Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden yatırımcı takipçilerini bilgilendirme devam ediyor. Yapmış olduğu açıklamalarda dolar kuru için çok uçuk tahminlerde bulunan Selçuk Geçer, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından kendisine soruşturma dahi açılmıştı. Ancak Selçuk Geçer, halen bu tür dolar tahminlerine devam ediyor. Son zamanlarda ise  mevcut hükümetin para politikalarını ve sürekli olarak artış gösteren dış ticaret açığını değerlendiren Selçuk Geçer, yapmış olduğu yorumlarda dolar kurunun yıl sonunda nasıl bir seviyeye gelebileceği hakkındaki tahminlerini belirtiyor. Bütün bunlar ile birlikte TOKİ konutları ve araba fiyatları ile ilgili gelişmelere değinen Selçuk Geçer, hükümetin yapmış olduğu bu TOKİ projesinin seçimlere dönük bir hamle olduğunun altını çizdi.

Dolar yıl sonunda kaç TL olacak?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda nasıl bir seviyede yer alacağı ile ilgili tahminlerini aktardı. Hatta yıl sonuna kadar doların gelebileceği muhtemel seviyelerin altını çizen Selçuk Geçer, dolar kurunun ilk olarak 19 lira seviyesine kadar çıkacağını belirtti. Kasım ayının ortası gibi dolar kurunun 25 lira seviyelerine ulaşabileceğini söyleyen Selçuk Geçer, yıl sonunda ise dolar kurunun 30 ila 35 lira seviyelerinin arasında bir noktaya erişebileceğini aktardı.

Dolar kuru patlayabilir

Ünlü Ekonomist selçuk geçer, mevcut hükümetin uygulamakta olduğu mevcut para politikalarını değerlendirdi. Bu yüzden de dolar kurunda büyük bir patlama bekleyen Selçuk Geçer, dolarda bir kırılma olması halinde doların 70 lira gibi şoke edici bir seviyeye kadar ulaşabileceğinin altını çizdi. Bunlara ek olarak dış ticaret açığını değerlendiren Selçuk Geçer, açılan bu yüksek dış ticaret açığının kapatılabilmesi için hükümetin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki dolar rezervlerinden harcayacağını anlattı. Ancak harcanan bu dolar rezervleri nedeni ile insanların dolar bulamayacağını belirten Selçuk Geçer, dolar kıtlığı yaşanabileceğinin sinyallerini verdi. Dış ticaret açığı, son 1 ay içerisinde yüzde 147 oranında artış göstermişti. İthalat ile ihracat arasındaki makas aralığının bu kadar hızlı bir şekilde artmasının ardından Selçuk Geçer, İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolayısıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor.” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Sene sonunda dolar 28 TL olur! Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan dolar açıklaması

En çok vatandaş kaybedecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yaşana. bu ekonomik gelişemelerden en çok vatandaşın etkileneceğini söyledi. Yoksulluk sınırına değinen Selçuk Geçer, yoksulluk sınırının asgari ücretin 4 katı olduğunu anlattı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100’lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz.” ifadelerini kullandı.

Araba ve konut fiyatlarında neler olacak?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin uygulaya almış olduğu TOKİ projesinin bir seçim projesi olduğunu dile getirdi. Bunlara ek olarak TOKİ konut projesine rağbet gelmemesi nedeni ile konut fiyatlarında büyük bir düşüş bekleyen Selçuk Geçer, konut fiyatlarının çakılacağını söyledi. bunlara ek olarak Selçuk geçer, araç fiyatlarının da konut fiyatlarının tam tersine artışa geçeceğini ve insanların sıfır otomobil almada zorlanacağını vurguladı.