Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yayınlamış olduğu videolar ve yazmış olduğu köşe yazıları ile birlikte yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Genel olarak gram altın fiyatları ile ilgili açıklamalara yer veren İslam Memiş, aras ıra dolar ve euro kurları hakkında da önemli bilgilendirmeler yapıyor. Ek olarak borsayada değinen İslam memiş, gümüş gibi altına göre daha ucuz olan emtialar hakkındaki tahminlerini ve gelişmeleri de aktarmaktadır. Son zamanlarda ise gram altın fiyatlarının yıl sonundaki ve 2023 yılındaki seviyelerinin nasıl olacağına değinen İslam Memiş, borsadaki yükselişlerden sonra düşüşlerin olacağını ve borsada nelere yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

Gram altın fiyatları yıl sonunda kaç TL olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının yıl sonunda nasıl bir seviyeye geleceğini anlattı. Gram altın fiyatlarının kademeli bir şekilde yükselmeye başlayacağını söyleyen İslam Memiş, ilk olarak gram altın fiyatlarının bin 200 TL seviyesine kadar çıkacağını söyledi. Kasım ayı ortaları gibi bu seviyelere ulaşacak olan gram altının yıl sonu hedefi ise bin 450 TL. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının 2023 yılında da yükselmeye devam edeceğini ve önümüzdeki yıl içerisinde gram altın için genel olarak bin 500 TL seviyesinin konuşulacağını anlattı. Geçen aylarda yaşanan senaryoların devam edeceğini vurgulayan İslam Memiş, “Ons fiyatı çok ucuz, gram altın TL fiyatında 1000-1005 lira aralığında dalgalanan bir fiyatlama var. Geçen aylardaki senaryolar geçerliliğini koruyor. Ekranlardaki fiyatlar, müşterinin bankadan ya da kuyumcudan aldığından farklı.” diye konuştu.

Yatay süreç yatırımcıyı bıktırıyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kripto paralar ile ilgili tahminlerini de aktarmayı ihmal etmiyor. Yapmış olduğu açıklamalar ile kripto para yatırımcılarını da uyaran İslam Memiş, kripto para piyasalarında baskılama politikasının izlendiğini ve bu yüzden de kripto paralarda da yatay bir seyir yaşandığını vurguladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Kripto para piyasasındaki baskılanma, yatay süreç yatırımcısını bıktırıyor. Piyasalar sıkıldı, farklı bir hikaye arıyor. Bununla birlikte fiyatlama içinde olacak bir piyasa var karşımızda. Fransa’da, Belçika’da sosyal ayaklanmalar var. Dünyada bütün ülkelerde kaos havası var. Polislerin Avrupa’da sivillere uyguladığı güçler de kolay şeyler değil.” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Gram altın ne zaman alınmalı? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş uyardı: 'Bunları yapan kaybeder'.

Devamı geleceği kesin değil

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, borsada yaşana yükselişlerin devamının geleceğinin kesin olmadığını dile getirdi. Yapmış olduğu açıklamalar içerisinde borsada hangi şirketlere yatırım yapılması gerektiğini açıklayan İslam Memiş, “Borsadaki yükselişler devamının geleceği anlamına gelmiyor. Kar satışlarına odaklanmak gerekiyor. Endeksi takip etmekten ziyade şirketlerin getirilerini götürülerini takip etmek, toplantıları takip etmek daha mantıklı olacaktır. Yılın son çeyreğinde tercih edilecek hisselerde enerji, teknoloji ve savunma sanayii şirketleri ön planda olmalıdır.” sözlerine sarfetti.

Euro ve dolarda neler oluyor?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, euro ve dolar kurları hakkındaki açıklamalarını da aktarmaktan çekinmedi. Öncelikle jeopolitik risklere değinen İslam Memiş, bu tür riskler nedeni ile finansal piyasaların çok çabuk bir şekilde etilendiğinin altını çizdi. Bütün bu jeopolitik risklerin devam etmesi halinde piyasalarda büyük bir belirsizliğin hakim olacağını dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun dış piyasalarda değer kaybettiğini ancak iç piyasalarda halen değerlenmeye devam ettiğini söyledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memişi “Tekrar jeopolitik riskler devam ettiği için savunma sanayii şirketlerinin primli olacağını düşünüyorum. Dolar TL’de direnç seviyesinde sabitlenen yatay seyirli kur var karşımızda. Bu hafta dolar endeksindeki gerileme ile küresel piyasalarda dolar değer kaybetti, yurt içi piyasalara bu yansımadı. Euro TL dolara kıyasla makas aralığı açık. Makas aralıkları da açılmaya sanırım devam edecek.Euro dolar paritesi toparlanma isteğinde ama yükselişler cılız kalıyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde faiz artırımı sinyalleri veriyor. Daha agresif faiz artışı ile süreci baskılamaya devam edeceğiz dedi. Yıl sonuna kadar faizleri artırmaya devam edecekler, euro dolar paritesinde düşüşler bu yüzden sınırlı kalabilir. Petrol fiyatlarındaki düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Brent petrolde yılın son çeyreğinde yukarı yönlü hareketler bekliyorum.” açıklamasını yaptı.