Banyomuzda birçok leke meydana geliyor. Genellikle bu lekeler küvette meydana geliyor. Küvetlerde oluşan bu su lekelerinden kurtulmak oldukça zor olmaktadır. Bu lekeleri silememek de sinir bozucu bir durum olabilmekte. Aynı zamanda sıcak su ile duş aldığımız için banyolar oldukça rutubetli olabilmekte. Bu yazımızda sizlere banyoda oluşan lekelerden nasıl kurtulabileceğinizi anlattık.

Banyodaki lekelerden kurtulma yolları

Banyonun birçok yerinde leke meydana gelebilmektedir. Bu lekeler en çok duş perdesinin arka tarafında kalan duvarlarada meydana gelmektedir. Özellikle bazı banyo bölgelerinde yosun oluşturacak bakteriler birikmektedir. Bu bakterileri yok etmek ve banyonuzun tertemiz görünmesini sağlayacak yegane yöntemler bulunmaktadır. Gelin hep birlikte bu yöntemleri inceleyelim.

Limon suyu ve karbonat

Limon suyu ve karbonat, temizlik konusunda oldukça etkili bir ikili olabilir. Bununla birlikte bu iki malzeme ile banyo duvarları ve küvetlerde oluşan su ve sabun lekelerinden kolayca kurtulabilirsiniz. Bunun için ilk önce uygun bir karıştırma kabı içerisine 1 yemek kaşığı karbonat dökün. Ardından karıştırma kabınıza 1 su bardağı kadar da limon suyu koyun. Malzemeleri güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra ise bu karışımın bir kısmını temizlik bezinize dökün. Daha sonra ise bu bez ile küvetlerde oluşan su ve sabun lekelerini hafifçe ovalayarak temizleyin. Aynı şekilde bu yöntem ile banyo duvarlarında oluşan su ve sabun lekelerinden de kurtulabilirsiniz. Bununla birlikte lavabolarınızda ve klozet kenarlarındaki lekelerden de kurtulmak istiyorsanız, limon suyu ve karbonat karışımını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Çamaşır suyu

Küvetlerimizin kenarlarında biriken yosunları temizlemek, oldukça zor olabiliyor. Ancak anlatacağımız bu yöntem ile birlikte, artık bu sosunları bir kez daha görmek zorunda kalamayacaksınız. Bunun için bir temizlik bezini, çamaşır suyu ile ıslatın. Ardından da bu bezi, küvetinizin köşelerinde oluşmuş yosunların üzerinde bir gece kadar bekletin. Sabah uyanıp küvetinize baktığınızda, bu yosunların olmadığını göreceksiniz. Çünkü çamaşır suyu içerisinde bulunan güçlü kimyasallar, küvet kenarlarında yosunlar oluşmasına neden olan bakterilerin yok edilmesini sağlıyor.

Sirkeli su

Sirkeli su da oldukça güçlü bir temizlik ürünü olabilir. Çünkü sirke içerisinde bulunan asidik madeler, oluşan lekelerin çözülmesini sağlıyor. Bu yöntemi kullanabilmek için bir kase içerisinde bir bardak kadar sirke koyun. Ardından da aynı oranda su koyun. Ancak içme suyu kullanmanız, temizlik açısından daha iyi olabilir. Çünkü musluk suyunun kireç seviyesi oldukça yüksek. Bu yüzden de içme suyu çok daha iyi olabiliyor. Daha sonra bu iki malzemeyi güzel bir şekilde karıştırın. Bu sayede güçlü bir temizlik malzemesi elde etmiş olacaksınız. Daha sonra bu malzeme ile bir temizlik bezini ıslatın ve banyonuzda oluşan halka şeklindeki lekeleri ovalayın. Bu tür halka şeklindeki lekeler, yağlı cilt bakım ürünlerinin kalıntılarından meydana gelmektedir. Bu lekeleri silebilmek için sirke oldukça efektif bir seçenek olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Derz araları nasıl temizlenir? (Kaynak: soru.com.tr)

Sirke ve tuz

Sabun lekelerinden bütün ev hanımları muzdarip. Bu lekelerden de kurtulmak oldukça güç olabiliyor. Fakat sirke ve tuz ile oluşturacağınız macun ile kolayca bu lekelerden kurtulabiliyorsunuz. Bunun için bir karıştırma kabı içerisine bir yemek kaşığı kadar tuz ve bir buçuk yemek kaşığı kadar sirke koyun. Daha sonra bu malzemeleri karıştırarak macun kıvamına getirin. Ardından da lekelerin olduğu bölgeye kullanmadığınız bir diş fırçasını kullanarak, bu karışımı uygulayın. Ancak diş fırçanız çok sert kıllardan oluşmamalı. Yumuşak uçlu bir diş fırçası kullanmanız, özellikle duşakabin camlarının çizilmemesini sağlayacaktır.