Kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu dolar yorumları ile adından sürekli olarak söz ettirebilmeyi başaran Selçuk Geçer, son zamanlarda doların yıl sonunda geleceği noktayı açıklamakta. Bu açıklamlar neticesinde de gündemden düşmeyen Selçuk Geçer, dolar için hep uçuk tahminlerde bulunuyor. Bütün bunlar ile beraber Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklamış olduğu Enflasyon verilerinin de doğru olmadığını ve bu yüzden de halkın alım gücünün normalden çok daha hızlı bir şekilde azaldığını ifade etmekte. Ayrıca mevcut hükümetin uygulamış olduğu yanlış para politikaları nedeni ile dolarda çok büyük bir kırılma yaşanacağını ve bu kırılma nedeni ile de Türkiye ekonomisinin dibi göreceğini vurguladı.

Dolar kademeli bir şekilde artacak

Ünlü Ekonomist Selçuk geçer, dolar kurunun kademeli bir şekilde artacağını ve bu artışların da gözle görülür bir şekilde olacağını belirtti. Eylül ayında doların 21 lira olacağını belirten Selçuk Geçer, Ekim ve Kasım aylarında doların 25 lira seviyesine kadar çıkacağını belirtti. Bunlar ile beraber Selçuk Geçer, doların yıl sonunda da30 ila 35 TL gibi seviyelerde olacağını ve bu şekilde de yılı kapatacağını belirtti. Geçen yılın Aralık ayında yapılmış olan bir müdahalenin ise şu an için imkansız bir durum olduğunun altını çizdi. Çünkü geçen yıl hükümet, çok yüksek miktarlarda dolar harcadı. Ancak bu sefer Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası rezervlerinde o kadar dolar olmadığını ve bu yüzden de Aralık 2021 tarihindeki gibi bir hamlenin gelemeyeceğini anlattı.

Dolarda kırılma olabilir

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, mevcut hükümetin uygulamış olduğu yanlış para politikaları nedeni ile dolar kurunda büyük bir kırılma yaşanabileceğinin altını çizdi. Bu kırılmaların neticesinde ise doların 5 ay da 6 katına kadar artarak, 60 ila 70 lira seviyelerine dayanabileceğini belirtti. Bu kırılmanın yaşanması durumunda ise Türkiye ekonomisinin büyük bir felakete sürüklenceğini vurgulayan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Son iki üç yıldır pek sakin geçmiyor ama yine de sonbahara göre sakin sayılır. Kış ayları sert geçer, kur hareketleri açısından bakıldığında da sertleşmeye başlar.” ifadelerine yer verdi.

Enflasyon doları 30 liraya çeker

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’deki enflasyon oranına doları endekslediğimizde doların 30 lira olması gerektiğini belirtiyor. Bu nedenle de doların enflasyona göre hareket edeceğini ve ileriki aylarda kolay bir şekilde 30 lira seviyesine kadar yükselebileceğini belirtti. Bütün bunlar ile beraber Türkiye’deki enflasyon oranlarının bu şekilde devam etmesi, halkın alım gücünün hızlıca azalmasına neden oluyor.

İLGİLİ MAKALE  Gram altında çok sert düşüşler yaşanıyor! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in kritik gram altın uyarısı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı veriler doğru değil

Enflasyon

Enflasyon

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, TÜİK tarafından en son açıklanan enflasyon verilerinin yanlış olduğunu söyledi. Bu yanlışlıklar nedeni ile de halkın maaşlarına yapılan zamların yetersiz olduğunu düşünen Selçuk Geçer, açıklanan enflasyon verilerinin gerçek enflasyon verilerini yansıtmadığını anlattı. Bunlara ek olarak ünlü Ekonomist Selçuk geçer, Türkiye’de var olan asıl enflasyonun yüzde 300 seviyelerinde olduğunu anlattı. Hatta bu enflasyon oranı, gün geçtikçe artmaya devam edecek ve yıl sonunda çok daha kötü bir seviyeye gelecek.