Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yapmış olduğu açıklamalar ile dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. Özellikle yapmış olduğu uçuk dolar tahminleri ile gündemde kalabilmeyi başaran Selçuk Geçer, yıl sonu için yapmış olduğu dolar ve gram altın tahminleri ile yatırımcı takipçilerini şoke etti. Bunlara ek olarak ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, mevcut hükümetin uygulamakta olduğu para politikalarını eleştirdi. Bu para politikalarına devam edilmesi halinde dolar kurunda büyük bir kırılma yaşanabileceğinin altını çizen Selçuk Geçer, yaşanabilecek bu kırılmayı dış ticaret açığının da tetikleyebileceğini belirtti.

Doların ilk hedefi 19 TL

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yapmış olduğu açıklamalarda dolar kurunun ilk hedefinin 19 lira olduğunun altını çizdi. Aralık 2021 yılında yaşanan düşüş gibi bir düşüşün gerçekleşmeyeceğinin altını çizen Selçuk Geçer, “Dolarda 19 liraya hazır olun. Dolardaki ilk hedef 19 lira olacak. Bu seviyeye önümüzdeki günlerde gelirsek şaşırmayın. Dolar 27 Aralık’ta 12 liraya geldi. Ama bu artık olmayacak. Merkez Bankası o dönem 20- 30 milyar dolarlık bir para harcamıştı. Bu maceranın toplam süreci 5 ay. 5 ay içerisinden 12 liradan tekrar 18,20 liraya çıktı.” ifadelerine yer verdi.

Doların rotasını çizdi

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, bu günden yıl sonuna kadar dolar kurunun nasıl bir yol izleyeceğini anlattı. Doların 19 lira seviyesine çıktıktan sornaki hedefinin 21 lira olduğunu dile getiren Selçuk Geçer, Kasım ayı başlarında dolar kurunun 25 ila 26 lira seviyelerine kadar çıkabileceğinin sinyalini verdi. Doların yıl sonundaki hedefi ise 30 ila 35 lira arası olduğunu dile getiren ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda yaşanacak bir kırılma ile çok kısa sürede dolar kurunun 70 lira gibi uçuk seviyelere kadar çıkabileceğini söyledi.

Dolar borcu olanları uyardı

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yapmış olduğu açıklamalarda dolar kurunda yaşanacak bir kırılma ile çok kısa sürelerde dolar kurunun 30 lira gibi seviyelere ulaşabileceğini belirtti. Dolar borcu olan kişilerin dikkatli olması ve borçlanacak olan kişilerin de dolar üzerinden kesinlikle borçlanmaması gerektiğini vurguladı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “1-2 saatlik olay. 1 saatte dolar 30 lirayı görebilir. Hazırlıklı olun. Dolar borcu olanları ve elinde dolar olanları uyarıyorum. Elinizdekilerden olmayın. İlerde çok pişman olursunuz.” sözlerini sarfetti.

İLGİLİ MAKALE  Dolarda rekor üstüne rekor! Selçuk Geçer doların 60 TL olacağı tarihi verdi

Gerçek enflasyon yüzde 300

Enflasyon

Enflasyon

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’nin yaşamış olduğu gerçek enflasyon seviyelerini anlattı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının doğruluk payı olmadığını belirten Selçuk Geçer, normalden daha az gösterilmekte olan enflasyon nedeni ile çalışan vatandaşların maaşlarına gereğinden daha az bir miktarda zam yapıldığını vurguladı. Bu yapılan az orandaki zamlar nedeni ile de halkın alım gücü çok daha hızlı bir şekilde azalmaya başlayacak. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’de var olan gerçek enflasyon oranlarının yüzde 300 seviyesine dayandığını belirtmişti. Bununla birlikte bu enflasyon oranlarına bakılığında dolar kurunun en az 30 lira olması gerektiğini dile getiren Selçuk Geçer, şu an ki dış ticaret açığı nedeni ile de dolar kurunda büyük bir kırılma beklediğinin altını çizdi.