Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden yayınlamış olduğu videolar ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Yapmış olduğu uçuk dolar tahminleri nedeni ile geçtiğimiz aylarda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından kendisine soruşturma dahi açılmıştı. Ancak yine de Selçuk geçer, bu tavrına devam etti ve uçuk dolar tahminlerini açıklamaktan vazgeçmedi. Bu dolar tahminlerinin arkasında ise birçok farklı argüman sunan Selçuk Geçer, özellikle mevcut hükümetin uygulamış olduğu para politikalarını ve sürekli olarak artış göstermekte olan dış ticaret açığına değindi. Özellikle dış ticaret açığının sürekli olarak bu şekilde artış göstermesi, Türkiye’nin dolar rezervlerinin azalmasına neden oluyor. Azalan bu dolar rezervleri de yakın bir zaman içerisinde, Türkiye’nin dolar kıtlığı yaşamasına neden olacak.

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi

Ünlü Ekonomist Selçuk geçer, doların bu denli yükselmesinin arkasında mevcut hükümetin uygulamakta olduğu ekonomi politikalarının olduğunu düşünüyor. Ayrıca bu politikalara devam edilmesi halinde dolar kurunda büyük bir kırılma yaşanabileceğinin altını çizen Selçuk Geçer, ek olarak dış ticaret açığının bu denli yükselmesinin ardından insaların dolar bulmakta zorlanacağını söyledi İthalat ile ihracat arasındaki makas aralığı her geçen gün artıyor. Son bir ayda ise yüzde 147 oranında artış gösteren bu dış ticaret açığı nedeni ile hükümet, yüksek miktarlarda dolar harcaması yapacak. Bu harcamalardan sonra ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın döviz rezervleri çok fazla azalacağı için bu kez de insanlar dolar bulmakta zorlanacak. Dolar kurunun patlama yapması ile ilgili önemli açıklamalar yapan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, ”İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolayısıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor.” ifadelerine yer verdi.

Yüzde 100’lük bir kırılma gelecek

Ünlü Ekonomist Selçuk geçer, dolar kurunda yüzde 100 oranında bir kırılma geleceğinin altını çizdi. Dış ticaret açığının artması ile birlikte insanların dolar veya diğer dövizleri bulmakta zorlanacağını belirten Selçuk Geçer,  Türkiye’nin kısa vadeli borçları nedeni ile agresif bir dolar artışı görülebileceğini vurguladı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100’lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz.” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Doların rotasını belirledi! Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den şoke eden dolar tahmini

Doların rotasını çizdi

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların yıl sonuna kadar nasıl bir şekilde artacağını anlattı. Dolar kurunun resmen rotasını çizen Selçuk Geçer, doların ilk hedefinin 19 lira olduğunu anlattı. Daha sonra ise Kasım ayına doğru dolar kurunun 25 lira seviyelerine yerleşeceğini anlatan Selçuk Geçer, yıl sonuna doğru doların 30 ila 35 lira seviyeleri arasına bir yere yerleşeceğini aktardı. ancak dolar kurunda yaşanacak bir kırılma olabileceği ihtimaline değinen Selçuk Geçer, doların bu kırılmadan sonra 70 lira gibi çok uçuk seviyelere kadar yükselebileceğini anlattı.