirdiğimiz yaşam alanlarından bir tanesi olan evlerimiz ya da ofislerimizin içerisinde meydana gelen küflenme problemi kişinin hayatını ve sağlığını büyük ölçüde tehdit altına alan unsurların başında gelmektedir. Duvardaki küflerin oluşmasındaki en büyük nedenlerden bir tanesi şüphesiz ortamın rutubetli ve havasız olmasından kaynaklanmaktadır. Rutubetli ve hava almayan ortamda herhangi bir hava sirkülasyonunun olmaması ortamın küflenmesine ve duvarların sağlığı tehdit altına alacak bir durumda olmasına neden olmaktadır. Duvarda küf problemi aynı zamanda estetik olarak da son derece kötü bir görünüm oluşmasına neden olmaktadır. Pis ve kirli bir görünüm içerisinde olunmasına neden olan küf probleminin önüne geçmek ve ortamın çok daha ferah bir durumda olmasını sağlamak amacıyla evinizi ve ofisinizi havalandırmayı kesinlikle ihmal etmeyin.

Duvarda bulunan küf lekeleri nasıl temizlenir?

Duvarda bulunan küfü temizlemeden evvel, küf probleminin nüksetmemesi için problemin kaynağının bulunması gerekmektedir. Problemin kaynağının bulunmaması durumunda, duvardaki küfü temizledikten kısa bir süre sonra duvarda yine aynı problemler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Problemin sebebini öğrendikten sonra, duvarda bulunan küf lekelerini temizlemek için şu adımları izleyebilirsiniz;

1-Klorlu ılık su

Duvarınızda bulunan klorlu suyu temizlemek için uygulamanız gereken yöntemlerden ilki şüphesiz klorlu sudur. Klorlu su içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde duvarda bulunan küfün direkt olarak temizlenmesine ve sağlıksız görüntünün ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Klorlu su ile duvarınızda bulunan küfü temizlemek için uygun bir kabın içerisine 1 çay kaşığı klorlu ağartıcı akabinde de 1 bardak ılık suyu ilave edin. İki malzemeyi birbirine ilave ettikten sonra kloru suyun içerisinde çözeltin. Çözeltme işleminin hemen ardından hazırladığınız karışımı uygun bir sprey şişesinin içerisine ilave edin ve küf problemi olan duvara püskürterek duvarınızın temizliğini kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Duvarda bulunan küfü temizlemek için, hazırladığınız klorlu suyu beyaz bir bez yardımıyla temizlemeniz, duvardaki küf lekesinin çok daha kısa süre içerisinde çıkmasına yardımcı olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Banyodaki çıkmayan lekelerden kurtulmak için sihirli formüller (Kaynak: soru.com.tr)

2- Her derde deva sirkeli su

Temizlik ve sağlık denildiğinde en çok tercih edilen maddelerden bir tanesi şüphesiz sirkeli sudur. Sirke içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde küfe direkt olarak nüfuz ederken, mevcut olan küf lekesinin oldukça kısa süre içerisinde temizlenmesine ve duvarın çok daha temiz, sağlıklı bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır. Sirkeli suyu hazırlamak için 1 fincan sirkeli suyu uygun kabın içerisine ilave edin ve akabinde üzerine bir miktar ılık su ilavesinde bulunan akabinde beyaz temiz bir bez yardımıyla, duvarınızda bulunan küfü temizlemeye başlayabilirsiniz. Sirkeli su duvarda bulunan tüm küf problemini oldukça kısa süre içerisinde temizleyecek ve duvarın güzel bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır.

3- Limon suyu ve tuz karışımı efsanesi

Limon suyu ve tuzun karıştırılmasından elde edilen kür, duvarda bulunan tüm küf lekesini anında temizlemeye ve duvarın oldukça güzel bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır. Limon suyu ve tuz yöntemi aynı zamanda kıyafetlerinizde bulunan küf problemini yok etmek için de bir numaralı yöntemlerden bir tanesidir. İki malzemeyi karıştırdıktan sonra küf probleminin olduğu bölgeye uygulayın ve tüm küflerden anında kurtulun.

Video: Duvardan küf ve rutubet lekesi nasıl temizlenir? | Cleanipedia