Hemen hemen her kadının en muzdarip olduğu konuların başında gelen boyunda oluşan kırışıklıklar, kişinin yaşından çok daha büyük bir görüntüde olmasını sağlayan ve bilhassa kadınlar tarafından fazlaca önemsenen durumların başında gelmektedir. Boyunda meydana gelen kırışıklıkların pek çok nedeni olabilirken bu kırışıklıkları önlemek için yapılması gereken belli başlı uygulamalar bulunmaktadır. Kırışıkların oluşmasını engelleyen, oluşan kırışıklığı gidermeye yardımcı bu uygulamaların düzenli olarak yapılması elbette önemlidir. İşte boyunda oluşan kırışıklıkları önlemek amacıyla yapılması gereken tedavi yöntemleri…

Boyunda oluşan kırışıklıklar nasıl tedavi edilir?

İlerleyen yaş faktörü dolayısıyla kişinin en hassas bölgelerinden bir tanesi olan boyun kısmında kırışıklıklar, çizgiler oluşmaya başlar. Bu durumun tedavi edilmemesi ya da vaktinde gerekli önlemlerin alınmaması boyun bölgesinin çok ciddi kırışmasına neden olurken, sonraki süreçte ameliyat masasına yatılmasına neden olacaktır. Bilhassa 40 yaşından sonraki kadınlarda çok daha sık görülen boyun kırışıklıklarının önleminin 30’lu yaşlarda başlanılması gerektiğini unutmamakta fayda vardır. Boyun bölgesinin elaksiyetesini kaybetmeden ve boynun sürekli olarak nemli bir dokuya sahip olmasını sağlamak amacıyla bu yöntemleri uygulamayı kesinlikle ihmal etmeyin. Erken yaşlarda alınan önlemler sizin ilerleyen dönemlerde kurtarıcınız olacağını unutmayın. Bu noktada boyun bölgesinde oluşan kırışıklıkları ya da kırışıklıkların oluşmaması için aşağıda yer alan yöntemleri uygulayabilir, sağlığınızı ve bakımınızı kontrol altına alabilirsiniz. Boyun bölgesinde oluşaya yüz tutmuş ya da oluşmuş kırışıklıkları tedavi etmek için;

  • Cilt temizliğini yaparken mutlaka boynunuzu da temizlemey özen gösterin. Günlük olarak rutin bir şekilde gerçekleştirdiğiniz yüz cilt temizliğine boyun temizliğini de dahil etmek son derece doğru bir karar olacaktır. Boyun kısmı da dış etkenlere maruz kaldığı için bu bölgenin de temizliğini yapmanız ve kirlerden arındırmanız son derece önemlidir.
  • Cildin sağlıklı ve parlak, nem dengesinin yerinde olabilmesi için gerekli olan mutlak uygulamaların başında su tüketimi gelmektedir. Düzenli olarak su içmeniz, cildinizin sağlıklı bir boyutta olmasına katkı sağlarken aynı zamanda cildin nem seviyesini de koruma altına almaktadır. Vücudunuzun ihtiyacı kadar günlük olarak su tüketimini gerçekleştirmeniz cilt sağlığınız açısından son derece önemlidir. Bu husus itibarıyla boyun bölgesinde kırışıklık oluşmasını engellemek amacıyla düzenli olarak ihtiyacınız kadar su tüketimine önem verin.
  • Cildinizin pürüzsüz ve sağlıklı bir görünümde olmasını sağlamak amacıyla mutlaka geceleri yüksek yastıkta uyuyun. Boyunda kırışık problemini önlemek amacıyla yüz ve boyun kısmındaki uzaklığı maksimum seviyede tutmak bu bölgenin kırışmasını engelleyecektir. Yüksek yastık yerini küçük bir yastık seçiminde bulunmanız kırışıkların oluşmasını engelleyecek durumlar arasında yerini almaktadır.
İLGİLİ MAKALE  Sirkeli su ile yıkanmak (Kaynak: soru.com.tr)

  • Düzenli olarak boyun bölgenize patates dilimleri uygulamanız boyun bölgesinde kırışıklık probleminin oluşmasına engel olacaktır. Patatesin içerisinde yer alan bileşenler ve bilhassa nişasta boyun bölgesinin gergin bir formda olmasına katkı sağlayacaktır. Boynun gergin oluşumunu sağlayan patates aynı zamanda boyun bölgesindeki gözeneklerin derinlemesine temiz olmasına da katkı sağlayacaktır.
  • Boyun bölgesinde kırışıklıkların oluşmaması için boyun yogasıyla birlikte kırışıklık karşıtı kremlerin uygulanması son derece önemlidir. Boyun bölgesi kırışmaya son derece meyilli ve kısa süre içerisinde gerçekleşme potansiyeli olan bir bölge olma konumdayken bu bölgenin ihtiyacı olan uygulamaları ona sağlamak önemlidir. Boyun bölgesinde herhangi bir kırışıklığın oluşmaması ve boynun diri, canlı bir görünümde olmasını sağlamak için düzenli olarak boyun yogasıyla birlike kırışıklık önleyici krem uygulamasında bulunmanız gerekir. Boyun sürekli olarak ilgi ve alaka bekleyen bir kısımdır. Dolayısıyla bu bölgenin kırışmamasını istiyorsanız düzenli olarak yukarıda yer alan uygulamaların tamamını yapmalı ve bu uygulamaları düzenli bir periyota sabitlmelisiniz.