Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolar ile ilgili tahminlerini aktarmaya devam ediyor. Yıl sonu için yapmış olduğu tahminler doğrultusunda yatırımcıların hareket etmesi gerektiğini aktaran İslam Memiş, hangi seviyelerde gram altın alınması gerektiğini belirtti. Ağustos ayının altın alımı için son bir fırsat olacağını anlatan İslam Memiş, alım zamanı için hangi seviyelerin beklenmesi gerektiğini belirtti.

Gram altın ne zaman alınmalı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın için ne zaman alım yapılması gerektiğini açıkladı. Ağustos ayının gram altın yatırımcılarının son şansı olduğuna dikkat çeken İslam Memiş, 1000 Tl seviyesinin altına sarkmaların olabilceği ve bu sarkmaların gerçekleşmesi ile beraber yatırımcıların gram altın alması gerektiğini belirtti. Bütün bunlara ek olarak yıl sonunda gram fiyatlarının en az 1450 TL olacağını söyleyen İslam Memiş, yatırımcıları 4 ay önceden uyarmış oldu. Eylül ayı ile birlikte altının Ons fiyatlarının hızlı bir şekilde toparlanacağını belirten islam Memiş, “Şu anda içeride gram altın/TL 1020-1025 lira aralığında. 1020 lira güçlü direnç seviyesi. 950-1050 aralığına yerleşmiş gram altın var. Ağustos içinde 1000 lira altına sarkmalar da orta ve uzun vadede yatırımcısının yüzünü güldürmeyi devam edecek.” ifadelerini kullandı.

15 Ağustos’tan sonra 1000 liranın altında gram altın olmayacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın alımı için önemli tavsiyeler verdi. Bu tavsiyelerde direkt olarak tarih belirten İslam Memiş, 15 Ağustos tarihine dikkat çekti. 15 Ağustos tarihine kadar gram altının 1000 TL altına sarkacağını belirten İslam Memiş, bu tarihten sonra gram altın fiyatlarında hızlı bir toparlanma olacağını aktardı. İslam Memiş, “15 Ağustos’tan sonra 1000 lira altında, gram altın alamayacaksınız uyarım olacak. 1000 altını görürseniz elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Yıl sonuna kadar 1450 lira rakamlarını beklemeye devam ediyoruz. Gram altın/TL’de asıl yükseliş daha başlamadı.” diye konuştu.

Gümüşte neler oluyor?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın dışında gram gümüş hakkında da önemli tavsiyelerde bulundu. Gümüş fiyatlarının şu an için ucuz olduğunu aktaran İslam Memiş, diğer yabancı para birimlerinin getirisi ile beraber gümüş fiyatlarının destek bulduğunu vurguladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gümüşün gram fiyatı ucuz kalmaya devam ediyor. 20 lira seviyesiyle alakalı öngörümü tekrar hatırlatmak isterim. Bu seviyenin üzeri kırıldıktan sonra yukarıda 27 bin dolar seviyesi var. Diğer yabancı para birimlerinin getirileri destek bulmaya devam ediyor. Rakamsal değerler bu şekilde. Döviz ve altın olarak borçlanmıyoruz, dikkat ediyoruz. Temmuz-ağustos tatil ayı, ben sizi eylül ayına hazırlıyorum. Varlıklarımızı kesinlikle satmıyoruz, sahip çıkıp eylül ayını bekliyoruz. Eylül ayında resesyon risklerini, gıda krizini göreceğiz. Oldukça yoğun geçecek.” açıklamasını yaptı.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş eline altın biriktirenleri uyardı! İşte gram altın fiyatlarının 1400 TL olacağı gün

Video: İslam Memiş cevapladı: Hangi altın, hangi gümüş çeşitleri alınmalı ya da alınmamalı?

Ons altın baskılanıyor

FED’in açıklamalarından sonra Ons altın fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ons altının 50 dolarlık bir toparlanma içerisinde olabileceğini belirtti. İslam Memiş, “Fed kararı ve ABD büyümesinden sonra hızlı toparlanan altın onsta 50 dolarlık değer artışı oldu. Altının ons fiyatı 50 dolarlık toparlanma içinde. Yükselişler fake olabilir tuzağa gelmeyelim. 1780 doların üzerinde iki gecelik kapanış yapması gerekiyor. Aşağı yönlü trend olursa 1700 doları takip edeceğiz. Hala ucuz, baskılanmaya devam ediyor. Manipülasyona uğruyor ancak ons altında eylül itibarıyla hızlı toparlanmalar bizi bekliyor olacak. Yıl sonuna kadar 2350 dolar öngörümü koruduğumu söyleyebilirim.” sözlerini sarfetti.