Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, son aylardaki yaptığı tahminlerin doğru çıkması ile birlikte birçok yatırımcının takibini kazanmış durumda. Bununla beraber İslam Memiş, son yaptığı yorumlarda gram altının ne zaman alınması gerektiğini açıkladı. Aynı zamanda Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED’in ileriki tarihlerde nasıl bir politika izleyeciğini anlattı.

900 Türk lirası altından gram altın alın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son yaptığı yorumlar ile birlikte hala gram altın fiyatlarında bir düşüşün olacağını öngörüyor. Bununla beraber İslam Memiş, salı günü gram altının düşüşle başladığını ve düşüş ile birlikte günü kapattığını söylemişti. Salı günü gram altın, 913 Türk lirasına kadar gerilemişti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “1.900-2000 dolar üzerinde ons altın alımını kesinlikle tavsiye etmedim. Bu tavsiyem halen devam ediyor. Ons altında 1900 doların altına sarkmalar bekliyorum. Gram altında da 900 liranın üzerinde alım tavsiye etmedim, halen de etmiyorum. 900 liranın altına  sarkmalarda da kademeli alım yapmanın daha sağlıklı bir karar olduğunu düşünüyorum. Ben kişisel olarak bu fiyatlardan altın, dolar ve gümüş almayı tercih etmiyorum. Ama yıl içindeki tahminlerim gram altında 1.450 lira, ons altında 2150 dolar, gümüşün gram fiyatında 20 lira beklentim çok kuvvetli. Yeni zirveler görme ihtimalimiz çok kuvvetli. Ama bundan önce bir düşüş yaşayacağız. Ben şu anda düşüş trendinin bittiğine inanmıyorum.” sözlerini sarfetti.

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaptığı altın yorumlarına ise bir de gram altının ne zaman alınması gerektiğini ekledi. 900 Türk lirası seviyesi üzerinden gram altın alınmaması gerektiğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, enflasyon konusuna da değinmeden geçmedi. Küresel piyasalardaki hareketlilik ve yaşanan savaş nedeni ile neredeyse tüm dünyada bir enflasyon süreci mevcut. Bununla beraber İslam Memiş, yıl sonu gram altın fiyatlarının en az 1450 Türk lirası olacağını öngörmekte.

Kripto para yatırımcıları Ons altını takip etsin

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kripto para yatırımcısını yakından ilgilendirecek bir tüyo paylaştı. Kripto para yatırımcısının Ons altın fiyatlarını takip etmesi gerektiğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Kripto yatırımcısı ons altını takip etsin. Ons da yükseliş olunca kripto para da düşüş görülüyor. Kısa vadeli 44-50 bin direnç seviyesini test etmesini güçlü buluyorum.” ifadelerini kullandı.

Parası olan hemen ev alsın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konut yatırımı yapmak isteyenler için de belli tavsiyelerde bulundu. İslam Memiş, “Ev almak isteyen parası hazır olanlar ev almalarını ihmal etmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Konut fiyatları değer artışına devam edecek. Otomobil fiyatları için Mart ayına kadar almayın demiştim. Yüzde 10 civarında düşüş… İlanları takip ettim. Nisan ayı itibaren galerilere yeni araçlar da gelecek. Bir kaç hafta içinde düşüş trendi biter yükseliş başlar. Araç fiyatlarında yüzde 20 düşüş bekliyorum demiştik. Bunu gördük.” sözlerine yer verdi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş stokçuluk yapılacak dedi. Hiper enflasyon altın fiyatlarını uçuracak (9 Mart 2022)

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, küresel ekonomide yaşanan gelişmelerin sonucunun neler olacağını anlattı. Son zamanlarda yaptığı yorumlar ile birçok yatırımcının takibini kazanan İslam Memiş, piyasalarda manipülasyonun olduğuna dair sinyaller verdi.

İLGİLİ MAKALE  Son alım fırsatı geldi! Elini çabuk tutan kazanır. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten şoke eden gram altın yorumu

Piyasalar manipülasyona oldukça açık

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, küreselde yaşanan olaylara dikkatleri çekerek bu tür piyasalarda manipülasyonun var olduğunu bildiğimizi belirtti. Bu yüzden de altın ve petrol gibi kaynakların fiyatlarında agresif yükselmelerin olduğunu söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Burada büyük bir manipülasyon var, istikrar yok. İstikrarın olmadığı her yerde manipülasyona açık bir piyasa olur. Peki yapmanız gereken ne? Benim aldığım intibaya göre bu savaş çığırtkanlığıyla birlikte hazır dünya bu kadar ayağa kalkmış, herkes art arda yaptırım kararları uygularken bir şeyler olacak. Size kendi satın aldığım gaz maskesini göstererek günün birinde bu maskeleri bile emin olup para verip bulamayacak bir dünya topluluğu olacak. Bence insanları buraya hazırlıyorlar. Normal maskelerden gaz maskelerine geçen bir dünya profili görecek insanlar.” sözlerini sarfetti.

Hazırlığınızı yapın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara hazırlıklı olun çağrısında bulundu. Yaşanan gelişmeler neticesinde birçok değerli veya değersiz metalin fiyatlarında artış gözlemlenecek. Bununla beraber dünya geneline yayılacak bir enflasyonun olacağını söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, enflasyondan sonra yaşanacak olan hiper enflasyona dikkat çekti. Hayat pahalılığının artacağını belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, insanların fakirleşeceğini ve alım güçlerinin yok olacağını vurguladı.

Enflasyon

Mevzu değerli metallerin yükselmesi değil

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, mevzunun sadece değerli metallerin yükselmesi olmadığını belirtti. Dünya üzerinde var olan bütün kalemlerin yükseleceğini söyleyen İslam Memiş, hayatın oldukça pahalı bir hal alacağını belirtiyor. Yaşanan enflasyonu hiçbir ülkenin önleyemediğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, suçu da yaşanan küresel gelişmelere atacaklar ifadelerini dile getirmişti. Bu yüzden piyasalarda büyük bir manipülasyonun olacağını anlatan İslam Memiş, dünya genelinde yaşanan ekonomik krizi Rusya Cumhurbaşkanı Putin’e atacaklarını anlattı.

Gıda grubunda stokçuluk başlayacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı gıda sektöründe büyük bir stokçuluğun başlayacağını belirtti. Un, yağ ve diğer bütün gıda kalemlerinde büyük bir stokçuluğun önümüzdeki haftalarda gelişeceğini dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Önümüzdeki haftalardan itibaren artık herkesi korkuyla marketlere adeta yığacak. Marketlerde pazarlarda kuyruklar görülecek, sosyal medyada algı operasyonları göreceğiz. Neler göreceğiz neler. Lütfen bu algılara dikkat edin. Bunlar koca bir tezgahtır, manipülasyondur. Tarihte veriyorum önümüzdeki haftadan itibaren insanlar marketlerin önünde kuyruklara girecek. Kaos havası yaratılmaya çalışılacak. Stokçular bunu fırsata çevirmek için stok yapacaklar ya da büyük zamlar yapacaklar, mal yok diyecekler ve tane tane satacaklar. Önümüzdeki haftadan itibaren çok sık olarak sosyal medya operasyonlarına maruz kalacaksınız. Yeni dünya düzeninin amacı da bu bütün insanları korkuyla yatırıp korkuyla kaldırmak, insanları psikolojik anlamda bitirmek. Lütfen uyanık olun. Her gördüğünüze inanmayın.” sözlerini sarfetmişti.

İslam Memiş uyardı. Altın almayı düşünenler dikkat (28 Ocak 2022)

Altın ve Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırım yapanların acele etmemesi gerektiğini belirtti. Daha önceki açıklamalarda sepet yapıp, yatırım yapanların riski dağıtması gerektiğini vurgulayan İslam Memiş, hala bu dediklerinin arkasında. Bu yöntem sayesinde yatırımcılar, hangi birim düşerse düşsün kar edecekler. Yatırımları bölerek zarardan kurtulunacağını söyleyen İslam Memiş, seçim sürecine girmiş bir ülkenin olduğunu ve bu ülkenin kur ataklarına izin vermeyeceğini belirtti.

İLGİLİ MAKALE  Dolar bu tarihte 70 lira olacak! Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'in dolar kuru hakkındaki şoke eden tahmini

Şubat ayına dikkat edin

Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışına çıkacağını ve şirketlerin para bozduracağını belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların acele etmemesi gerektiğini ve dünyanın şu an büyük bir değişime uğradığını söyledi. Eğer bir yatırımcının 10.000 Türk lirası varsa bunun yüzde 25’iyle döviz, diğer yüzde 25’iyle de emtia alması gerektiğini savunan İslam Memiş, bu sayede yatırımcıların elindeki aldıklarının değeri hem düşerken hem de yükselirken kar edeceğini vurguladı.

Yatırım yaparken neden sepet yöntemi yapılmalı?

Altın ve Para piyasaları Uzmanı İslam Memiş, birkaç aydır sürekli sepet yöntemini anlatmakta. Ana paranızın bir kısmı ile döviz diğer kısmı ile de emtia alıyorsunuz. Daha sonra döviz kurları düşerken, varlıklarınızı diğer tarafa aktarıyorsunuz ve elinizdeki her varlığın değeri artmış oluyor. Bu sayede elinizdeki varlıkların değeri hem düşerken hem de yükselirken kar ediyorsunuz.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinizdeki paranın tek varlığa yatırılmasını risk olarak görmekte. Çünkü o varlığınız değer kaybettiğinde, bütün paranız zarar etmekte. Ancak sepet yöntemi ile kaybederken de kazanmış oluyorsunuz.

FED faiz kararı sonrası İslam Memiş ne dedi?

Katıldığı programda Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) kararları sonrası, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın/Türk lirası fiyatlarıyla ilgili şöyle bir yorumda bulundu:

“FED’e kadar 780 Türk lirası ile 820 Türk lirası aralığını takip etmelerini söylemiştim. Yine FED’e kadar bu bant aralığını geçerliliğini korudu. Altında ne 780 Türk lirası aşağısına sarkmalar gördük Ocak ayında ne de 820 Türk lirası seviyesinin üzerine ataklar gördük. Bu bant aralığında kaldı ama dolar kurundan çok etkilendiği için biraz daha zikzaklar çizmeye devam ediyor. Yani bir noktada aslında doları takip ettiğini söyleyebiliriz. Gram altın/Türk lirası fiyatında kısa vadeli olarak ben bir düşüş öngörümü devam ettiriyorum. Özellikle Şubat ayında Türkiye’de 10 milyar dolarlık bir bozdurum süreci var. Bu da dolar kurunda bir düşüşü gündeme getirebilir bu da Gram altın/Türk lirasında düşüş ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekir. Şubat için 750 Türk lirası devamında 720 Türk lirası seviyesini bekliyorum. Ama orta vadeye baktığımız zaman gram altın/Türk lirası fiyatı 1000 Türk lirası seviyesinin üzerine kırabilir ve yıl için bu yükselişlerini 1450 Türk lirası seviyelerine kadar yükseltebilir. Bu öngörümü ben Ons altına hem de dolar kurundaki desteğe bağladığımı söyleyebilirim.”

Şubat ayında gram altın düşer

Altın almak isteyenlerin biraz beklemesi gerektiğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Şubat ayında gram altın fiyatlarının düşeceğini vurguladı. Bu duruma bakarak yatırımcıların biraz daha beklemesi gerektiğini, Şubat ayında gram altın alıp yıl sonunda kar yapabileceklerini belirtti.

Yıl sonunda gram altın fiyatlarının 1450 Türk lirası seviyelerine çıkabileceğini belirten İslam Memiş, yine de paranızı tek bir şeye yatırmanın risk olduğunu ve sepet yöntemi ile risk dağılımı yapılmasını gerektiğini belirtti.

EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan yatırım ve finans bilgileri, Ekonomistlerin açıklamalarıdır. Bu yüzden haberlerde yer alan tavsiyelere göre herhangi bir yatırım yapmamalısınız. Bu haberde yer alan bilgiler YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.