Ünlü Ekonomist Selçuk geçer, kendi hazırlamış olduğu YouTube videolarında ekonomi ve piyasalara ilişkin son durumları değerlendirmektedir. Bu değerlendirmelerin ana odağında ise genellikle dolar ve enflasyon olmaktadır. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yapmış olduğu uçuk dolar tahminleri ile dikkatleri üzerine toplamaktadır. Ayrıca altın ve dolar ile ilgili yıl sonu tahminleri ile gündeme oturmayı başaran Selçuk Geçer, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamış olduğu enflasyon verilerinin de doğruluk payı içermediğini vurguladı. Bu verilerin normalden çok daha az gösterildiğini düşünen Selçuk Geçer, aynı zamanda Türkiye’de var olan gerçek enflasyon seviyesini de belirledi. Ayrıca gram altın ile ilgili tahminlerini de aktaran Selçuk Geçer, yıl sonunda gram altının geleceği o uçuk seviyeyi de söyledi. Bütün bunlar ile beraber Mevcut hükümetin uygulamış olduğu para politikalarını eleştiren Selçuk Geçer, bu para politikalarına devam edilmesi halinde doların büyük bir kırılma ile karşı kalabileceğinin altını çizdi.

Doların ilerleyişi bu şekilde olacak

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yapmış olduğu açıklamalarda doların nasıl bir rota izleyeceğini anlattı. Doların ilk hedefinin 21 lira olduğunu belirten Selçuk Geçer, bu seviyeye ulaşmasını kısa süreceğini ve Eylül ayının sonuna doğru doların 21 lira seviyesine geleceğini anlattı. Daha sonra ise Kasım ayı başlarında doların 25 lira seviyesine kadar gelebileceğini anlatan Selçuk Geçer, yapmış olduğu açıklamlarda bu şekilde doların yükselmesinin normal bir seyir olacağını ve kırılma yaşanmaması durumunda bu şekilde yükseleceğini belirtti. Doların yıl sonunda ise 30 ila 35 lira seviyelerinin arasındaki bir rakama yerleşeceğini dile getiren Selçuk Geçer, dolardaki bir kırılma nedeni ile bir anda kurlarda 70 TL gibi bir rakam görebileceğimizi aktardı.

Doların yükselmesinin birçok farklı etmene bağlı olduğunu belirten Selçuk Geçer, ihracat ve ithalat arasında makas aralığının çok fazla açılması ile hükümetin dolar rezervlerini tüketmeye başlayacağını ve bu yüzden de dolar kurunun bir anda çok yüksek bir seviyeye gelebileceğini vurguladı. Ayrıca harcanan bu dolar rezervleri nedeni ile Türk halkı dolar bulamayacak ve Türkiye’de dolar kıtlığı başlayacak. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer doların kırılma yaşayıp yükselmesi ile alakalı “Enflasyonun olduğu ortamlarda önce konut fiyatları yükseliyor gibi olur ama sonra bir tepe taklak oluyor. Dikkatli olmanız gerekiyor.” ifadelerine yer verdi. Bütün bunlar ile beraber Selçuk Geçer, doların kırılmaması durumunda dua etmemiz gerektiğini söyledi. Selçuk Geçer, “Dolar yılı 25 -30 TL seviyelerinde tamamlarsa, öpüp başınıza koyun. Bu daha iyi günlerimiz.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş ellerinde dolar olanlar için konuştu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı'ndan çarpıcı gümüş ve altın yorumu

Gram altın yıl sonunda kaç TL olacak?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yıl sonunda gram altın fiyatlarının nasıl bir seviyeye kadar çıkabileceğini söyledi. Gram altın fiyatlarının dolardan etkilendiğini açıklayan Selçuk Geçer, gram altının ilk olarak 1200 TL seviyesine çıkacağını söyledi. Kasım aylarının başlarında gram altın fiyatlarının bu seviyeye gelebileceğini belirten Selçuk Geçer, yıl sonuna doğru gram altın fiyatlarının 1500 TL seviyesine kadar yükseleceğini anlattı. Ayrıca Ons altın ve doların geleceği belirli seviyelerden sonra gram altında da aynı yükselişlerin görüleceğini aktaran Selçuk Geçer, “Dolarda o beklenen yükseliş geldiğinde gram altın 1200 lira yıl sonunda 1500 seviyeleri test edecek. Dolar 20 TL ons altın 1800 olduğunda. Altın yükselmeye devam edecek.” sözlerini sarfetti.