Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı finans analizlerini kendi YouTube hesabından paylaşmaktadır. Bununla birlikte tahminlerinin doğru çıkmasıyla büyük bir yatırımcı kitlesi edinebilmeyi başaran İslam Memiş, bu kitlesini her geçen gün büyütmeye devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun şirketlere yönelik hamlesinden sonra dolar fiyatları düşüşe geçti. Dolar kurunun düşüşe geçmesi ile beraber ona bağlı bir şekilde hareket eden gram altın da 1020 Türk lirası seviyesinden 970 Türk lirası seviyelerine kadar geriledi. Gerçekleşen düşüşten sonra ise vatandaşlar, altın fiyatlarını dikkatle takip etmeye başladı.

Altın düşecek mi?

Gerçekleşen düşüşlerden sonra ise vatandaşlar, altın fiyatlarının daha da geri çekilebilme ihtimaline karşın biraz tedirgin. Bunlar ile beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ile alakalı önemli yorumlarda bulundu. İslam Memiş, altın ile borcu olanların Altın ile TL arasındaki değişimleri takip etmesi gerektiğini söyledi. Ons altın fiyatlarına da dikkat edilmesi gerektiğini savunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ons altın hakkındaki beklentilerini açıkladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BBDK) tarafından atılan adımlardan sonra dolar fiyatları geriledi. Bu sayede de gram altın fiyatları da gerilemiş oldu. Çünkü gram altın fiyatları her zaman için dolar kuruna bağlı olarak değişmektedir. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, BBDK’nın şirketlere direkt olarak ’15 Milyon TL’nin üzerine tekabül eden bir döviziniz varsa kredi kullanamayacaksınız. Kredi ihtiyacınız varsa; Kendi dövizinizi satıp TL ihtiyacınızı görün’ uyarısında bulunduğudunu vurguladı. Durum bu şekilde de gelişince şirketler de direkt olarak dövizlerinden kurtulup tekrardan Türk lirası aldılar. Bu da piyasaya çok fazla dövizin girmesine ve bu sayede de dolar kurunda gerilemelere neden oldu.

Temmuz ve Ağustos aylarında gerilemeler meydana gelecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Temmuz ve Ağustos aylarında dolar ve altın fiyatlarında gerilemelerin meydana gelebileceğini belirtti. Özellikle mevsimsel etkiler nedeni ile enflasyonda da düşüşler olabileceğini belirten İslam Memiş, enflasyonun düşmesi ile beraber dolar kurunun da düşeceğini belirtiyor. Ayrıca Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, sadece dolar kurunun değil de diğer ülke para birimlerinin de düşeceğini ve Türk lirasının diğer ülke para birimlerine karşı nefes alabileceğini belirtti.

İLGİLİ MAKALE  Baskılanan 'altın' ve 'dolar' ellerinizde patlayacak! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten son altın yorumları

Ons altın hızlıca toparlanacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ons altın fiyatlarının hızlı bir şekilde toparlanabileceğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Çünkü küresel piyasalarda resesyon, jeopolitik riskler, mesela Rusya ve Polonya arasındaki gerginlik, Çin ve Tayvan arasındaki gerginliğin artması, enflasyon küresel piyasalarda artmaya devam ediyor.” açıklamasında bulundu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ons altın fiyatlarının tekrardan 2 bin dolar seviyesine kadar çıkabileceğini söyledi. Bütün bunlara ek olarak İslam Memiş, “O yüzden yatırımcılar ve düğün yapacak olanlar, altın borcu olanlar; 950 bin lira aralığını yakından takip edebilir. Altında 950-1000 lira seviyesinde alımın da doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.” yorumlarında bulundu.