Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanlı üzerinden insanları bilgilendirmeye devam ediyor. Bu bilgilendirmeler sayesinde de küçük yatırımcılar, gram altı ve dolar gibi varlıklara çok daha dikkatli bir şekilde yatırım yapabiliyor. Son zamanlarda yapmış olduğu tahminlerinin tutması ile birlikte yatırımcı kitlesini bir hayli genişleten İslam Memiş, özellikle gram altın ve dolar kurunun yıl sonunda nasıl bir seviyede olacağı ile ilgili bilgiler veriyor. Gram altının kademeli bir şekilde yükseleceğinin altını çizen İslam Memiş, borsada da rüzgarın tersine döneceğini söyledi. Borsada Kasım ayının beklenilmesi gerektiğini anlatan İslam Memiş, gram altın fiyatlarının da Ekim ayına çok hızlı bir şekilde başladığını belirtti.

Altının yükselişi devam edecek?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam emmiş, son zamanlarda artışa geçen altın fiyatlarının artmaya devam edeceğini belirtti. Ekim ayına çok hızlı bir şekilde başlayan gram altın fiyatlarının artışı, Kasım ayında da devam edecek. Bunlara ek olarak İslam Memiş, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki jeopolitik riskler nedeni ile kur ve altın fiyatlarında atakların görülebileceğini anlattı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Şu anda 1.031-1.034 lira civarında. Altında 1.060 lira seviyesi kısa vade için direnç seviyesi, 1.060 lira kırılırsa 1.090 liraya çıkar. Ekim ve Kasım ayında yükselişler devam edecek. Milliyetçilik ruhunun artması için ABD’de jeopolitik riskleri tırmandıran yeni açıklamalar olabilir. Öte yandan Rusya-Ukrayna arasındaki gerginlik devam ediyor. Diğer önemli bir faktör döviz kurlarında Ekim ve Kasım’da yukarı yönlü ataklar olabilir. Kasım ayının ortalarında hem altın ve gümüş hem de dövizde ataklar görebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

Kripto paralarda zirve görülebilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, belirli aralıklar ile kripto para piyasalarına ilişkin tahminlerini aktardı. İslam Memiş, özellikle Bitcoin fiyatlarına ilişkin açıklamalar yaptı. Yapmış olduğu açıklamalarda Bitcoin fiyatlarının zirve yapabileceğini anlatan İslam Memiş, Bitcoin fiyatlarının 18 bin dolar ie 22 bin dolar bandını koruduğunu belirten İslam Memiş, “22 bin dolar seviyesinin yukarı yönlü kırılmasını Ekim’de güçlü buluyorum. 23 bin ya da 24 bin dolara kadar gidebilir. Önemli olan 22 bin dolar seviyesinde bir kapanış olmasıdır. Bitcoin’de23 bin, 28 bin, 30 bin dolar gibi rakamları görebiliriz. Ancak Fed faiz kararlarını ve ABD enflasyon rakamlarını görmemiz gerekiyor. Beklentim pozitif yönde.” açıklamasını yaptı.

İLGİLİ MAKALE  Doların ilk hedefi 19 lira! Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer yıl sonu dolar tahminlerini paylaştı

Dolar 19 lira olacak

Altın ev Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun Ekim ayında geleceği noktayı belirledi. Ekim ayında doların 19 lira olacağının altını çizen İslam Memiş, doların 20 ila 21 lira seviyelerine gelmesi ile birlikte mevcut hükümet tarafından dolar kuruna müdahale gelebileceğini söyledi. “Kasım ayında dolarda 20 ve üzerindeki rakamlar görülebilir. Dolarda hem içsel hem dışsal nedenlerden dolayı yukarı yönlü ataklar devam edebilir. Getiri açısında bir altın, Euro, Sterlin kadar olmaz. Dolar yükseldiğinde majör para birimleri zaten yükseliyor, dip seviyelerindeki pariteler ve onslar var, bunları almak daha mantıklı.” sözlerini sarfetti.