Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Dolar ve gram altın fiyatlarında iniş ve çıkışlar devam ederken, yatırımcılar da artık dolar ve gram altın fiyatlarının nasıl bir seviyede kalıcı kalacağını merak ediyor. İslam Memiş, büyük bir tufanın kopacağını belirtirken, resesyon uyarısında buundu. Eylül ve Ekim aylarının kritik dönemler olduğunu ifade eden ünlü Finans Analisti İslam Memiş, yaşanan bu dalgalanmalarının büyük bir tufanın habercisi olduğunun altını çizdi.

İslam Memiş yatırımcıları uyardı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları uyardı. Dolar ve gram altın fiyatlarında yaşanan bu dalgalanmaların büyük bir tufanın habercisi olduğunu ifade eden İslam Memiş, hemen hemen her kalemin ne yönde hareket ettiğini açıkladı. İslam Memiş, “Küresel piyasalarda ciddi bir dalgalanma var. Ciddi bir belirsizlik var. Dolar endeksi 106 seviyesinin üzerinde. Dolar karşısındaki bütün yatırım araçlarında sert değer kayıpları görüyoruz. Özellikle altının ons fiyatında 1765, gümüşün ons fiyatında 19 dolar, kripto paralarda yatay seyir var. Diğer enstrümanlarda mesela Brent petrolün varil fiyatında sert düşüşler görüyoruz. Ancak bu sert düşüşler aslında resesyonun başladığının bir işaretidir. Yani emtia fiyatları düşüyor, dolar fiyatları yükseliyorun cevabı resesyon. Son 6 aydır resesyon beklemiyorum diyenler son 1 senedir geçici enflasyon söylemiyle piyasayı oyalayanlardı. Bugün küresel piyasalarda resesyon başladığını gördük. Yani son 2 gündür, Eylül ve Ekim aylarında gelen büyük tufanın ayak habercisidir bunlar. Küresel ekonomide enflasyonla mücadele sadece faiz artırımı ile olmayacaktır. Siz bundan sonra duygularınızla değil mantığınızla hareket etmeniz gereken küçük yatırımcılarsınız. Çünkü sizin yatırımınız perde arkasından finans sektörünü yönetenler için bir çekirdek parası” sözlerine yer verdi.

Külçe ve Cumhuriyet altınları

Soygun var

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şu an için yatırımcıların bir soygun piyasası içerisinde olduğunu belirtti. Bankalardaki makas aralığına dikkat çeken İslam Memiş, bankalarda ve Kapalıçarşı’da gram altının 994 lira seviyesinden satıldığını belirtti. Bununla birlikte yatırımcıların tuzağa düşmemesi gerektiğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Bankadan gram altın aldığınız zaman gram altın fiyatının şu anda 994 lira olduğunu göreceksiniz. Kapalıçarşı piyasasında şu an gram altın fiyatının 994 lira seviyesinde olduğunu göreceksiniz. Bu yüzden yanılgıya düşmeyin, tuzağa düşmeyin. Varlıklarınıza sahip çıkın. Şu anda bir soygun piyasası içerindesiniz. Ciddi bir soygun yapılıyor. O yüzden duygularınızla değil mantığınızla hareket edin.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ MAKALE  Hem altın hem dolar için uyarı yaptı. Son alım fırsatı için tarih verdi! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten önemli açıklamalar

Yıl sonunda gram altın ne olacak?

Altın külçesi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının ne yönde hareket edeceğini söylemişti. Gram altın ile ilgili tahminlerinin hala arkasında duran İslam Memiş, yıl sonuna doğru gram altın fiyatlarının en az 1400 TL seviyesine kadar çıkacağını belirtti. Bununla beraber enflasyon ile ilgili tahminlerini geçtiğimiz hafta aktaran ünü Finans Analisti İslam Memiş, 2023 yılının ortalarına kadar enflasyonun sürekli olarak artış eğiliminde olacağını vurguladı. Ancak önümüzdeki Ağustos ayının sonuna kadar enflasyonda ufak düşüşlerin yaşanacağının altını çizen İslam Memiş, Eylül ve Ekim aylarında sonra enflasyon oranlarının fırlayacağını söyledi.