Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve gümüş fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kendi YouTube kanalından yayınlamış olduğu videoda, gümüş ve altın için bu fırsatların kaçırılmaması gerektiğini vurgulayan İslam Memiş, borsa tarafında da önemli tavsiyelerde bulundu. Ucuz hisse senetlerinin olduğunu belirten İslam Memiş, yaz aylarında bu hisse senetlerinin yukarı yönlü hareket edebileceğini belirtti. Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını söyledikten sonra Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Borsa tarafında ucuz hisse senetleri olduğunu, yaz aylarında yukarı yönlü hareketler olacağını tahmin ediyorum. Rakamsal değerler bana uygun olduğunu gösteriyor.” sözlerine yer verdi.

Dolar 16 ile 17 bant aralığında dalgalanacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun ne yönde hareket edeceğini anlattı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun aldığı kara sonrası dolar kurunun 16,02 TL’ye kadar gerilediğini, daha sonra da 16 ile 17 TL dar bant aralığına sıkıştığını belirtti. Ancak 16,75 TL seviyesini direnç seviyesi olarak gören İslam Memiş, “BDDK kararı sonrası dolar 16.02’yi test edip dar bant aralığına sıkıştı. Yukarıda 16.75 seviyesini direnç seviyesi olarak belirledi. Önümüzdeki iki ay boyunca, dolar TL kuru 16-17 bant aralığında dalgalanır. Bir bakarsınız geri çekilir bir bakarsınız yukarı ataklar gerçekleşir. Sizin ekranda gördüğünüz dolar kuru, euro, sterlin ya da diğer para birimlerinin gerçek değerini yansıtmıyor. Ekranlardaki kur Kapalı Çarşı’da 16.74 lira seviyesinde. Yapmanız gereken tek şey, dövizciye gitmeniz, tabelaya bakmanız ya da bankacılık uygulamasından dolar alıyor gibi bakacaksınız, göreceksiniz, gerçek değerler bunlar.” ifadelerini kullandı.

Günlük bazda çok ciddi dalgalanmalar var

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, günlük bazda dolar kurunun çok ciddi dalgalandığının altını çizdi. Piyasanın oturmadığını dile getiren İslam Memiş, bu dalgalanmaların da devam edeceğini vurguladı. Euro’nun dolara karşı değer kaybettiğini belirten İslam Memiş, “Euro kuru 17.45 seviyelerinde. Bugün euro dolara karşı biraz daha fazla değer kaybetti çünkü euro/dolar paritesi 1.0411 seviyesinde. 1 puanlık geniş bant aralığı var. Dolar karşısında, pariteler, altın, gümüş, kripto paralar ucuz kaldığı için, eline TL geçmiş, dolar almayı düşünenler varsa, Euro’nun şu anda ucuz olduğunu bilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Selçuk Geçer moralleri alt üst etti! Dolar Eylül ayında bu rakama çıkacak. İşte Felaket Tellalı'nın şoke eden dolar yorumu

Şu an ne alınmalı?

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı, mevcut durumda neye yatırım yapılması gerektiği hakkında önemli ifadelere yer verdi. İslam Memiş, mevsimsel etkilerden dolayı enflasyon oranlarının düşeceğini söylerken, bir yandan da altın ve gümüş gibi emtialara yatırım yapılamsı gerektiğini belirtti.

Bunlar ile beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 950 TL ile 1000 TL arasında kademeli gram altın alımının mantıklı olacağını vurguladı. Bütün bunlara ek olarak İslam Memiş, “Mevsimsel etkiden dolayı enflasyon rakamları düşecektir ama dünyada baskılanan, alınabilir bir yatırım aracı varsa, bunun bir adı altın, diğer adı gümüştür. Ciddi bir baskı altında, manipülasyon altında. Finansal piyasaları takip eden arkadaşlar bunun şuurunda. Eylülde yeni kapanmalar konuşulurken, gıda krizi, resesyon süreci varken, altın ve gümüşün ons fiyatının baskılanması, yukarı yönlü atakların ne kadar hızlı olacağının mesajlarını bugünden vermekte. Bence 950 lira seviyesi altında gram altın görmek bugünlerde hayal gibi duruyor. İş alıma geldiği zaman hiç de fiyatlar o şekilde değil.” sözlerini sarfetti.

Bunlara ek olarak makas aralığına dikkat çeken altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının ekranda 874 lira olduğunu ancak 994 liraya kadar çıkan işlemlerin geçekleştiği söyledi. Ek olarak da 9 liralık bir makas aralığı nedeni ile gram altına yatırım yapanların, düşmeyi beklemeden önce bu makas aralıklarına dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

İslam Memiş’te dolar olsaydı ne yapardı?

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, kendisinde dolar olsaydı nasıl işlemler yapacağını anlattı. Anlattıklarına göre, elindeki doları 4’e böleceğini ve bunlarla da euro ve gümüş gibi yatırım araçlarına dağıtacağını söyledi. Bu sayede kendisi için bir yatırım sepeti hazırlayacak ve riskini düşürecek. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Aslında dolar karşısında Euro’nun, sterlinin, altının ve gümüşün ucuz olduğunu bilmeli. Bende dolar olsaydı, bunun eski seviyesine kadar gelmesini bekleyeceğime, 4’e bölerdim. Bugün (30 Haziran) dolar endeksi 105 seviyesine kadar yükseldi. Bu önemli bir rakam. Bunun yükselmesi altın ve gümüşün ons bazında gerilemesine neden oldu. Elinde dolar olana aslında fırsat sundu. Benim nazarımda ucuz. Elimde TL olsaydı, dolardan ziyade Euro’nun bana daha fazla kazandıracağını düşünüyorum.” yorumunu yaptı.